Ahoj, koncem roku 2025 jsem dával opravit klávesy Nord Stage 3, šlo o usazení kláves (1 hrála hlasitě). Klávesy pak fungovaly k naprosté spokojenosti. Jen se od té doby při zapnutí objevuje hláška "Keyboard error, Storage failure, Press (Exit)" . Když zmáčknu Exit, tak ta hláška zmizí. Ony ty klávesy hrají, i když bych tam tu hlášku nechal. Pod ní se ve zbytku místa na displeji objevují jména těch zvuků. Jinak ty klávesy hrají perfektně, od té doby jsem odehrál hodně představení bez problémů.
Přecejen mne to začalo trochu znervózňovat; představuju si, že klávesy přestanou hrát když bude hodně důležitý koncert.
Prosím o radu.
Můžu to takto v klidu nechat, nehrozí nic?
Nebo bych to měl raději nechat zkontrolovat?
Stalo se někomu něco podobného?
Nord stage 3 - Hláška Keyboard error, Storage failure
Pravidla fóra
Re: Nord stage 3 - Hláška Keyboard error, Storage failure
ahoj, zkoušel jsi postupy které na otázku odpoví goole nebo ai ?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nord stage 3 - Hláška Keyboard error, Storage failure
Projel jsem si pár diskusí, takže bych začal tím, co vlastně ani nic nezkazí (a dost to podporuje i ta souvislost se servisem): zkontrolovat správné a úplné propojení všech konektorů mezi klaviaturou a ostatními boardy. Nebát se ani akce vysunout/zasunout, ale je možné, že se rovnou zjistí jeden kabel nedostatečně zasunutý do konektoru.
Plus bych to rovnou aspoň decentně vyfoukal vzduchem, když už to bude takhle rozdeklované.
Pokud by problém nebyl v téhle mechanické rovině, diskuse pak už zmiňují možný problém se samotnou pamětí, kam se ukládá kalibrace kláves - ale to je pak už na servis.
P.
Plus bych to rovnou aspoň decentně vyfoukal vzduchem, když už to bude takhle rozdeklované.
Pokud by problém nebyl v téhle mechanické rovině, diskuse pak už zmiňují možný problém se samotnou pamětí, kam se ukládá kalibrace kláves - ale to je pak už na servis.
P.