Kytara - 100% zacatecnik - do 6500 s sirokym hmatnikem

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Skullda123

Kytara - 100% zacatecnik - do 6500 s sirokym hmatnikem

Příspěvek od Skullda123 »

Ahoj, ja vim ja vim... je to tu zase.. nejaky zacatecnik chce radu a vam se z toho uz protacej panenky a otvira se vam kudla v kapse (ovsem jestlize nemate nejakej vetsi kalibr)

jsem uplny zacatecnik, v zivote sem nehral na zadnou akustiku, elektriku, dokonce ani na houslicky ne.. ovsem nepocitam brnkani :c

zajimalo by me jakou kytaru by ste mi doporucili, slo by mi nejspis asi o to, aby mela dostatecne siroky hmatnik protoze kdyz sem chtel zacit hrat na akustiku tak me prave odradilo to ze se me spatne mackaly struny a presouvaly prsty.. vim ze to je urcite otazka cviku ale zajimalo by me jestli je nejaka kytara na ktere by to pro me bylo "lehci"
jelikoz sem student a nevydelavam si tak penize ktere chci do kytary vrazit sou omezene, max 6000-6500, takze bych prosil kytary v teto cenove relaci.. kdyz sem se dival na internet tak se mi velice libila Cort Z42 TBK.. vlastne obecne se mi znacka cort libi, jak cenami, tak designem, tak i hodnocenim na forech a podobne..

predem moc dekuji za jakekoliv rady :)

Upraven název - Nero
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

pokud sirsi hmatnik, tak ja bych sel do LP, a muzu doporucit SX, na kytaru s tak sirokym hmatnikem sem fakt eště nehral tak jak mam ted, me to teda zrovna moc nevadi protoze hraju vetsinu casu na akustiku, tak se tam leccos priucim, ale tak chapes. kazdopadně nějaky Les Paul. chce to poskoušet
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Skullda123

a ja cekal ze me tak tejden nikdo neodepise a po tejdnu me nekdo vynada co to sem pisu.. :) super, dekuju za radu, jak je na tom ta kytara s kvalitou, ma dobry zvuk?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

pokud se ti ta cortka libi tak do ni jdi...

vybirat si kytaru podle sirky hmatniku je blbost... teda blbost kdyz jsi zacatecnik. pochopil bych to, kdybys hral na kytaru deset let a vedel, ze uzke krky pro tebe nejsou :)

jinak ta z42 neni cerna, ale takova fialova... at te to pak nesvihne do oci az ji uvidis nazivo :)

mco se me jeste libi tahle.. oproti te z42 ma o neco lepsi snimace, coz je tady v te cenove kategorii docela podstatna vyhoda... :)

http://shop.guitarpark.cz/Elektricke-ky ... 5-BKM.html
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Cort schvaluju :) (ale nikdo asi necekal nic jinyho)
Z42 neni spatna kytara, i kdyz me nicim moc nenadchla, podle me je lepsi si priplatit na Z44 - ma lepeny krk, snimace EMG a podle me i lip vypada :) A nepriplatis si zas tolik oproti te Z42. Pokud chces klasicky LP, podivej se u Epiphone a urcite taky zkontroluj bazar ;)

P.S.: Jestli ti krk u akustiky prisel moc uzkej, tak nevim, jestli se ti bude dobre hrat na elektriku :? Ale treba si zvyknes
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Skullda123

dekuju, ta se me taky libi.. jak rikam, cort mi asi vyhovuje (minimalne designem a cenou) ono to neni tak ze sem to nikdy nezkousel, ja to prave zkousel na akustice a prave to me poprve od hrani na kytaru odradilo protoze sem proste nebyl zaboha schopnej ty prsty nejak normalne vtesnat na sirku normalniho hmatniku.
Jack/J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jack/J »

prave nechapu na jakou si hral akustiku aby se ti tam blbe skladaly prsty? jako teda v porovnani s elektrikou ma prave akustika v naprosty vetsine sirsi hmatniky.. ale lp je dobra volba... sice bych sel do tohohle http://kytary.cz/squier-by-fender-tele- ... 30:0:0:1:0 ale to ty evidentne nechces... a navic "zacatecnikum" se vetsinou telecastery osklivy
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

No obecně právě elektriky maj užší hmatníky než akustiky ne ?
Teda aspoň soudě podle mejch dvou španělek, který maj oproti mojí elektrice mamutí krk...jestli ti na tý akustice přišel moc úzkej, tak se bojim že na elektrice to pro tebe bude asi ještě horší.... :roll:

EDIT: Jack/J byl rychlejší :)
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Skullda123

ale taky neni spatna designove, ale oproti cortum me prijde takova "neurazi, nenadchne" takova obyc, ale nemyslim to zle. ehm takze treba ta Cort KX-5 BKM nebo Cort Z42 maji o dost uzsi hmatniky nez treba akustiky? :c tak to me asi nezbude nic jinyho nez si zvyknout
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Abych řekl pravdu, tak já v tom naopak vidím výhodu, že mam úzkej a tenkej krk ( nojo, ty pověstný Ibanez krky :P :P :) ) .... uvidíš, zvykneš si na to :wink:

P.S. Taky asi záleží na tom, na jaký akustice si hrál ...
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Skullda123

neboli kdyz to shrneme: je blbost kupovat si kytaru podle hmatniku a lepsi a lehci bude kdyz si proste zvyknu na "standartni" velikosti elektrik.. ok to je pro me asi horsi zprava ale tak co.. podruhy neudelam tu chybu ze bych to kvuli tomuhle vzdal ;)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

to se ti jen zda ze tam ty prsty nenarves... je to jen zvyk

rozhodne si s tou cortkou ostudu neudelas...

pokud priplatis za ten drazsi zenox a sundas tu rakvicku, tak budes mit paradni kejtru :twisted:

ale pro zacatecnika je uplne dostacujici ta z42... popr. neco v podobne cenove kategorii od cortu...

bez ty kytary omrknout primo do kytarparku a popros treba prodavace at ti na ne zahraje... treba ti to pomuze s rozhodnutim.. ona ta kejtra vypada v realu uplne jinak nez na fotce.
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

jako podivej, ja sem placl tu SX Les Paul, protoze sem ocekaval ze budeš jeden z tech chytrolinu, komu bych rekl at si vybere cokoli co se mu libi tak by odpověděl "ale ja mam opravdu veliky ruce" kazdopadně di do Cort, jsou to kytary u nichz je temer jistota kvality......
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

ad vikicek, Jack/J: akustika nerovná se jenom španěla. :) španělky mají relativně hodně široký krk, ale kdejaká "westernová" kytara má hmatník úzký stejně jako kdejaká elektrika...

qwer: myslím, že určitě není blbost vybírat kytaru (i) podle šířky hmatníku. mně od začátku uzoučkej krk taky nevyhovoval... když to člověk zkusí, i začátečník, tak to pozná. ;)
majkie

Příspěvek od majkie »

vikicek píše:Abych řekl pravdu, tak já v tom naopak vidím výhodu, že mam úzkej a tenkej krk ( nojo, ty pověstný Ibanez krky :P :P :) ) .... uvidíš, zvykneš si na to :wink:

P.S. Taky asi záleží na tom, na jaký akustice si hrál ...
teda, zrovna ta rg321 mi neprijde jako typicky zastupce ibanez krku :) proti moji fokusce byl ten krk celkem spalek :) ale uznavam ze se na ni hralo dost pohodlne
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88

Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně :)
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

a budeš mít paktu kytaru kam zapojit ?
elektrika ti sama hrat nebude bez nějakyho komba
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Rainmaker píše:a budeš mít paktu kytaru kam zapojit ?
elektrika ti sama hrat nebude bez nějakyho komba
myslim ze tak blby neni
severin

Příspěvek od severin »

Ja by som doporucil aj nejaku IBANEZU napriklad zo serie SZ. hraval som nanich par rokov a boli vyborne. Zvukovo sa blizi LP a hmatnik je pekny trosku vacsi (ako si pisal ze chces) a vyborne sa nanom hra. Teraz som si zaobstaral MUSIC MANA JP6, ten ma onieco tensi a lepsie sa mi nehralo este. Ale fakt ak chces teda sirsi hmatnik tak potom asi urcite SZ. nejak okolo tych 16 tis. su uz dobre.
ROCK ON :):)
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

jana píše:ad vikicek, Jack/J: akustika nerovná se jenom španěla. :) španělky mají relativně hodně široký krk, ale kdejaká "westernová" kytara má hmatník úzký stejně jako kdejaká elektrika...
No to já právě nevim,na westernovku jsem snad v životě nehrál, proto sem řikal že soudím jen podle mých španěl :)
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

majkie píše: teda, zrovna ta rg321 mi neprijde jako typicky zastupce ibanez krku :) proti moji fokusce byl ten krk celkem spalek :) ale uznavam ze se na ni hralo dost pohodlne
No jo, ale to už se pak obrací v škudlení na materiálu ne? :D
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“