Vaše zkušenosti? SG 400, VIPER-50 nebo jiný tip do 10.000

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
jvaclavik
Kontaktovat uživatele:

Vaše zkušenosti? SG 400, VIPER-50 nebo jiný tip do 10.000

Příspěvek od jvaclavik »

Hodlám si koupit konečně nějakou kytaru, bohužel finance jsou u mě jako každého velmi omezené, vidim to maximálně do 10000. Jsem docela začatečník, do teď mam španělku. Chtěl bych kytaru na kterou se dá zahrát i tvrdší styl (a hlavně ac/dc :-) ). Četl jsem o tom různé články ale chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti.
Přemýšlím o SG 400 nebo o VIPER - 50 (ta se mi líbí víc, ale moc jsem toho o ní nenašel, jaké s ní máte zkušenosti?) Četl jsem že u SG 400 a 310 je dost velkej rozdíl a vyplatí se připlatit si.
Případně máte ještě nějakej tip na kytaru do 10ti tisíc? Nechci aby měla country vzhled, explorer a V se mi taky nelíbí. Hezký jsou ty SG a líbí se mi taky Warlock, ale čet jsem že to má dost hlubokej zvuk. Nvm ale jak moc

Díky za rady

(doplněn nadpis... Jana)
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Cort M600 by mohl být zajímavý. Hledal jsi tady na fóru něco ? :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Smrťokvítek píše:Cort M600 by mohl být zajímavý.
Mam urceny stejny cenovy limit a hodlam poridit Cort M600 :) Ale to je hlavne z duvodu sympatii ke znacce Cort, EMG, k superstratovym tvarum a drevovym designum :D
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
jvaclavik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jvaclavik »

Wohma píše:
Mam urceny stejny cenovy limit a hodlam poridit Cort M600 :) Ale to je hlavne z duvodu sympatii ke znacce Cort, EMG, k superstratovym tvarum a drevovym designum :D
Tak ten nevypadá vůbec špatně ;-) Myslíte že má cenu kupovat bazarovej nebo radši novej kus?
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

jvaclavik píše:
Wohma píše:
Tak ten nevypadá vůbec špatně ;-) Myslíte že má cenu kupovat bazarovej nebo radši novej kus?
pokud muzes ten bazarovej kus odzkouset a ujistit se ze je v poradku tak urco bazarovku
ME2D

Příspěvek od ME2D »

divej jestli chces hrat AC/DC tak se na tom stejne, ja mel jako prvni kytaru Ibanez GAX30 (mam ji doted) a nevidel sem na ni nic spatnyho, jenze sem najednou mel k dispozici nejaky penize a jelikoz sem nehral nic jinyho nez AC/DC tak sem si rekl ze by nebylo spatny si naky SG koupit, tak sem tak ucinil i pres vsechny reci, ze ty z číny sou na h***o atd... A řeknu ti že sem najednou pochopil co je na te ibanezce spatnyho, G400 ma dobrej sustain (okolo 13-18 sec.), dobrej zvuk, dobry zpracovaní, dobře drží ladění a jelikož je epiphone tedka oficialne pod gibsonem tak si holt gibson tu kvalitu hlídat musí, takze se neboj ze by to lisovali z pilin, rekl bych to tak, ze vsichni co zde maji G400 si ju pochvalujou a ti co ju nemaj ju hanijou, asi závist. Jo a nakonec...... sound opravdu jak AC/DC (a to nemám kdovíjak supr kombo)
kytara(y): Epiphone G-400 CH, Ibanez GAX30
kombo(a): Ibanez Tone Blaster 15

R.I.P. Bon
Obrázek
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

varuji před padánim na hlavu. S SG moc zkušeností nemám, ale viper je naprosto otřesnej. A to i mnohem dražší modely než 50.
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
jvaclavik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jvaclavik »

Asi půjdu do toho cortu m600, hodně se mi líbí. :)
jvaclavik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jvaclavik »

Tak už mam corta m600 doma. A hraje výborně :-) akorát mi občas trošku drnčí struna. Ale to se dá prej seřídit. Ještě jsem se rozhodoval mezi parkerem (nevim přesně co to je za typ, ale je to nějaká novinka)-ten byl za 12000 ale měl super zvuk (uplně jinak zabarvenej).
Nakonec po hodinách rozhodování, mi padla jak do ruky tak i do oka víc ta cortka.. a nelituju
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“