Zvláštní řešení zvuku ve zkušebně

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Zvláštní řešení zvuku ve zkušebně

Příspěvek od Caggan »

Zdravicko, vzhledem k nedostatečným financím jsem z puvodního řešení powermixu přešel na klávesové kombo, přes které by šel zpěv, klávesy, popřípadě jiny nastroj (typu housli, flétny, harmoniky). mam vybrane 160w laney, ale už ted mame problem s tim ze nás bubeník neslyší, a zpěvacka se taky nema zrovna idealně, tak bych to chtěl vyřešit tak ze bych všechny komba spojil do jednoho maličkyho mixu a bubenikovi a zpevacce dal sluchatka, ale netuším jak by to bylo se zvucenim bicich, prootže mikrofony pro bici nemame.

jinymy slovy, šlo by udělat to, aby bubenik měl sluchatka se všemi nastroji a zpěvem, a bici slyšel z venči (jako ne ze sluchatek?)

asi sem dotaz polozil poněkud krkolomně, ale doufam ze pochopite
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Re: Zvláštní řešení zvuku ve zkušebně

Příspěvek od Alcarmo »

Caggan píše:Zdravicko, vzhledem k nedostatečným financím jsem z puvodního řešení powermixu přešel na klávesové kombo, přes které by šel zpěv, klávesy, popřípadě jiny nastroj (typu housli, flétny, harmoniky). mam vybrane 160w laney, ale už ted mame problem s tim ze nás bubeník neslyší, a zpěvacka se taky nema zrovna idealně, tak bych to chtěl vyřešit tak ze bych všechny komba spojil do jednoho maličkyho mixu a bubenikovi a zpevacce dal sluchatka, ale netuším jak by to bylo se zvucenim bicich, prootže mikrofony pro bici nemame.

jinymy slovy, šlo by udělat to, aby bubenik měl sluchatka se všemi nastroji a zpěvem, a bici slyšel z venči (jako ne ze sluchatek?)

asi sem dotaz polozil poněkud krkolomně, ale doufam ze pochopite
Nevím, nevyznám se v téhle problematice ale zkusím se vyjádřit. Podle mě to nebude ideální (to ti vlastně říkám to co už víš:)) a co se těch bicích zvenčí týče tak jde podle mě spíš o to aby to nevadilo bubeníkovi, jinak by to určitě nějak šlo.
afektband

Příspěvek od afektband »

Aby to za něco stálo, tak by to podle mě vyšlo daleko dráž, než koupit nějakej jetej power mix a pasivní bedny. Kvalitní uzavřený sluchátka nejsou zadarmo, k tomu mix, kvalitní noise gate, páč chytnout do toho vazbu, jsou všichni hluchý. Myslim, že dostupnější a jednodušší bude koupit ten powermix a bedny.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
cenda

Příspěvek od cenda »

já když hraju na bicí se sluchátkama tak nesnášim bubny který slyšim jenom za venčí... pro mě to má nepříjemnej hnusnej zvuk kterej nesnesu... ale jenom muj pocit...
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

kdž jsme u noise gatu, kam by se v tomhle případě musel dát??? za mix?
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
afektband

Příspěvek od afektband »

Caggan píše:kdž jsme u noise gatu, kam by se v tomhle případě musel dát??? za mix?
To je asi otázka na zvukaře. Já mylsím, že by tam byl potřeba asi nějakej vícekanálovej, ale težko říct, kam ho dát. Do odposlechovejch cest, ven? Fakt nevim. Počki na někoho, kdo tomu rozumí.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

afektband píše:Kvalitní uzavřený sluchátka nejsou zadarmo
Ale jo http://kytary.cz/akg-k-44-kvalitni-uzav ... ena/80184/ :)
Ale souhlasim, ze tohle reseni je hrozne slozity jak financne, tak na provedeni. Lepsi bude pokoupit poradny komba :wink:
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

co se noisegate týče - ten ti tu vůbec nepomůže - bo ten funguje na principu, že signál propouští až od njaký úrovně - vazba tě nebude trápit, když budeš mít všechno zticha, ale naopak, když bude všechno hrát - tim se dostáváme k zařízení, které se zove feedback supressor (potlačovátko vazby) - to funguje tak, že najde určitej frekvenční průběh, kterej je charakteristickej pro vazbu a tu frekvenci ztlumí - tohle řešení je hodně krkolomný, bo nefungije stoprocentně a ty levný krabky fungujou ještě míňprocentně...

doporučrní pro tebe mam asi takový, že to klávesový kombo ee - i když se tak tváří, stejně s tim bude celkem problém (bude to mít hnusnej zvuk hlavně co se zpěvu týče)... fakt bych někde pořešil nějaký bedýnky + mix a konec/powermix... to bude mnohem pohodlnější, účelnější a ve výsledku i levnější

... jinak noisegate občas používám mezi mixem a PA, třeba když chci v pauzách podchitit brum z podia....

P.S.: ty AKG K 44 nejsou ani kvalitní ani uzavřená - a to ani dražší K 55 a K 66 - navíc (teď teda osobní pohled) sou strašně velký - já mam velkou hlavu a přesto mi K55 (stejná konstrukce) padaj jako blázen a ani nejsou pohodlný
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No ty AKG K-44 jsou hlavne vyprodany :cry: Za ty penize clovek nci lepsiho nekoupi, na odposlech IMHO v pohode staci.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
armi
last.fm: http://www.last.fm/user/Armanos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od armi »

ja mam ty K-55 a jsou v pohode, velky mi neprijdou. Ja je pouzivam ke kompu na poslech hudby a pak je strkam do sveho amplugu a jsem spokojeny, ja nikoho nerusim a nikdo me nerusi
1. You never get something for nothing.
2. You never get more than you pay for, and you usually get less.
3. Perfection is unattainable.
du-lo

Příspěvek od du-lo »

spis by me zajimalo jak vykouzli vystupy na ctvery sluchatka z powermixu :roll:
MTD Beast 5, Marshall MB 4210, Warwick RockKejbl 6m, Warwick YellowLejbl
Audix OM2s
Klarinet, Melodica, fletny, nejake klapky, jambo, spanela, ...
--------------------------
Jolana Superstar misto luku =)
zmena: www.skazenaskarlet.wz.cz
Jens Ludwig
Odborník

alternativa se sluchátkama byla o mixu - power už v ní nefiguroval...

http://www.behringer.com/HA400/index.cfm?lang=eng - dokud se do toho nenaleje voda tak to funguje hodně v pohodě

navíc pokud bude mít trochu rozumnější mixík, tak se sluchátka daj krmit i AUX výstupama - může si udělat několik nezávislých cest

du-lo

Příspěvek od du-lo »

Ta krabicka vypada v pohode.. 650kc .. no neber to :)
Co takhle si koupit kazdej vysilacku jeste? :lol:
Audix OM2s
Jens Ludwig
Odborník

myslim, že shure měl na to celkem promakanej in-ear odposlechovej systém - spočívalo to v tom, že každej vysílač měl dva vstupy a průchodný výstupy - myšlenka byla taková, že že do jednoho vstupu sis pustil celkovej mix a do druhýho svůj vlastní signál (mikrofon -> monitor -> mix) a na tom monitoringu sis našteloval poměr svojeho ku celkovýmu... škoda bylo, že tehdá to zařízení stálo asi 25 000 jedna sada...

pehve

Re: Zvláštní řešení zvuku ve zkušebně

Příspěvek od pehve »

Caggan píše:.....
pochybuju že s tim bude souhlasit neslyšet sám sebe v monitoru....
du-lo

Příspěvek od du-lo »

hodne bubeniku pouziva spunty.. coz je skoro stejne jako ty sluchatka, jen mene ucinne.. pochybuju ze kazda kapela s timhle problemem si muze navic koupit mikraky k bicim za 10k + k tomu odpovidajici mix s hodne vstupy.
Audix OM2s
pehve

Příspěvek od pehve »

du-lo píše:hodne bubeniku pouziva spunty.. coz je skoro stejne jako ty sluchatka, jen mene ucinne.. pochybuju ze kazda kapela s timhle problemem si muze navic koupit mikraky k bicim za 10k + k tomu odpovidajici mix s hodne vstupy.
-špunty tě odstaví od zvuku, nikdy jsem je nechtěl
-mikráky nejsou jedinej způsob sejmutí bicích
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“