Stagg S200 - Nejlepší levná kytara na začátek

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Goody

Stagg S200 - Nejlepší levná kytara na začátek

Příspěvek od Goody »

Hledal jsem kytaru pro tchána (že ho budu učit hrát). Mě dnes více sedí klávesy a z nostalgie jsem chtěl dat znovu nějakou kapelu, rádoby hrajících dohromady (skládat a hrát si sám pro sebe už mě nebaví). Hledal jsem nějakou cenovou kategorii, co by se případně dala vyhodit a zkusil jsem zmíněného Stagga S200. Nutno říct, že mě za ty peníze překvapil a dost i fakt, že se na něj velmi příjemně hraje. Nakonec jsem si ho půjčil od tchnána spátky na jeden den, abych si s ním mohl poblbnout a není to vubec špatný.

Sedl jsem ke svému Alessis QS8, pustil sequencer Roland MC-50, pustil byci linku přes MU100-R, nahrál si svůj podklad a řekl jsem skusím to. Pichl stagga do mixu, pustil nahrávání a výsledek je zde :D jako MP3, nebo jako WMA.

Hrálo se mi na něj velmi dobře. Nahrál jsem to tak jak to je na první ťuknutí, bez nejistoty, že mi na něm ujede ruka. Ladění sedělo v celém rozssahu. Hrál jsem od spodku, až ke konci (spodní tři struny) a mohu konstatovat jediné, že s kytar do 5000-sic je to nejlepší volba. Mohu jen doporučit a troufnu si tvrdit, že by si zasloužila i klidně větší cenu, protože mechanické provedení vypadá ok a když to nevydrží, tak za ty prachy se dá koupit bez bolesti klidně nová:)

Mohu jen doporučit pro začínající hráče .......
Tom49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom49 »

hm...napadá mě jen jediné - opravdu dobrý kus, protože třeba kytary Cort, nebo Fokus hrají (ve většině případů) o třídu líp, než Stagg...toť můj názor :wink:
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

nvm no kamos ma od nich Vecko a silene pada na hlavu no to by se jeste dalo prezit dyt je to V ale to telo mi pripada jako ze je duty.
Goody

Příspěvek od Goody »

Musim poznamenat, že pokud kupuji takto levnou kytaru, tak musím vybírat s více kusů a osobně, ale dutá nebyla určitě :D Zasilkova je riziko podnikání do kterýho bych určitě při kupování kytary nešel. :)
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

nvm no je strasne lehka mam na mysli telo a kdyz na to poklepu tak mam pocit jako by toho dreva tam bylo minimalne
Goody

Příspěvek od Goody »

Na začínajícího hráče jako je tchán je těžká až dost a co se týče mě, tak na kytaru jsem hrál naposledy před deseti lety, tak nemohu srovnat, ale přišla mi fajn. Zkoušel jsem i dražší kytary, ale tak markantní mi to nepřipadlo, pokud bych neuvažoval nad kytarou na 20sic.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jediné, co mohu říct, že si fakt vybral dobrej kus, máš štěstí...

Tvrzení, že je to nejlepší volba je dost odvážné, je kopa kytar v podobné relaci, které bývají lepší, jak bylo zmíněno - Cort, Bach, Fokus, některé Ibanezy.

Myslím, že Staggy mohou být dobré, ale obávám se, že začátečník si dobrý kus nevybere a v tom je problém...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Goody

Příspěvek od Goody »

Kupovat kytaru a nic o tom nevědět je obecně problém. Je dobré ji vybrat osobně s někým kdo tomu dobře rozumí. Pravdou je, že v této spodní hraně jsou určitá rizika, ale kupovat na začatek, něco dražší je nesmyl a koupit mechanicky špatný kus taky. Stejně, až se dotyčný rozehraje, poohlídne se po něčem sám, kde nechá svoje srdce.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

no kdyz s nekym vybiras tak nesmis bejt tvrdohlavej jako ja, jsem vybiral s ucitelem novou kejtru a v obchode on sah po Epiphone LP a ja po Ibanez GRG no a vysledek je v podpisu.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“