Drnčení strun

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
afektband

Příspěvek od afektband »

LeMarc píše:Ahoj, před pár dny mi přišla kytara a tak, ale zdá se mi že nejsilnější - E - struna dost drnčí, kytara je to SQUIER BY FENDER - Vintage Modified Strat® HSS, je to "normální"? Při trošku dravějším "brnknutí" no, jinak při klidnějším je to v pohodě...
Je to o seřízení kytary. Výška dohmatu, prohnutí krku.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
LeMarc

Příspěvek od LeMarc »

afektband píše:
LeMarc píše:Ahoj, před pár dny mi přišla kytara a tak, ale zdá se mi že nejsilnější - E - struna dost drnčí, kytara je to SQUIER BY FENDER - Vintage Modified Strat® HSS, je to "normální"? Při trošku dravějším "brnknutí" no, jinak při klidnějším je to v pohodě...
Okej... a nemohl bys mi to ještě trošku objasnit, to seřízení ala dohmat a prolnutí krku? kromě ladění mě nenapadá jak s tím ještě zahýbat... (jj, napsal sem to dost blbě). Něco na kobylce?
afektband

Příspěvek od afektband »

LeMarc píše:
afektband píše:
Okej... a nemohl bys mi to ještě trošku objasnit, to seřízení ala dohmat a prolnutí krku? kromě ladění mě nenapadá jak s tím ještě zahýbat... (jj, napsal sem to dost blbě).
je tady toho napsáno dost, ale že jseš to ty. Výšku dohmatu měníš výškou kobyly-to je to na konci co drží struny. Tohle zkus jako první. Zkus to trošku zvednou. Nebo to jde myslím i kameny-ale strata nemam, tak nevím.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
LeMarc

Příspěvek od LeMarc »

afektband píše:
LeMarc píše:
afektband píše: Je to o seřízení kytary. Výška dohmatu, prohnutí krku.
Okej... a nemohl bys mi to ještě trošku objasnit, to seřízení ala dohmat a prolnutí krku? kromě ladění mě nenapadá jak s tím ještě zahýbat... (jj, napsal sem to dost blbě).
je tady toho napsáno dost, ale že jseš to ty. Výšku dohmatu měníš výškou kobyly-to je to na konci co drží struny. Tohle zkus jako první. Zkus to trošku zvednou. Nebo to jde myslím i kameny-ale strata nemam, tak nevím.
Jj, třeba tady je o tom něco napsáno... http://blog.podhola.com/?p=36 to je ono že?

Red Bull: Upraveny citace na počet 3,viz. kodex uživatelů
afektband

Příspěvek od afektband »

Jop, je to ono. Začni tím, že zvedneš kameny.

LeMarc

Příspěvek od LeMarc »

afektband píše:Jop, je to ono. Začni tím, že zvedneš kameny.
Jop, hele už sem na to přišel. Malej imbusáček na to a pěkně poladit. Ale díkes =)
MacaFCB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MacaFCB »

mi taky drnčí struny o pražce ale vůbec to neva bo to de slyšet jen na sucho 8)
Kytara: Ibanez RG 321MH (prodána za 6,300Kč)
Kombo: VOX AD15VT (jen měsíc starý,prodám jen za 4,000kč)
Ramms+ein 4ever!!!
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Když do toho více práskneš tak to bude drnčet skoro vždycky. Nedrnčelo by to snad jen s vysokým dohmatem, což je ale pak otázka hratelnosti. Myslím že bys to raději oželel :) Mi to taky drnčí když hraju powery do 5 pražce, protože do toho třeba víc říznu, ale je to ok, zase mám vpoho dohmat a hraje se na to pěkně :-) V kombu to slyšet není. To máš jako staré auto, je zcela tiché, jen když máš uvnitř ohulené rádio naplno :lol:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

ja myslim ze to dela vsem.. kdyz do teho jebnes tak to trochu drnci
AlešK

Re: Drnčení strun

Příspěvek od AlešK »

Čau,
já dnes vyměnil struny (o tom, jak se dařilo se radši vyjadřovat nebudu, 3 sem zničil, musel sem koupit dva sety...), nicméně, nejsem si jistej, jestli to dělalo i před tím, ale když do toho drbnu nějakej akord, tak se některý struny rozdrnčí.Když ale projedu strunu po struně, nic nedrnčí. (teda pokud tu strunu fakt nerozkmitám na max.)

Koupil jsem tyto (tady je mají za 200,-) http://struny.heureka.cz/rotosound-r-9/galerie/
Fokus Strat SSH, CORT AD 810 OPB + spousta všeho možnýho...i nemožnýho
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Když do toho řežeš, tak se nediv, že to drnčí. To je vcelku přirozené. Jestli ti to vadí, zvedni dohmat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
AlešK

Příspěvek od AlešK »

Já sem zjistil, že to drnčí tak, jak by asi nemělo.Předtím sem to ještě netestoval.Když zahraju akord G, drnčí struna A.
Když na prvním a posledím pražci zmáčknu strunu, tak někde uprostřed už je struna asi půl mm ve vzduchu, to je dobře, nebo špatně?
Já mám takový pocit, že tam předtím byly silnější struny, teď tam mám struny 9. Tedy, alespoň digi. šuplera mi ukazovala o nějekajech pár setin tlustší původní struny.Může to být tím? A co s tím? :D
Já četl něco cosi o výztuze, ale abych tu kytaru nedojebal.Kámen už sem se pokusil zvednout, žádná změna.
Když ji zmáčknu na pátém pražci, tak už tolik nedrnčí.A na prázdno taky nedrnčí.

Zkusím utáhnout ten šroub u hlavy
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

AlešK píše:Zkusím utáhnout ten šroub u hlavy
chtels napsat "povolit", ze?
AlešK

Příspěvek od AlešK »

Hm, ono je to asi jedno.Ať s tim kroutím doprava-doleva, je to stále stejný.Navíc s tím jde otočit jen trochu :)

Ale drnčí pouze basové struny.Když zmáčknu strunu A na druhém pražci, tak je to totální katastrofa :roll:
AlešK

Příspěvek od AlešK »

Tak povolování toho šroubu pomáhá.Ještě by to kousek chtělo, ale už to jde dost ztuha(asi jako samořezný šroub do dřeva) :(
Abych to nejak nepo*ral.Když utahuju, tak se šroub povolí(to zní jak paradox) a jde to zlehka, ale když chci povolit (víc od původní pozice šroubu, než sem s tím začal kroutit), tak to jde těžko, ale pomáhá to.Co mám prosím dělat? Já četl, že se tím může zničit kytara.

Možná bych nechal hlasovat "ještě povolit/nechat/utáhnout" :D
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Nechat hlasovat :roll:
To co popisuješ je normální jev, protože výztuha má jakousi nulovou polohu a to když je krk a výztuha v rovině. Pak jde s výztuhou kousek kroutit sem a tam aniž by to kladlo odpor. Ty se snažíš ten krk ohnout do luku výztuhou, protože devítky struny maj prd tah a nedokážou ten krk ohnout. To, že to jde špatně je jasný, jen si přestav jaký tlaky tam působí a jakej špalek tím ohýbáš. Hlavně všeho s mírou. Zkus tak max. půl otáčky a nech to projevit. Ne, abys s tím točil pětkrát dokola.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
AlešK

Příspěvek od AlešK »

To sem potřeboval slyšet, děkuju :wink: Já právě četl, že jak to jde ztuha, tak nepokračovat, jenomže já mám ten krk rovně.Mám pocit, že to u předchozích strun nedělalo, ale ty byly o malinko tlustší, i když to byly také č.9.
Tyhle jsou nějaký Super Light, či co....nevim, nevyznám se, ale vzal jsem nejdražší, co měli.Kevšemu dvoje, protože první nasazení strun, se jaksi nezdařilo (namotal jsem málo materálu-cca. jedno a půl otočení). :roll:
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

To co jsem psal platí pro dvojcestnou výztuhu. Snad tam je dvoucestná. Pokud by to šlo opravdu hodně blbě a zdálo se ti, že je něco špatně, tak to radši nech a dones to někomu zkušenějšímu, aby to zhodnotil.
EDIT:
Devítky by měly být stejný jako jiný devítky. ,009 je tlouška v palcích, takže tlouška by měla být téměř shodná a tah víceméně taky.
Jeden a půl otáčky na mechanice by při správný technice motání mělo stačit i na slabých strunách. Není to ideální, ale když tam uděláš takový ten zámek, tak by to mělo udržet.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
AlešK

Příspěvek od AlešK »

Jaká je tam výztuha netuším.Je to tato kytara: http://www.instrumento.cz/clanky-clanek ... t-ssh.html

Ale já už bych to asi nepovoloval.Na prvním a posledním pražci, má uprostřed krku tlustá struna 0.5mm mezeru a to je tak akorát ne?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

prohnuti krku a vyska strun (dohmat) jsou dve ruzne veci... (souvisi spolu, ale tech kroku k nastaveni je vic. viz druhe tema odzhora).
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“