Snímače Dimarzio
Pravidla fóra
Snímače Dimarzio
Zdravím, potřeboval bych pomoct s výběrem snímačů. Mám možnost koupit jakýkoliv model od nich za sníženou cennu. Jaké byste doporucovali jak ke krku tak k kobyle pro klasický rock. Nepotřebuju žádný extrémní skreslení a taky chci něco co by mohlo mít i obstojný čistý zvuk. Něco tak mezi. Moje kytara je Bach Explorer. Díky za rady
Taky jsem teď nedávno hledal nějakou alternativu místo mých původních a to Dimarzio má asi nejlepší poměr Cena/výkon a kvalitativně je na tom stejně jako ostatní velký značky. Vybíral jsem sice na les paula, ale řekl bych, že typově je ten explorer celkem blízko...
Takže kombinace, co mě zaujaly:
Virtual PAF hot bridge + virtual PAF neck
PAF pro + Air norton
FRED + Air norton
Stylově je to od nejklasičtějšího soundu po nejmodernější. Osobně bych se rozhodl pro tu první kombinaci, která je pro klasický rockový zvuk dle mého názoru nejvhodnější. Sám jsem všechny kombinace neslyšel, ale zakládám to na průzkumech po harmony-central a youtube a mailováním s prodejci na ebayi. Osobně jsem slyšel jenom FRED a ten Air norton na nějaký Ibaneze (na ibanezách je vídám vlastně nejčastěji), což nejni zrovna můj styl, ale dojem to zanechalo takovej, že je to hodně kvalitní zboží...
Nakonec jsem si nechal z ebaye poslat Seymour duncany, ale nad těmihle kombinacemi jsem taky vážně přemýslel, cenově jsou hodně zajímavý.
Takže kombinace, co mě zaujaly:
Virtual PAF hot bridge + virtual PAF neck
PAF pro + Air norton
FRED + Air norton
Stylově je to od nejklasičtějšího soundu po nejmodernější. Osobně bych se rozhodl pro tu první kombinaci, která je pro klasický rockový zvuk dle mého názoru nejvhodnější. Sám jsem všechny kombinace neslyšel, ale zakládám to na průzkumech po harmony-central a youtube a mailováním s prodejci na ebayi. Osobně jsem slyšel jenom FRED a ten Air norton na nějaký Ibaneze (na ibanezách je vídám vlastně nejčastěji), což nejni zrovna můj styl, ale dojem to zanechalo takovej, že je to hodně kvalitní zboží...
Nakonec jsem si nechal z ebaye poslat Seymour duncany, ale nad těmihle kombinacemi jsem taky vážně přemýslel, cenově jsou hodně zajímavý.
Někdo poslouchá hudbu, já posluchám PRIMUS...
Dark Axel: My zasvěcení víme...
Jinak, ještě bych doplnil, že PAFů se dá od Dimarzia vybrat hned několik(Classic, Hot, Pro, Joe...). Ty virtual PAF jsou teď taková novinka, která vypadá opravdu dobře. Býval bych si je nechal poslat, ale na ebayi na ně nebyla žádná rozumná nabídka, takže jsem nakonec sáhnul po SD sh-55 seth lover, který maj podobný charakteristiky, tj. nižší/střední výstup, slabší magnety (Alnico II), širokej tón... Prostě snímač na poctivej rokec...
Jinak, ještě bych doplnil, že PAFů se dá od Dimarzia vybrat hned několik(Classic, Hot, Pro, Joe...). Ty virtual PAF jsou teď taková novinka, která vypadá opravdu dobře. Býval bych si je nechal poslat, ale na ebayi na ně nebyla žádná rozumná nabídka, takže jsem nakonec sáhnul po SD sh-55 seth lover, který maj podobný charakteristiky, tj. nižší/střední výstup, slabší magnety (Alnico II), širokej tón... Prostě snímač na poctivej rokec...
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
Oni maj nějakou vyšší třídu??Jedla19 píše:Díky za odpověď. A co snímače Bach nějaký vyšší třídy? Máte někdo? nemyslím tyco dávaj ze základu na kytary
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
http://www.bachmusik.com/p845/bach-104h ... humbucker/ tenhle třeba myslim
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Primus jsou náhodou dost zajímavá hudba...
K tématu - radil bych PAF Pro nebo Classic a Air Norton...
Nortona mám už i objednanýho (spolu s D-Sonic), jen dorbná rada, nevím, kde je chceš kupovat, ale pokud to je na kytarách.cz, obrň se trpělivostí, páč dodávka trvá pekelně dlouho...
K tématu - radil bych PAF Pro nebo Classic a Air Norton...
Nortona mám už i objednanýho (spolu s D-Sonic), jen dorbná rada, nevím, kde je chceš kupovat, ale pokud to je na kytarách.cz, obrň se trpělivostí, páč dodávka trvá pekelně dlouho...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
sorry za OT, ale:
z tvé reakce mi řpijde, že to nevíš, tak to řeknu - "primus sucks" je hodnocení, které používají fandové Primus, když chtějí říct že hudba Primus je skvělá, tzn já a petruf jsme fanousci primus, takže víme co tím chceme říct a Primus žereme
ohledně těch snímačů - až ti jednou řpijdou, Nero, napiš sem nějaké hodnocení... kdyžtak zkus inějakou nahrávku, dobudoucna by se to tu pár lidem mohlo hodit
z tvé reakce mi řpijde, že to nevíš, tak to řeknu - "primus sucks" je hodnocení, které používají fandové Primus, když chtějí říct že hudba Primus je skvělá, tzn já a petruf jsme fanousci primus, takže víme co tím chceme říct a Primus žereme
ohledně těch snímačů - až ti jednou řpijdou, Nero, napiš sem nějaké hodnocení... kdyžtak zkus inějakou nahrávku, dobudoucna by se to tu pár lidem mohlo hodit
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- Nero
- Rádce
V pohodě, aspon jsem zase chytřejší... Primus poslouchám, ale zas tak je neřeším, takže tato specifická slovní spojení nedávám... OK, všichni 3 jsme fandové, já trochu menší...
Ohledně snímačů - až dojdou, to je jedna velká neznámá.... Objednáno na konci prosince a ještě ani netuší, kdy jim příjdou... Pěkne mě to s**e...
Ohledně snímačů - až dojdou, to je jedna velká neznámá.... Objednáno na konci prosince a ještě ani netuší, kdy jim příjdou... Pěkne mě to s**e...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Poslyšte lidi, zrušte objednávky z Čech a berte to z ciziny. Teď když je dolar tak nízko se to vážně vyplatí.
Počítejte se mnou: jeden novej humbucker DiMarzio 70$ ( http://search.ebay.com/search/search.dl ... category0= ) + Priority poštovný 25$, to máte za set 165$ a dolar vám podle banky hoděj pod 17 CZK/USD. Takže vás to se všim vyjde přibližně na 2800. Pokud budete mít smůlu cálnete si ještě DPH, ale tomu se dá vyhnout, když si to necháte poslat jako dárek...
V Čechách dáte za jeden kolem 2500 Korun. Ale zase rozumim, že je to pořád celkem risk přes oceán a někdo si za jistotu a záruku raději připlatí. Ale já při nákupu uvažoval asi takhle: "Buď si za přebývající čtyři tisíce koupim jeden novej snímač, což se mi zdá zbytečný a navíc mi nezbyde ani koruna, nebo si z Ameriky objednám dva a holt budu mít týden trochu stresu. Navíc při studiu mám problém udržet pohromadě víc než 5 tisíc navíc, takže bych se nových snímačů dočkal bůhví kdy..."
Nero: Člověku s Bucketheadem v avataru bych nenávist k Primusu nevěřil... http://www.youtube.com/watch?v=MEDB4xJsXVo
Počítejte se mnou: jeden novej humbucker DiMarzio 70$ ( http://search.ebay.com/search/search.dl ... category0= ) + Priority poštovný 25$, to máte za set 165$ a dolar vám podle banky hoděj pod 17 CZK/USD. Takže vás to se všim vyjde přibližně na 2800. Pokud budete mít smůlu cálnete si ještě DPH, ale tomu se dá vyhnout, když si to necháte poslat jako dárek...
V Čechách dáte za jeden kolem 2500 Korun. Ale zase rozumim, že je to pořád celkem risk přes oceán a někdo si za jistotu a záruku raději připlatí. Ale já při nákupu uvažoval asi takhle: "Buď si za přebývající čtyři tisíce koupim jeden novej snímač, což se mi zdá zbytečný a navíc mi nezbyde ani koruna, nebo si z Ameriky objednám dva a holt budu mít týden trochu stresu. Navíc při studiu mám problém udržet pohromadě víc než 5 tisíc navíc, takže bych se nových snímačů dočkal bůhví kdy..."
Nero: Člověku s Bucketheadem v avataru bych nenávist k Primusu nevěřil... http://www.youtube.com/watch?v=MEDB4xJsXVo
- Nero
- Rádce
Jasně, že z ciziny se to ted vyplatí, ale já jsem celkem srab, takže za oceán bych nešel, po Evropě fajn, ale dál radši ne. Navíc, tyhle peníze nejsou moje, bude to "lehce" opožděný vánoční dárek...
No jo, já už jsem tady tak vysazenej na flameování, že jakýkoli sucks mě evokuje to samý... Bucketheada jsem pak vůbec neřešil... No jo, jsem amatér...
No jo, já už jsem tady tak vysazenej na flameování, že jakýkoli sucks mě evokuje to samý... Bucketheada jsem pak vůbec neřešil... No jo, jsem amatér...
PetrPeter 1975 - 2008
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
kvalitní videjko, Petrufe
Les+Buckethead+Brain už jen sami o sobě = dokonalost... ještě s Berniem paráda 
já osobně taky uvažoval o DiMarzio, plánoval jsem měnit kobylové EMG HZ za něco méně krutého, jenže pak jsem si našel tu pravou vzdálenost od strun
každopádně do budoucna možná na jiné kytarce na DiMarzia možná dojde 
já osobně taky uvažoval o DiMarzio, plánoval jsem měnit kobylové EMG HZ za něco méně krutého, jenže pak jsem si našel tu pravou vzdálenost od strun
- Nero
- Rádce
Ony ty DiMarzia mají vlastní charakter, jdou si tak trochu vlastní cestou. Samozřejmě ne všechny, přeci jen musí uspokojovat poptávku po co nejširším spektru snímačů. Ale pro mě znamenají DiMarzio pevný křišťálový sólový zvuk, který se prosadí. I metloši si přijdou na své, slyšel jsem hodně chvály na kombinaci X2N + Air norton. Oni ti jejich signatáři mluví za sebe, kromě Petrucciho (Ibanez) je tam tuším ještě Satriani (Ibanez) a myslím, že i Malmsteen má jeden. Na Les Paulovi je má i Pavlíček a ten má nějakej zvuk.
Taky jestli plánujete nějakej výstřední vzhled kytary, tak světle růžovej snímač vám nabídne jenom Dimarzio...
Vlastně vzhledem k jejich nižší ceně proti Seymourům a Gibsonům nějak nechápu, že nejsou víc rozšířený mezi studenty a neprofesionálnímy muzikanty. Ono tu Sh 4 má u tý kobylky skoro každej...
Jinak jsem moc rád, že jsem narazil na fanoušky Primusu. Už jsem se cejtil celkem osaměle (i když teď sem tim nakazil našeho basáka).
Tak http://www.youtube.com/watch?v=Uva_FrpLU6M
Taky jestli plánujete nějakej výstřední vzhled kytary, tak světle růžovej snímač vám nabídne jenom Dimarzio...
Vlastně vzhledem k jejich nižší ceně proti Seymourům a Gibsonům nějak nechápu, že nejsou víc rozšířený mezi studenty a neprofesionálnímy muzikanty. Ono tu Sh 4 má u tý kobylky skoro každej...
Jinak jsem moc rád, že jsem narazil na fanoušky Primusu. Už jsem se cejtil celkem osaměle (i když teď sem tim nakazil našeho basáka).
Tak http://www.youtube.com/watch?v=Uva_FrpLU6M
- Nero
- Rádce
Souhlas, DiMarzia jsou svoje a hodně charakteristický, přesto uspokojí každého... Proto do nich jdou... Mezi jejich uživatele patří např. taky Paul Gilbert, Mike Shinoda, Sheenan nebo Herman Li a další... Co se týče designu, jsou hodně napřed...
Já na jejich šíření zapracuju, ikdyž budu zase rád, že nejsou tak rozšířený, ten zvuk je pak originálnější...
Jen opravím - Petrucci už dlouho Ibaneze nepoužívá, ted jede na MusicManech... Ale na obou používal DiMarzia, myslím že HB from Hell, Air Norton, D-Sonic (jeho signature) a snad PAFy...
Já na jejich šíření zapracuju, ikdyž budu zase rád, že nejsou tak rozšířený, ten zvuk je pak originálnější...
Jen opravím - Petrucci už dlouho Ibaneze nepoužívá, ted jede na MusicManech... Ale na obou používal DiMarzia, myslím že HB from Hell, Air Norton, D-Sonic (jeho signature) a snad PAFy...
PetrPeter 1975 - 2008
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
proto jsem se pro ně do budoucna rozhodl... protože je nemá zrovna každý. kdoví - třeba mě jednou omrzí EMG HZ 
Petruf: ohledně fandů Primus tě chápu - já se taky nějakou dobu cítil velmi osaměle jako opravdu velký fanoušek Bucketheada... na fóru to tu už ale poslouchají dokupy tři lidi (a jednoho jsem nakazil já
) (PS: to videjko je dost parádní sranda
)
kdo tak hrává na DM a já o tom vím... Buckethead, Satch, Vai, Petrucci, van Leuween a Homme (QOTSA)... všichni mají sice jiný, ale luxusní zvuk
Petruf: ohledně fandů Primus tě chápu - já se taky nějakou dobu cítil velmi osaměle jako opravdu velký fanoušek Bucketheada... na fóru to tu už ale poslouchají dokupy tři lidi (a jednoho jsem nakazil já
kdo tak hrává na DM a já o tom vím... Buckethead, Satch, Vai, Petrucci, van Leuween a Homme (QOTSA)... všichni mají sice jiný, ale luxusní zvuk
Přídávám se s žádostíDark Axel píše:sorry za OT, ale:
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair Alternative Metal
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair Alternative Metal
- Nero
- Rádce
Já se mezi lidma, které znám, připadám s výběrem hudby zcela osamoceně...
Ještě že mám vás tady na foru...
Až ty snímače budou, jestli teda někdy budou, tak dám vědět a pěkně je zdrbnu...
Až ty snímače budou, jestli teda někdy budou, tak dám vědět a pěkně je zdrbnu...
PetrPeter 1975 - 2008