Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Efekt budeš potřebovat jen jeden, a to distortion. Těžko říct jakej bude na ně nejlepší.
afektband

Příspěvek od afektband »

Oni efekty nepoužívali. Čistě mesa a marshall, zkreslení přímo z hlavy. Na novějších albech už jenom mesa. Co třeba zkusit V-Twin? :D
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

afektband píše:Oni efekty nepoužívali. Čistě mesa a marshall, zkreslení přímo z hlavy. Na novějších albech už jenom mesa. Co třeba zkusit V-Twin? :D
Jasně, ale mě to přišlo blbý doporučit:) Myslim že ten týpek kouká po nějakym obyčejnym kreslítku kterym by se jim přiblížil... a to fakt nevim který by bylo nejlepší.
Tom49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom49 »

Ragnar píše:
afektband píše:Oni efekty nepoužívali. Čistě mesa a marshall, zkreslení přímo z hlavy. Na novějších albech už jenom mesa. Co třeba zkusit V-Twin? :D
Jasně, ale mě to přišlo blbý doporučit:) Myslim že ten týpek kouká po nějakym obyčejnym kreslítku kterym by se jim přiblížil... a to fakt nevim který by bylo nejlepší.
tak si holt koupí ,,efekt´´ za 50 000,- :lol: a bude jim hooodně blízko :lol:
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

ne nově měli obrovskou rackovou potvoru... spíš než mesa bych řekl orange...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
afektband

Příspěvek od afektband »

turbo_MaCk píše:ne nově měli obrovskou rackovou potvoru... spíš než mesa bych řekl orange...
EE, only mesa.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Smrťokvítek píše:lol to vypadá jako kdyby si říkal "a který teď ?". :)
asi tak nebo spis "WTF?"
MacaFCB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MacaFCB »

čus prosím vás jaky byste mi doporučili efekt přímo a jen na Rammstein.... kytaru a ampec máte v popisu.
Kytara: Ibanez RG 321MH (prodána za 6,300Kč)
Kombo: VOX AD15VT (jen měsíc starý,prodám jen za 4,000kč)
Ramms+ein 4ever!!!
afektband

Příspěvek od afektband »

MacaFCB píše:čus prosím vás jaky byste mi doporučili efekt přímo a jen na Rammstein.... kytaru a ampec máte v popisu.
Jaj co furt řešíte, nechápu, chtěl bych zvuk syčícího hada a mokrý veky, co mi doporučíte :evil: . Si prostě nastav svůj zvuk ne? Je jedno jak to zní, ale jak to hraješ. :!: :!:

noc33

Příspěvek od noc33 »

Moje řeč! Když si hraju Black sabbath, tak takynesháním efekt na sabbath zvuk( i když jsem někde narazil na paranoid krabku, která má dělat zvuk tohodle songu...).
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

já maximálně pokud hraju něco tvrdšího, tak lehce přidám výšky, pokud potřebuju tak zase jindy lehce uberu gain, ale držím si svůj zvuk
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
ppultar
Kontaktovat uživatele:

hh

Příspěvek od ppultar »

no mám na zkoušku digitech distortion factory a zatim sem to tak nějak trefil...... :)
squier
Fender
digitech
MacaFCB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MacaFCB »

afektband píše:
MacaFCB píše:čus prosím vás jaky byste mi doporučili efekt přímo a jen na Rammstein.... kytaru a ampec máte v popisu.
Jaj co furt řešíte, nechápu, chtěl bych zvuk syčícího hada a mokrý veky, co mi doporučíte :evil: . Si prostě nastav svůj zvuk ne? Je jedno jak to zní, ale jak to hraješ. :!: :!:
ok máš pravdu dík za radu. :oops: teď už si mi to vymet z hlavy :lol:
Kytara: Ibanez RG 321MH (prodána za 6,300Kč)
Kombo: VOX AD15VT (jen měsíc starý,prodám jen za 4,000kč)
Ramms+ein 4ever!!!
kuba182
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuba182 »

Obrázek

:P
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

neni to prasarna hrat pres marshal a mesu zaroven? kdyz uz tak volim jen jedno z toho toto jaksi nechapu, treba me prislo divny taky u Empu ze ma hlavy mesa a boxy ma od Marshalu
facha.music

Příspěvek od facha.music »

Rammstein někdy používali taky Tech-21. http://www.tech21nyc.com/
Sem to ale nikdo nedováží - na náš trh jsou ještě stále moc kvalitní...
afektband

Příspěvek od afektband »

facha.music píše:Rammstein někdy používali taky Tech-21. http://www.tech21nyc.com/
Sem to ale nikdo nedováží - na náš trh jsou ještě stále moc kvalitní...
TECH 21 SANS AMP PSA 1 se dá v čechách sehnat. Ale myslim, že nejmíň 18.000 za který se do dá, zdejší hledači krabiček asi fakt nemaj. Navíc je to jenom preamp. Teda doufam doufam že Rammstein nepoužívali i něco jinýho od sansamp než tuten preamp :D

afektband

Příspěvek od afektband »

Disasterpiece píše:neni to prasarna hrat pres marshal a mesu zaroven? kdyz uz tak volim jen jedno z toho toto jaksi nechapu, treba me prislo divny taky u Empu ze ma hlavy mesa a boxy ma od Marshalu
Ne není, jestli sis nevšiml, tak tam má přepínač, který přepíná mezi těma aparátama. Další věc, bedny od marshalla a od mesy hrajou jinak. Hlavně tím, že maj jinný rozměry a jinný repra. Je to naprosto normální, že se to takhle kombinuje. Každej box hraje jinak, každá hlava hraje jinak, každej si sestaví svůj zvuk, jak se mu líbí.

facha.music

Příspěvek od facha.music »

No já to myslel tak, že oficiálně zde neexistuje žádný jejich zastoupení... Včera jsem ale navštívil Alexim, a tam zrovna nějaký jejich pre-ampy měli - ale nebyl to takovej finanční mazec - myslim kolem 7 tisic.

Co můžu doporučit je právě tahle značka pro ty, co používaj krabky ve spojení s tranzistorovym koncem/kombem - i já mezi ně patřim. Naopak nejsou ale dobrý před lampy - je to logický, když se Tech-21 snaží právě o analogovou simulaci lamp.

Míval jsem tri.o.d. a dalo s s tim hrát přímo do mixu! I recenze se tomuto diví, ale je to tak.
afektband

Příspěvek od afektband »

facha.music píše:No já to myslel tak, že oficiálně zde neexistuje žádný jejich zastoupení... Včera jsem ale navštívil Alexim, a tam zrovna nějaký jejich pre-ampy měli - ale nebyl to takovej finanční mazec - myslim kolem 7 tisic.

Co můžu doporučit je právě tahle značka pro ty, co používaj krabky ve spojení s tranzistorovym koncem/kombem - i já mezi ně patřim. Naopak nejsou ale dobrý před lampy - je to logický, když se Tech-21 snaží právě o analogovou simulaci lamp.

Míval jsem tri.o.d. a dalo s s tim hrát přímo do mixu! I recenze se tomuto diví, ale je to tak.
Právě že ten preamp co jsem psal, tak ten se hodí k lampám, má prej tak dobrej zvuk, že není poznat, že není lampovej. A na tranzistoru bys ho akorát tak omezoval.

Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“