FENDER AMERICAN STANDARD STRAT okolo 25000 kč

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Petr_70

FENDER AMERICAN STANDARD STRAT okolo 25000 kč

Příspěvek od Petr_70 »

Přeji hezký den všem.
Po letech hraní na akusickou kytaru a po letech neutuchajícího obdivu ke kytarové technice a zvuku Marka Knopflera, jsem se rozhodl pořídit si elekrickou kytaru s tajným přáním se té Knopflerově technice a zvuku alespoň přiblížit. Mám jistou "nemalou" hotovost, cca asi 25k, kterou jsem (ač budu krvácet) ochoten do té kytary investovat, a protože nechci udělat unáhlené rozhodnutí chci se s vámi znalými poradit, zda jsem si vybral dobře:

http://www.fender.com/products//search. ... 0110400712

Pro orig. Strata jsem se rozhodl proto, že neznám nikoho kdo by mi pomohl nástroj vybrat a sám si to posoudit bez zkušeností netroufám, což vylučuje všechny ty Asie (Squier apod.) a Mexika (MIM) a stejně tak koupi přes bazar či inzerci. Prostě sázím na jistotu, kterou u toho originálu American Standard snad můžu předpokládat - alespoň do té míry, že tu půjde snadno seřídit/doladit, kdyby "náhodou...".

Druhá věc je cena, kde je oněch 25000 s ohledem na moje možnosti tak "na hraně" a rád bych se s vámi poradil, jaké mám možnosti - podle ceníku na www.fender.com je udána cena $1,399.99 což s ohledem na aktuální kurs je dokonce méně, ale problémem je dovoz z USA tj. expedice cca $100, Clo, DPH atd. což jsem v podstatě proto zavrhl. Druhá možnost se mi jeví dovoz z EU např:

http://www.thomann.de/gb/fender_america ... rw_cnd.htm

Cena oněch 1015 Eur je tak přibližně odpovídající cenové hranici kterou mám, ale je tu zase doprava a další věci.
Takže toť druhá věc, ke které vás prosím se vyjádřit, třeba i s ohledem na skutečnost, že se zde může najít ochotný člověk, který by byl ochoten za "rozumný" honorář tu kytaru z USA nebo EU přívést apod.

Děkuji moc předem za rady a příp. pomoc.
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

nedávno sem viděl na bazaru SRV stratocaster asi za 30 tisíc (možná bys to ještě ukecal) hned bych ho bral i za cenu že si musim sehnat člověka co se v tom vyzná
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
s.kukac

Příspěvek od s.kukac »

koukni se na kytary.cz je to velikej shop a máš tam i videa, nebo zvuk tý kytary. :wink: Jinak bych bral tu první, hrál sem na ní a zvuk je takovej hodně smetanovj, libovej. Pro mě až moc. Ale asi mi to příde, protože mám Les Paula. Bejt tebou a mít ty prachy, tak du do Gibson Les Paul BFG. Ale jestli tvoje vysněnná kytara je startocaster, tak to nemám právo do toho mluvit. Jinak k tomu dovozu. Nevim, ale bavil jsem se o dovozu s prodavačem a říkal, že z ameriky moc takhle soukromě nedovážej. Ale nevim co je na tom pravdy.... tak šťastnou volbu
voytik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od voytik »

u toho thomanna by sis to klidne mohl objednat sem,poštovné by mělo byt 15eur,což je prakticky zanedbatelná částka 8) akorat bys to nemohl ozkoušet,připadně vybrat z více kusů(i když u takovéhle kytary už by to neměl být takový problém)
PRS Singlecut Trem, One piece 10 Top, Rosewood neck, 57/08, PRS SE CU22, Cort M600, Cry Baby, TS9, EHX LPB-1, Z.VEX FUZZ FACTORY, Ibanez DE7,The Worm, Rockwell 50w,box 4x12 V30
MacaFCB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MacaFCB »

Amerického strata koupíš snad i v ČR ne? 8)
Kytara: Ibanez RG 321MH (prodána za 6,300Kč)
Kombo: VOX AD15VT (jen měsíc starý,prodám jen za 4,000kč)
Ramms+ein 4ever!!!
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

nejlevnejsi trida stratu zacina u nas tusim na nejakejch 24000... V americe je to levnejsi, ale zas sou s tim podle me dost problemy... American bude stat myslim tak 30+, minimalne... a to jsou ty "nejvetsi sity;)"...
jeste k ttomu vyberu, na kytarach.cz mas sice vyber, ale tim to tak konci, protoze at jsem si tam ja nebo muj znamy kupoval cokoliv od kytary po blany na bici, nikdy jsem se od nich nic nedozvedel... vetsinou tak "hm, neco mame, tak se koukni". to je obchod pro lidi, co vedi co chtej...
zkus "HUML music", http://www.humlmusic.cz/ , nemaj sice moc velkej vyber, ale poradej ti bez ohledu na vlastni zisk a dobre, rozumej tomu, a umej na to, a na kazdej nastroj je tam podle me nekdo, kdo tomu rozumi(rozhodne jedna perfekt zenska na bici a dva skveli kytaristi). tam ti faky poradej...
jo, a je to teda v praze ;)
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

zkus "HUML music"
neni tohle nahodou zakazane?
afektband

Příspěvek od afektband »

Disasterpiece píše:
zkus "HUML music"
Zakázané?
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
s.kukac

Příspěvek od s.kukac »

voytik píše:u toho thomanna by sis to klidne mohl objednat sem,poštovné by mělo byt 15eur,což je prakticky zanedbatelná částka 8) akorat bys to nemohl ozkoušet,připadně vybrat z více kusů(i když u takovéhle kytary už by to neměl být takový problém)

A co říkáš na toho Les Paula? Nepřesvědčil jsem tě?

http://kytary.cz/gibson-les-paul-bfg/96 ... Gibson:1:0
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Myslím, že jestli chce hrát to co Mark Knopfler tak LP nebude to pravé. I když i na to dost hraje. Já osobně nemůžu z toho sóla v písni What it is... Ale to sem nepatří...

Od Thomana jsme objednávali dost věcí tak před měsícem ani ne. A všechno přišlo za pár dní v pořádku. Ale víc o tom ti řekne Wohma ten to zařizoval. Jinak dost USA stratů mají i v music data v Brně. Vždycky když jsem tam byl tak tam měli několik kusů.. Tam by jsi se mohl taky zeptat. A zkušenosti s prodavači tam mám dobré.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Petr_70

Příspěvek od Petr_70 »

Předně vám všem moc děkuji za názory...
s.kukac píše:. . Jinak bych bral tu první, hrál sem na ní a zvuk je takovej hodně smetanovj, libovej. . .
Co máš na mysli tím "tu první"? Já mám za to, že na obou odkazech jak na web Fendera, tak i Thomanna se jedná o jednu a tu stejnou kytaru.

Jen tak "na okraj": Mark Knopfler hraje opravdu i na Gibsony (Les Paul), ale IMHO svoje nejlepší věci - vyjma největších pecek na Brothers in Arms - hrál a hraje i nadále na Straty! Nebo Pensy, ale ty vycházejí konstrukčně také ze Stratů. Za všechny třeba Sultans of Swing, Telegraph Road nebo onu výše zmiňovanou What it Is. . .
Také jsem na různých fórech četl názory, že ty Gibson tak nějak sedne "hůře do ruky" chce to prý zvyk, tak i proto se kloním spíše k Fenderům. Ale nechci na tohle téma vyvolávat flame.

MacaFCB:
Dají se koupit i unás, ale cena tady začíná někde okolo 30000 (moc nechápu proč). Ta částka okolo 25k je pro mne fakt přibližně hranice, přes kterou jít nechci!
Za těch rozdílových cca 5000 můžu mít např. úplně nové kombo ROLAND CUBE 30X.

Díky ještě jednou za názory a těším se na další reakce.
MacaFCB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MacaFCB »

Petr_70 píše:Předně vám všem moc děkuji za názory...
s.kukac píše:. . Jinak bych bral tu první, hrál sem na ní a zvuk je takovej hodně smetanovj, libovej. . .
Co máš na mysli tím "tu první"? Já mám za to, že na obou odkazech jak na web Fendera, tak i Thomanna se jedná o jednu a tu stejnou kytaru.

Jen tak "na okraj": Mark Knopfler hraje opravdu i na Gibsony (Les Paul), ale IMHO svoje nejlepší věci - vyjma největších pecek na Brothers in Arms - hrál a hraje i nadále na Straty! Nebo Pensy, ale ty vycházejí konstrukčně také ze Stratů. Za všechny třeba Sultans of Swing, Telegraph Road nebo onu výše zmiňovanou What it Is. . .
Také jsem na různých fórech četl názory, že ty Gibson tak nějak sedne "hůře do ruky" chce to prý zvyk, tak i proto se kloním spíše k Fenderům. Ale nechci na tohle téma vyvolávat flame.

MacaFCB:
Dají se koupit i unás, ale cena tady začíná někde okolo 30000 (moc nechápu proč). Ta částka okolo 25k je pro mne fakt přibližně hranice, přes kterou jít nechci!
Za těch rozdílových cca 5000 můžu mít např. úplně nové kombo ROLAND CUBE 30X.

Díky ještě jednou za názory a těším se na další reakce.
Ku..a ty nejbohatší země to mají za hubičku a ty nejchudší mají vždycky všechno nejdražší :evil: to je spravedlnost?
Kytara: Ibanez RG 321MH (prodána za 6,300Kč)
Kombo: VOX AD15VT (jen měsíc starý,prodám jen za 4,000kč)
Ramms+ein 4ever!!!
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

"Za těch rozdílových cca 5000 můžu mít např. úplně nové kombo ROLAND CUBE 30X"

tak jeslti to budes valit pres cube tak je pak uplne jedno jestli si koupis mexiko a nebo usa deluxe :D nic ve zlem...

nevim jestli ti vubec dochazi to, ze strat neni jeden. stratu je nekolik druhu, ruzne krky, ruzne snimace, fat straty... a pokud chces kupovat kytaru za 25t. tak bys k ni mel mit i odpovidajici kombo, ne tranzistorovy cube...
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Bohužel je to americký výrobek a mi platíme za dovoz a cla a za naše drahé prodejny, které si pěkně mastí kapsu. Jestli se chceš bránit proti předraženým americkým výrobkům, tak podpoř naše mistry a nech si udělat strata na zakázku.
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

afektband píše:
Disasterpiece píše:
zkus "HUML music"
Zakázané?
no jako ze propagace jinych hudebnin?
kdyz ne tak teda www.musiccity.cz maji tam dost dobry vyber kytar a jsou ochotni ti dotahnou i mesu a zapoit aby jsi jen tak zabrnkal
Petr_70

Příspěvek od Petr_70 »

qwer píše:
tak jeslti to budes valit pres cube tak je pak uplne jedno jestli si koupis mexiko a nebo usa deluxe :D nic ve zlem...

nevim jestli ti vubec dochazi to, ze strat neni jeden. stratu je nekolik druhu, ruzne krky, ruzne snimace, fat straty... a pokud chces kupovat kytaru za 25t. tak bys k ni mel mit i odpovidajici kombo, ne tranzistorovy cube...
Ujišťuji tě, že mi to dochází :D , ale protože jsem člověk, který se "živí prací" tak rozumný člověk by měl pochopit, že nemůžu mít - přinejmenším hned - kytaru za 30k a lampové kombo za stejnou nebo vyšší cenu!

Jen tak na okraj: uvádím pár odkazů na borce, který hraje Knopflera přes Roland Cube 30 a nehraje mu to IMHO vůbec špatně! Čímž samozřejmě nechci říct, že bych nechtěl něco lepšího :)

http://www.youtube.com/watch?v=cpcAm0NpOzY
http://www.youtube.com/watch?v=GmNoWwdq ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=S70beUtO ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=2uccC6j55lQ
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Petr_70 píše: Ujišťuji tě, že mi to dochází :D , ale protože jsem člověk, který se "živí prací" tak rozumný člověk by měl pochopit, že nemůžu mít - přinejmenším hned - kytaru za 30k a lampové kombo za stejnou nebo vyšší cenu!

Jen tak na okraj: uvádím pár odkazů na borce, který hraje Knopflera přes Roland Cube 30 a nehraje mu to IMHO vůbec špatně! Čímž samozřejmě nechci říct, že bych nechtěl něco lepšího :)

http://www.youtube.com/watch?v=cpcAm0NpOzY
http://www.youtube.com/watch?v=GmNoWwdq ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=S70beUtO ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=2uccC6j55lQ

modelingove komba jsou ted uplne super, sam jsem jedno chvilku mel a neznelo vubec spatne. kdyz nahrajes lampu a nahrajes modelingove kombo, tak to zni skoro stejne, uplne jinak to ale pak vypada kdyz na to kombo primo hrajes a nebo ho alespon nazivo slysis. jinak borec hraje paradne a to je to nejdulezitejsi - neni dulezite mit aparat za 100t. ale je dulezite neco umet zahrat... ale predci jen by se casem k fender usa hodilo neco lepsiho :)

co pak planujes koupit? a chces s tim i nejkde hrat a nebo to mit jen nadoma? na co hral vubec Knopfler?
Petr_70

Příspěvek od Petr_70 »

qwer píše: modelingove komba jsou ted uplne super, sam jsem jedno chvilku mel a neznelo vubec spatne. kdyz nahrajes lampu a nahrajes modelingove kombo, tak to zni skoro stejne, uplne jinak to ale pak vypada kdyz na to kombo primo hrajes a nebo ho alespon nazivo slysis. jinak borec hraje paradne a to je to nejdulezitejsi - neni dulezite mit aparat za 100t. ale je dulezite neco umet zahrat... ale predci jen by se casem k fender usa hodilo neco lepsiho :)

co pak planujes koupit? a chces s tim i nejkde hrat a nebo to mit jen nadoma? na co hral vubec Knopfler?
Jsem rád, že jsme se shodli :D

ad Knopfler: Pokud máš na mysli aparát tak co vím, už řadu let používá hlavy Soldano Slo100, předtím hrál na Mesu a ještě dříve na všechny možné Fendery.
přesněji zde:
http://www.music-store.cz/testy3.asp?ID=168

Moc hezké povídání o něm je taky tady:
http://www.music-store.cz/testy3.asp?ID=249
http://www.music-store.cz/testy3.asp?ID=250

Zatím to mám jen na domácí hraní, v budoucnu to ale může být jinak. Rád souhlasím, že k fender USA by chtělo něco lepšího. Určitě bych rád nějakou celolampu, tak něco od Fendera nebo takový Crate VC5212, anebo zkusit něco vyrobit - v bastlení se trochu vyznám...

btw: jen pro úplnost - těmi modelingovými máš na mysli komba se simulacemi různých aparátů?
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Disasterpiece píše: no jako ze propagace jinych hudebnin?
Jak vidíš, tak vlastně porušení pravidel se řeší jen, vadí-li to někomu osobně :-) Zajímá mě, jaký tady u toho bude postup, opravdu...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Demilich - No odkazy sou samozřejmě povolené o tom žádná.Není to reklama ale odkaz na www stránky kde máte něco možnost sehnat.Takže to není propagace a reklama,ale pomoc.Např. když řeknu chci Dean a dám odkaz patřičnej tak je to v pořádku a nebo někdo z vás tady viděl odstraňování odkazů na jiné shopy?Zas z toho tady demilichu nedělej kovbojku že všechno děláme podle nálady.Rozdíl ale je kdybych založil topic a vyprávěl jak v tom a onom shopu to je the best a že kytary sou šunt atd. - to už je propagace.O5 není to doslovná - tady u těch věcí sou hranice dost překrývající se a myslím že to tady nijak zvlášt nehrotíme - to je jen pro vysvětlení.Nechci aby na toto ZDE reagovalo pokud někdo něco máte hlavně TY Demilichu tak mi prosím pošli Sukromou Zprávu a budem to řešit jen my dva.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“