Přes co hrát počítač/hi-fi/staré rádio

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
BtV
Kontaktovat uživatele:

Přes co hrát počítač/hi-fi/staré rádio

Příspěvek od BtV »

Koupil jsem kytaru (elektrickou),kombo budu kupovat až za pár měsíců.
Přes co by jste mi doporučili hrát? Mám doma samozřejmě počítač, hi-fi věž a pak tohle

Obrázek

takhle to vypadá zezadu http://www.panacek.chytrak.cz/IMG_7980.jpg

A co k tomu budu potřebovat? (jaké kabely, redukce..) to bych potřeboval napsat vážně jako pro debila, vůbec se v tom nevyznám.A do jaké díry je pak strčit...Fakt jak pro debila.
:) díky.
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

mám doma něco podobného ... ale nevšiml jsem si že by tam byl vstup pro něco , co se ještě vyrabí :lol: ale jestli někdo ví jak na to , sem stím .. ono to má ještě lampy .. může z toho být docela dobrý zesák .. když k tomu přípojíte box ... a něčím nakopnete...
mic

Příspěvek od mic »

nevim jakou mas vez, ale ja jsem kdysi davno vez pouzival - jestli ma vstup na mikrofon - pak staci kabel velkej jack / velkej jack pripadne plus redukce velkej jack / malej jack (nebo jakej je ten vstup na mikrofon).. normalne by se asi nic stat nemelo, ale myslim, ze moznost ze tu vez odrovnas tu je. zvuk bude takovej akusticky suchej.. da se pouzit i nejaky zkreslovadlo.. me to doma fungovalo, ale delal jsem to na stary vezi..
do toho staryho radia to podle me nezapojis (jakoze to bys tomu musel asi trochu rozumet, ale to by ses tady zase neptal)
pres pocitac - stejne jako pres tu vez (malej jack do mikrofoniho vstupu), ale to ti pak bude hrat pres repracky u kompu? to asi nebude moc dobrej zvuk.
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Pokud chces hrat do veze , kup si multiefekt s simulaci boxu ..
mic

Příspěvek od mic »

to uz bych si radsi koupil nejaky kombo, nez ten multiefekt
BtV
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BtV »

mic: na věži vstup na mikrofon nemám,ale snad by to tam šlo nějak přes takovou tu bílou a červenou díru (?), u kompu mám tohle
Obrázek

hraje to dost nahlas, jestli dobře nevim, nemám srovnání

Takže myslíte, že z kabelů mám koupit normální velkej jack (pls, kolik je to mm?) a k tomu redukci na malej?

btw, kombo koupim,ale až na začátku května, tohle je dočasný řešení
Naposledy upravil(a) BtV dne 27.02.2008 19:57, celkem upraveno 1 x.
BtV
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BtV »

nemělo by se to pak strčit spíš do tý modrý díry
Obrázek
než do tý červený na mikrofon? Já tomu teda ani trochu nerozumim, ale mám pocit, že kdybych to strčil do tý na mikrofon, tak se s tim něco stane.. :)

Budu pak muset něco nastavit na tom počítači?
mic

Příspěvek od mic »

bud tohle http://kytary.cz/stagg-propojovaci-kabe ... 86:0:0:1:0
a nepotrebujes redukci.

kdyz budes mit normalni kabel, tak budes potrebovat redukci 6,35 samice -> Jack 3,5 samec

eventuelne, kdybys to chtel pichnout do toho stereo vstupu na vezi (coz by asi melo funguvat, trochu bych se bal jestli to neodpalis.. nevim, jaky napeti ma signal z kytary (pripadne pres krabicku) versus signal z cd prehravace nebo gramofonu (na kterej to je na ty vezi asi delany) - http://kytary.cz/stagg-redukce-2xrca-tr ... 86:0:0:1:0 nebo tohle http://kytary.cz/stagg-redukce-2x-rca-t ... 86:0:0:1:0 (podle toho, jak to mas na ty vezi)

ale to zas budes potrebovat neco cim spojis velkej jack s velkym jackem, cili nejakej efekt anebo http://kytary.cz/stagg-redukce-2x-trs-1 ... 13:0:0:1:0 . ale to uz je fakt teda punk.

celkove staci trochu premejslet a da se to dohromady. pripadne koupit pajku a pocitat s nejakym tim puchejrem a s tim, ze obcas neco odpalis... je jasny, ze chces pouzivat veci tak, jak se pouzivat nemaj, takze se ztratama se musi pocitat.

jo a stagg je sracka, ale to ti asi bude jedno.

punku zdar!
mic

Příspěvek od mic »

jo a do toho kompu to teda podle me patri do toho mikrofonniho vstupu.. ale nikdy jsem to nedelal.
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

mic píše:jo a do toho kompu to teda podle me patri do toho mikrofonniho vstupu.. ale nikdy jsem to nedelal.
Kdepak, do mikrofonního ne. :wink:
mic

Příspěvek od mic »

takže do tý modrý? a co to je za vstup?
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

mic píše:takže do tý modrý? a co to je za vstup?
Line-in. Slouží právě pro vstup z externích audio zařízení (kromě mikrofonu).
Tom49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom49 »

mic píše:takže do tý modrý? a co to je za vstup?
to je line-in tedy přesně na to, co potřebuješ...taky by to šlo na klávesy a tak.... :wink:
Edit: tak Kamahl byl rychlejší
Naposledy upravil(a) Tom49 dne 27.02.2008 16:50, celkem upraveno 1 x.
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
mic

Příspěvek od mic »

takze to jako snese vetsi napeti nebo cim se to lisi?
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

mic píše:takze to jako snese vetsi napeti nebo cim se to lisi?
Uff, tak to ti přesně nepovim... Řekl bych ale, že bude rozdíl v impedanci.
BtV
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BtV »

díky lidi.. Co řikáte na ty repráky? myslíte, že z toho dostanu nějakej ucházející zvuk?
A až kabel do kompu zapojim, co budu muset udělat dál? Mám program gnuitar, ale nevim, jestli nemusím něco přenastavit, když to budu strkat do toho line-in..a ne do díry na mikrofon

Mimochodem asi si zkusím nějak udělat kabel z velkýho jack do tý největší díry co tam je ( http://www.panacek.chytrak.cz/IMG_7980.jpg )
Přijde mi, že by to mělo funguvat a že by se přes to mohlo i fajnově hrát, když to původně zesiluje signál z gramofonu..nebo se pletu?

a poslední věc, když to strčim do hi-fi věže, do tý bílý nebo červený díry (já názvy konektorů neznám, snad chápete) jaká je asi pravděpodobnost, že to nevydrží?..nechci tu věž odrovnat :)
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

jako zvuk bude relativne slušný, čistý bude dobry, zkresleny bude hrozný. jako kombo je kombo. ale na cviření to stačí
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
BtV
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BtV »

Caggan píše:jako zvuk bude relativne slušný, čistý bude dobry, zkresleny bude hrozný. jako kombo je kombo. ale na cviření to stačí
myšleno u kompu, nebo u toho rádia, nebo co to je?
BtV
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BtV »

Co mám nastavit na počítači? když to všechno zapojim, nic to nedělá.. kabely a redukce už mám. :)
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

BtV píše:Co mám nastavit na počítači? když to všechno zapojim, nic to nedělá.. kabely a redukce už mám. :)
otevři si ovladani hlasitosti (takovy kolečko vpravo dole na monitoru, jak je ICQ treba) a je tam zaskrtnute "ztlumit" pod vstup vnejsiho zdroje, tak od odskrkni a pde to
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“