Kytara vs. Baskytara
Pravidla fóra
Kytara vs. Baskytara
jaký je rozdíl mezi kytarou a baskytarou ???
ale on to napsal obráceněvikicek píše:Dost podstatnej...basa má 4 tlustý lana...kytara má 6 tenkých strun, jak už řekl RJ, basa je na podbarvení a " vyplnění" hudby, kytara utváří hlavní melodii a riffy
baskytara hraje prostě ty hlubší tóny a slouží jako doprovod
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
Ajo, toho sem si nevšimlTom49 píše:ale on to napsal obráceněvikicek píše:Dost podstatnej...basa má 4 tlustý lana...kytara má 6 tenkých strun, jak už řekl RJ, basa je na podbarvení a " vyplnění" hudby, kytara utváří hlavní melodii a riffyale souhlasím spíš s tebou
baskytara hraje prostě ty hlubší tóny a slouží jako doprovod
Naposledy upravil(a) vikicek dne 4.03.2008 17:04, celkem upraveno 1 x.
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Marda: Že seš tu novej, tak ještě akceptuju, že píšeš všude možně, ale pokud nacpeš thread kytara vs. basa do kytar i bas, není to nejlepší řešení... Příště piš jeden thread do jednoho místa, nezakládej duplicitní thready... Díky.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Hele člověku, to ti není blbý udělat pět kliků tady na eshopu nebo na youtube? Mi tenhle dotaz přijde jako "Jaký je rozdíl mezi autem a traktorem?" Se podívám a vidím ne?
Ostudníku
Myslím, že tohle není věc, na kterou by se nedalo selským rozumem přijít do deseti vteřin 
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
jsi si tim jisty?vikicek píše:Dost podstatnej...basa má 4 tlustý lana...kytara má 6 tenkých strun, jak už řekl RJ, basa je na podbarvení a " vyplnění" hudby, kytara utváří hlavní melodii a riffy
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Tak mi všichni vlezte na záda
... prostě v hudbě co já poslouchám a znám, je kytara dominantní a basa víceméně kopíruje riff kytary pořád dokola
... rozhodně tim neshazuju basisty, ale muj názor je tenhle...podle mě se prostě víc kapela (ty co osobně poslouchám) obejde bez basy než bez kytary
A teď do měěěěěěěě
P.S. Ale např. teď jak sem začal poslouchat Jimiho Hendrixe, tak tam máš pravdu, tam je to uplně naopak, basa je melodie a Jimi do toho vyplňuje
P.S. Ale např. teď jak sem začal poslouchat Jimiho Hendrixe, tak tam máš pravdu, tam je to uplně naopak, basa je melodie a Jimi do toho vyplňuje
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
basa tvrdí muziku chlapevikicek píše:Tak mi všichni vlezte na záda... prostě v hudbě co já poslouchám a znám, je kytara dominantní a basa víceméně kopíruje riff kytary pořád dokola
... rozhodně tim neshazuju basisty, ale muj názor je tenhle...podle mě se prostě víc kapela (ty co osobně poslouchám) obejde bez basy než bez kytary
A teď do měěěěěěěě
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
ano, základ to je. Ale bicí a basa bez kytary si ani neustříknou, narozdíl od bicích s kytarou bez basy.Kamahl píše:A já to upřesním; bicí a basa jsou základ.RJ píše:basa tvrdí muziku chlapeProstě, já říkám, že to je základ
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
a zas se budu hadat
neni hudba jen ten nas rock a metal. vy berete kytaru jako neco nemennyho
neco co je nedotknutelny a pritom treba jazzovy trio se bez kytary uplne krasne obejde
ale je me jasny, ze ve vetsine pripadu je kytara zaklad.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
je fakt , ze v novych stylech jako heavy metal , hard rock a podobne basa moc nezari , protoze tyhle styli sou zamereny na kytarovou hru ... jeste kapicku je melodicka v Rock'n'rollu a nejvice pak v Jazzu nebo funky ... myslim ze ptat se narozdil je dost ... mno
Je to jako se zeptat na rozdil mezi Sunkou a salamem (KDyz jsem byl maly nemohl jsem je rozeznat)
)