Kytary s neobvyklým osazením

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Pawlik

Re: Kytary s neobvyklým osazením

Příspěvek od Pawlik »

kodl258 píše: 4.09.2026 13:31 A je to ten stejný shark? Tohle jsou nějací Turci. V těch 90. to byla myslím Indie. Možná si to ale pamatuju blbě.
Jo v devadesátých to byla Indie. Tehdejší low cost, většina asi nic moc, ale existovaly docela povedené kousky.
Na prodejně toho visela řada, mohl sis vybrat. Nevím, co dělali se "zbytky" e-shop ještě neexistoval. :D
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

Ahoj, pracuju na takovem projektu (partcaster HH tele) a mam tam namysleno, ze tam bude `Independent Volume Wiring' .. to znamena budou tam jen dva `Volume knobs' bez standardniho 3-way prepinace (jako na nekterych basach) ... To znamena ze snimace se zapinaj primo nakroucenim volume a je mozny si je "blendnout" uplne jak clovek chce ...

Mam tedy dve otazky:

1) mate s tim nejakou zkusenost na kytare, jak vam to zni ?
2) oba `Volume knobs' muzou bejt push/pull ... Co by jste dali na tu funkci push/pull ? Muze tam byt coil split, series/parallel, killswitch, phase cancelation - nebo dokonce tam muze bejt i "zapnuti" toho snimace ...

diky

ps. zadna levna zalezitost takovejhle pasrtcaster ... krk uz mam, fender original stoji tolik co pro mnohe cela kytara, na telo uz par tydnu cekam, protoze mi ho delaji bez diry na tele control panel (chamber bude normalne zezadu), cely to bude mit gotoh hardware (kazdej sroubek) s gtc202 a ten kobylkovej humbucker bude malej humbucker se dvema "blades" ... takze tady o coil splitu neuvazuju, ten malej humbucker by byl po splitnuti asi neslysitelnej ...
torst

Příspěvek od torst »

Poťáky musíš zapojit tak, aby na střední pól (jezdec) šly výstupy snímačů. Lespauly a pod. to mají opačně. Ale pak ti stažením jednoho snímače ztichne celá kytara.
Na vytahovací knoflík by se zabíjecí spínač hodil, je to rychlá smrt pro odložení kytary a pod. Osobně by mi přepínač snímačů chyběl, používám ho neustále, ale jak chceš.
Vy jeden, každý musíme snést mínění druhého. Demokracie znamená diskusi. (Tomáš Garrigue Masaryk)
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

@torst - diky ... me by spis jeste zajimalo, jak to funguje na kytare tohle "blendovani snimacu", ze treba hrajes na 10/10 bridge a jde ti do nej treba na 4/10 neck ... na basach se to takhle dela (nebo alespon delavalo - moje dve basy zadna nemela prepinac), ale je mi skoro az divny, ze kytary maj vzdy ty prepinace (3-way, 5-way, atd) ... jestli tam neni nejakej skrytej duvod, proc se tenhle setup na kytarach nedela
torst

Příspěvek od torst »

Když máš na Gibsonu separátní hlasitosti, tak taky můžeš přepnout na oba snímače a nastavit si libovolný poměr.
Vy jeden, každý musíme snést mínění druhého. Demokracie znamená diskusi. (Tomáš Garrigue Masaryk)
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Se podívej jak funguje pětipolohový přepínač na stratu..
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

ja to vim - ale ze na zadne kytare ve svem zivote jsem proste nevidel tohle zapojeni potaku jako na basu .... samozrejme cloveku se nuti, ze to urcite musi mit nejakej dobrej duvod
krasty

Příspěvek od krasty »

lt.dan píše: 14.09.2026 16:46 ja to vim - ale ze na zadne kytare ve svem zivote jsem proste nevidel tohle zapojeni potaku jako na basu .... samozrejme cloveku se nuti, ze to urcite musi mit nejakej dobrej duvod
Rychlost přepnutí snímačů?
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“