Udržba strun
Pravidla fóra
od elixiru struny na 5ti strunou basu stojí přes 1200 tušim...Alcarmo píše:To jsou teda basové struny. Stojí kolem 600, záleží na počtu strun, to vy kytaristi neznáteAsanoth píše:co jsou cerne warwicky?Alcarmo píše:Myslím si že třeba u černých warwicků by se víc vyplatila údržba:)
btw, ja je cistim vodou a kapesnikemtak jednou za 1/4 roku, mozna 2 meisce
a to teda jenom kdyz se spletu
Mimochodem nejlepší warwicky jsou tušim EMP nebo jak se tomu nadává a ty už stojí přes tisíc všechny. Prostě basový struny jsou dražší.
Jinak se to dělá tak že třeba papírovim ubrouskem projedeš struny aby nanich nebyl prach a jiný nečistoty a pak nanaseš ten roztok,třeba na pleťovej tampón,tak to dělam já a potřeš tim ty struny,stejně jako kdyř si zezačátku ty struny projížděl kapesníkem,jinak bych tohle praktikoval spíš na base,já je čistim jenom kvuli tomu že sem dostal ten olej jako present,jinak myslim že ti to tolik životnost těch strun neposílí,stejnak většinou praskaj únavou materiálu jak do něj mr*áš trsátkem to že korodujou nánosama na ně tolik vliv nemá,oni ernie ballky stojí cca 150 a ten olej něco přes 100,to už je lepší si koupit 2x ernie ball a vydrží ti to mnohem dýl...takže bych to neřešil
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
já poslední dobou mám takovou zkušenost, že mě všechny struny ze sady vydrží hodně dlouho a pak mi na kameni v tone-pros rupne tlusté E, jelikož je zkorodované (po používání průměrně 3 měsíce, struny na elektrickou kytaru, výrobci DR a Dean Markley, tloušťky 010 a hybrid 010)
to mi udělaly cca poslední 4 sady
struny čistím čistidlem PlanetWaves, ale právě že NA a ZA struníkem už nečistím
to mi udělaly cca poslední 4 sady
struny čistím čistidlem PlanetWaves, ale právě že NA a ZA struníkem už nečistím
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
No,moc bych si s tím šíšu nelámal,dost záleží na tom,jak velkejch prasáren se na tom člověk dopouští
Osobně jsem čuně neskutečný a pamatuju že jsem jednou dostal krabici D.Adarrio za nákupku /cena pro obchodníka/.Bylo tam 12 sad a jestli mě paměť neklame šla zhruba do 10ti měsíců smykem
Když já prostě krutě benduju a k tomu Floyd...
Jsem holt co se techniky týče Prasomil
Osobně jsem čuně neskutečný a pamatuju že jsem jednou dostal krabici D.Adarrio za nákupku /cena pro obchodníka/.Bylo tam 12 sad a jestli mě paměť neklame šla zhruba do 10ti měsíců smykem
Když já prostě krutě benduju a k tomu Floyd...
Jsem holt co se techniky týče Prasomil
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
No docela zajimavy zkusim vyvarit .) a hned bezim pujcit fen od mlade 
No ja mam spis takovy problem ze mi struny pomerne brzo reznou...mam Dadaria - 0.10 a vzdycky do mesice jsou jako liska...neporadite nekdo jak tomu zabranit?
Kdysi se mi to stavalo kvuli vlhkosti ve zkusebne (asi) bylo to ve sklepe tak to bylo hned..ale ted mam kytaru doma, asi 2 mesice sem nehral protoze sem mel hodne prace vytahnu ji ze si zahraju a ono rezavy, az me bolely prsty
Docela me to stve, asi sem naivni ale hraju jen tak pro svoje poteseni a czdycky cekam ze mi ty struny tak pul roku vydrzi
No ja mam spis takovy problem ze mi struny pomerne brzo reznou...mam Dadaria - 0.10 a vzdycky do mesice jsou jako liska...neporadite nekdo jak tomu zabranit?
Kdysi se mi to stavalo kvuli vlhkosti ve zkusebne (asi) bylo to ve sklepe tak to bylo hned..ale ted mam kytaru doma, asi 2 mesice sem nehral protoze sem mel hodne prace vytahnu ji ze si zahraju a ono rezavy, az me bolely prsty
Docela me to stve, asi sem naivni ale hraju jen tak pro svoje poteseni a czdycky cekam ze mi ty struny tak pul roku vydrzi
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
Ale má to cenu,uvidíš až budeš mít 3 zkoušky do tejdne a 2 kšefty o víkendu...Na zkoušce se to dá ještě zkousnout,ale na kšeftě chceš aby to zvonilo a nikdo není takovej balíkář,aby si na každej kšeft mohl dovolit funglovky-tak tam prostě natáhneš ty vyvařený a nazdar hodiny...
Nebo je použiješ jako náhradu za prasklý,jak už jsem nahoře psal-pokud nemaj zničený vinutí je to škoda vyhodit!
Pajus-jestli na to budeš hrát takhle často dál,budeš mít jako šuplík od papriky úplně vše
Nebo je použiješ jako náhradu za prasklý,jak už jsem nahoře psal-pokud nemaj zničený vinutí je to škoda vyhodit!
Pajus-jestli na to budeš hrát takhle často dál,budeš mít jako šuplík od papriky úplně vše
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
každej má jinak agresivní pot, musíš struny po každým hraní ošetřit, postačí WéDéčko na hadřík a přejet. Znám chlapa kterej vezme do ruky kus plechu a ráno na něm najdeš vyrezlý otisky prstů jako v učebnici kriminalistiky. Struny mají sice antikoro povrchovou úpravu ale záleží na kvalitě. Počítejme s tím že výrobce ani moc nechce aby vydržely moc dlouho.Pajus píše: ....No ja mam spis takovy problem ze mi struny pomerne brzo reznou...mam Dadaria - 0.10 a vzdycky do mesice jsou jako liska...neporadite nekdo jak tomu zabranit?....
Něco jinýho jsou vrstvy tuku a špíny- ty sice korozi nezpůsobí ale způsobí že špatně kmitá- tedy nezní. Vinutý struny a hlavně ty na basu mívají ve vinutí uchycený mastný nečistoty, proto po vyčištění znějí jasněji. Struna totiž nekmitá jenom mezi koncovými body ale rozkmitává se pocelé délce na menší kmity oddělené mezi sebou uzlovými body(flažolety).Ty tvoří vyšší harmonický spektrum a společně celý zvuk. Když si projedeš zvuk čisté a místy zatlumené struny na PC grafem spektrální analýzy, uvidíš na průběhu signálu který harmonický jsou v prd*** Někdy když zkoukneš kejtru zboku vidíš pod strunami přímo nečistoty viset, ale to je už extrem
to vyváření je asi nejúčinnější způsob jak ty nečistoty ze závitů dostat, je tam ale kontraúčinek na ochranu proti korozi.
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
ja nevim.. zkousky jen dvakrat tydne teda, koncerty tak casto ne no. ale to je asi odvisly od toho co od strun ocekavas. uplne zvonit nemusi, hlavne kdyz to neni takovy ten tupy duty zvuk.pavel68 píše:Ale má to cenu,uvidíš až budeš mít 3 zkoušky do tejdne a 2 kšefty o víkendu...Na zkoušce se to dá ještě zkousnout,ale na kšeftě chceš aby to zvonilo a nikdo není takovej balíkář,aby si na každej kšeft mohl dovolit funglovky-tak tam prostě natáhneš ty vyvařený a nazdar hodiny...
tak to jsem si myslel, ze vyvarovani probiha tak aspon 10minpavel68 píše:Samo že můžustačí 2min....
z minule kytarove sady jsem (na test) vyvaroval tluste E i vice jak 2min (tim jsem ji asi zabil
priste zkusim jen kratce
Fokus-H LP (bridge SH6), Fokus-H Strat SSH, 2x12 BOX V30, Smrcka PowerSupply 8x10V, Dunlop Jazz III 1.38
Já už několik let k plné spokojenosti používám namočený kousek hadříku (teď prostěradla) ve stolním oleji. Tím tam a zpět důkladně přejedu každou strunu zvlášť. A struny vydržej o dost dýl. A ještě se trošku, nechtěně mázne hmatník a líp semi hraje. Práce na cca minutu.
Ale ta cena začistící přípravek je bezkonkurenční
Ale ta cena začistící přípravek je bezkonkurenční
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
No-stolňákem bych to nedělal
Ale pamatuju partičku kluků,co nám kdysi někde dělali předkapelu...
Po jejich zvukovce si nechali kejtry na našich apecech,já si šel jenom přepnout na standby a okolo apecu jako v drogerii...
Frajeři totiž na tvrdo mazali struny Indulonou
Na vysvětlenou pravili,že motaný struny při přejíždění "nevržou" a neodlupuje se z prstů kůže
Že se totálně po*ere charakteristika tonu už nebrali v potaz
NIKDY nemastit-ODMASTIT

Po jejich zvukovce si nechali kejtry na našich apecech,já si šel jenom přepnout na standby a okolo apecu jako v drogerii...
Frajeři totiž na tvrdo mazali struny Indulonou
Na vysvětlenou pravili,že motaný struny při přejíždění "nevržou" a neodlupuje se z prstů kůže
Že se totálně po*ere charakteristika tonu už nebrali v potaz
NIKDY nemastit-ODMASTIT
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Tak to uže je konec, lol !!!pavel68 píše:No-stolňákem bych to nedělal![]()
Frajeři totiž na tvrdo mazali struny Indulonou![]()
![]()
![]()
Na vysvětlenou pravili,že motaný struny při přejíždění "nevržou" a neodlupuje se z prstů kůže![]()
Že se totálně po*ere charakteristika tonu už nebrali v potaz![]()
NIKDY nemastit-ODMASTIT![]()
![]()
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak to jo...Alcarmo píše:Já spíš myslel že neznáte ty ceny:)Nero píše:Nekecej - 6, 7, 12, pár bláznů 9...Alcarmo píše: To jsou teda basové struny. Stojí kolem 600, záleží na počtu strun, to vy kytaristi neznáte![]()
To je o možnost víc než 4, 5, 6...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008