Snímatelné snímače do ozvučného otvoru

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Škoda, škoda... :? Jinak teda 12tka je fajnovej nástroj... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Honza Žamboch
Kontaktovat uživatele:

Ohledvá snímačů...

Příspěvek od Honza Žamboch »

Momentálně špekuluju nad možností, kombinovat piezzo snímač Fishman Acoustic Matrix Natural II http://www.fishman.cz/main.php?sel=podr ... 1014893078 a Fishman Rare Earth Rep 2 http://www.fishman.cz/main.php?sel=podr ... 1014896489[/url] Jde mi o to, sejmout dobře tapping na hmatníku a a zároveň percusivní údery do desky a na kobylu. Mám dvě kytary, jednak deset let starou Takamine EF340 s piezzem a tam nebyl během hraní nikdy problém. Japonská aktivní elektronika je prostě vychytaná. No a nově u kytary Martin D18 hodně špekuluju. Dostal jsem se do pasti, neboť při použití snímače Rare Earth je signál zesílen 3 voltovou baterkou a při přepnutí na pasivní piezzo snímač je tam co do hlasitosti dost velký propad. Tak momentálně objednávám ten Matrix, oba snímače budou napájeny 9 volty a rád bych nějakým potenciometrem měl možnost kombinovat vzájemný poměr mezi snímači. Jsem sám zvědav, jak to dopadne. PS: Ohledvá dvanáctistrunné kytary a snímání elektromagnetem. Vše funguje naprosto skvěle...:-) Třeba zde...http://www.youtube.com/watch?v=6VAkOhXIsI0
romank

Re: Snímatelné snímače do ozvučného otvoru

Příspěvek od romank »

Ahoj, omlouvám se že oživuji staré téma, ale docela by mě Nero zajímalo, jak jsi to tenkrát vyřešil. Mám hodně podobnou situaci - Furch dvanáctka a Epifone šestka. Sem tam by se mi hodilo hrát přes snímač s jednou nebo druhou kytarou. Uvažoval jsem taky o snímači do otvoru , ale zkušenosti co jsem vyčetl na webu jsou takové rozporuplné. Navíc nevím, jak by to fungovalo na tý dvanáctce - Butlerovi to mag. snímání funguje super, ale má to tam napevno a kdoví co je to za typ. Napadlo mě ještě snímání mikrofonem něco ve stylu jako používá Nohavica Obrázek .Nemám ale potuchy kolik to stojí. Nevíte někdo ?
Furch D41-CM12
shoooter

Příspěvek od shoooter »

romank píše:Ahoj, omlouvám se že oživuji staré téma, ale docela by mě Nero zajímalo, jak jsi to tenkrát vyřešil. Mám hodně podobnou situaci - Furch dvanáctka a Epifone šestka. Sem tam by se mi hodilo hrát přes snímač s jednou nebo druhou kytarou. Uvažoval jsem taky o snímači do otvoru , ale zkušenosti co jsem vyčetl na webu jsou takové rozporuplné. Navíc nevím, jak by to fungovalo na tý dvanáctce - Butlerovi to mag. snímání funguje super, ale má to tam napevno a kdoví co je to za typ. Napadlo mě ještě snímání mikrofonem něco ve stylu jako používá Nohavica .Nemám ale potuchy kolik to stojí. Nevíte někdo ?
http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... uitar.html
Naposledy upravil(a) shoooter dne 16.09.2010 13:42, celkem upraveno 1 x.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
romank

Příspěvek od romank »

Dík, to je na mě zbytečně moc profi řešení (alespoň co se ceny týče).
Furch D41-CM12
shoooter

Příspěvek od shoooter »

romank píše:Dík, to je na mě zbytečně moc profi řešení (alespoň co se ceny týče).
Je to drahé, ale velmi univerzální, a má to kvalitní zvuk. Pokud má člověk více kytar, a občas je mění, je to ideální řešení.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Romank: po ozkoušení pár SC i HB snímačů do ozvučného otvoru jsem se na to vykašlal. Ten zvuk prostě nebyl to, co od akustiky čekám. Neříkám, že to byl zvuk špatný nebo nekvalitní, jen ne dost "akustický". Zjistil jsm ve finále, že nejlepší je pro mě řešit snímání akustiky kombinací pieza a kontaktního mikrofonu, ale zatím jsem žádný systém tohoto ražení nepořídil a hraju jen čistě akusticky.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Nero píše:Romank: po ozkoušení pár SC i HB snímačů do ozvučného otvoru jsem se na to vykašlal. Ten zvuk prostě nebyl to, co od akustiky čekám. Neříkám, že to byl zvuk špatný nebo nekvalitní, jen ne dost "akustický". Zjistil jsm ve finále, že nejlepší je pro mě řešit snímání akustiky kombinací pieza a kontaktního mikrofonu, ale zatím jsem žádný systém tohoto ražení nepořídil a hraju jen čistě akusticky.
Když mám kvalitní akustiku se zvukem co se mi líbí, tak ten zvuk chci dostzat také do mixu. A to žádný snímač nedokáže. Můžu sice docílit solidního zvuku, ale vždy to bude jiný sound!
Jinak Fishman Aura Acoustic Imaging Pedal Dreadnought Guitar http://www.fishman.cz/?6,aura-acoustic- ... readnought , udělá dobrý zvuk snad z jakéhokoliv snímače. Je to ale o penězích :-(
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak o tom se nikdo nepře... Jen jsou způsoby, jak snímat méně či více ohleduplně vzhledem k původnímu zvuku. Samozřejmě že je optimální mikrofon, ale ten je na live použití ne vždy vhodný.

PetrPeter 1975 - 2008
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Obzvláště když jsou basák a elektrický kytarista notoričtí huliči (komb) a bubeník hluchej... :lol: :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
romank

Příspěvek od romank »

Nero píše:Romank: po ozkoušení pár SC i HB snímačů do ozvučného otvoru jsem se na to vykašlal. Ten zvuk prostě nebyl to, co od akustiky čekám. Neříkám, že to byl zvuk špatný nebo nekvalitní, jen ne dost "akustický". Zjistil jsm ve finále, že nejlepší je pro mě řešit snímání akustiky kombinací pieza a kontaktního mikrofonu, ale zatím jsem žádný systém tohoto ražení nepořídil a hraju jen čistě akusticky.
Nero díky za reakci, jak to tak sleduju, tak si asi ozvučím jen toho Furcha napevno , mohl bys mi hodit jako mustr nějakej link na ten snímač co doporučuješ ? Já se v tomhle moc neorientuju.
Furch D41-CM12
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Těch tipů by bylo víc - od Fishmana třeba Prefix Premium Blend, Ellipse Matrix Blend nebo některá z verzí již zmíněné Aury. Pak třeba od Shadow model EC22. To je jen to, co mě teď napadá z hlavy.

PetrPeter 1975 - 2008
kip

Příspěvek od kip »

Ahoj. CHtěl bych si pořídit snímač, který bych používal výhradně pro domácí nahrávání, při cvičení. Slyšel jsem se teď na nahrávce, a nestačil jsem se divit.:-) Hledám tedy co nejekonomičtější variantu, s tím, že nepotřebuju až tak dokonalý zvuk. Vůbec se v tom neorientuju, ale moje představa je taková, že dám snímač do kytary a kabel píchnu do notebooku. Bojím se ale, že to nebude tak jednoduché. Proto bych ocenil každou radu. Jestli to hraje nějakou roli, hraju hlavně fingerpicking, kytaru mám Furch G40.
Taky si nejsem jistý, jestli by podobně fungovalo např. něco takového: http://kytary.cz/dean-markley-snimac-ar ... /HN090078/ .
Díky moc za reakce.
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

kip píše:Ahoj. CHtěl bych si pořídit snímač, který bych používal výhradně pro domácí nahrávání, při cvičení. Slyšel jsem se teď na nahrávce, a nestačil jsem se divit.:-) Hledám tedy co nejekonomičtější variantu, s tím, že nepotřebuju až tak dokonalý zvuk. Vůbec se v tom neorientuju, ale moje představa je taková, že dám snímač do kytary a kabel píchnu do notebooku. Bojím se ale, že to nebude tak jednoduché. Proto bych ocenil každou radu. Jestli to hraje nějakou roli, hraju hlavně fingerpicking, kytaru mám Furch G40.
Taky si nejsem jistý, jestli by podobně fungovalo např. něco takového: http://kytary.cz/dean-markley-snimac-ar ... /HN090078/ .
Díky moc za reakce.
No s tím, notebookem...nevím jak se ti osvědčí pro nahrávání, pokud budeš nahrávat jen jednu stopu, možná...možná to půjde, ale pokud je hodláš navrstvovat, tedy pustit si jednu do sluchátek a k ní začít nahrávat druhou stopu, tak se to bez externí zvukovky s nízkou impedancí neobejde měl bys moc velké zpoždění.

Jinak tohle piezo, vypadá ok ale počítej s tím, že u něj půjdou slyšet ruchy okolí. Párkrát se mi dokonce stalo, že když jsem snímal přes piezo, tak byl slyšet i můj zpěv, který se nějak odrážel od desky, či od ozvučnice :D(Je pravda, že jen ty nejvíce "hulákající pasáže") Mnohem lepší varianta je piezo v kobylce, je s tím víc práce s instalací, ale přenos zvuku je mnohem lepší. To už raději než takovéto sundávací piezo, používám sundávací elektromagnetický snímač. Mnohem lépe se vypořádá s okolními ruchy, jen je tu ta již zmíněná nevýhoda. Zvuk se více blíží k elektrické kytaře. Osobně bych řekl, že je někde na půl.
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
kip

Příspěvek od kip »

Hm, moc dobře to pro mě nezní. Ta cena snímače je oproti nákupu externí zvukovky docela malá položka. Navíc, jestli jsem pochopil dobře, tak když bych zvukovku nekupoval bude zvuk dost špatnej, že? Není potom lepší koupit nějaký starší kondenzátorový mikrofon? Nebo s tím si notebook taky neporadí? Díky.
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Nejsem žádnej odborník na recording, ale nedávno jsem řešil de facto stejný problém, tak se mohu podělit se zkušenostmi... Zvukovky v PC, nota bene v noťasu, nejsou určené pro nahrávání muziky, takže něco z nich dostaneš, ale pro mne osobně to byl takovej sajrajt, že jsem toto řešení, byť je nejlevnější, vzdal...

Takže tu zvukovku určitě doporučuju (klasika Lexicon Alpha nebo M-Audio Fast Track) - z nahrávek budeš mít daleko větší radost a tu zvukovku samozřejmě užiješ u noťasu i na vše ostatní, co se týká zvuku... Na bazaru se objevují poměrně často, již kolem 1.400, což se dá... Ten mikrofon bys taky musel (aby to k něčemu bylo) tak jako strčit do zvukovky...

A nebo je tu pak ještě řešení pořídit si rekordér... Např. Line6 BackTrac+Mic - zatím můžeš nahrávat přes vestavěný mikrofon a až došetříš na snímač, můžeš píchnout kabel z kytary (a z předzesilovače) do rekordéru a frčíš... Ten Line6 jsem osobně zkoušel a i přes mikrofon to nahrává slušně... :wink:
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
kip

Příspěvek od kip »

Mohli bytse mi ještě poradit co se týče é zvukovky? Co přesně musí mít? Čel jsem si článek tady na fóru, ohledně domácího nahrávání, ale sem z toho trochu zmatený. Co přesě musí zvukovka mít, aby byla použitlná pro nahrávání? Jaká je třeba rozdíl mezi tou M-audio a třeba touhle: http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... 2-2242.php ? Díky.
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Odborníci Ti tu určitě vyjmenují řadu parametrů, já jako laik a čerstvý uživatel sdělím jen to (dle mého soudu) podstatné - ten Behringer nemá 2 základní věci pro nahrávky - nástrojový Hi-Z (vysokoimpedační) vstup a mikrofónní XLR vstup...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
kip

Příspěvek od kip »

Trochu jsem pokročil v rozhodování, a chtěl bych se zeptat na pár věcí, které mi nejsou úplně jasné. Rozhodl jsem se pořídit externí zvukovku (už se na tom pracuje), ale nejsem si jistej snímačem. Váhám mezi snímačem do otvoru (nejspíš shadow SH330), nebo piezo pod kobylku (třeba http://www.fishman.cz/?11,ag-series ). Vím, že záleží na mě, který zvuk se mi líbí víc, v týdnu navštívím hudebniny. Ale jde o to, že oba jsou vlastně pasivní snímače (jestli se pletu, opravte mě). Znamená to tedy, že k nim musím pořídit ještě předzesilovač? Jak jsem psal výš, nemám to pro podiové hraní. Díky.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Nemusíš, pokud má zvukovka "kytarový" (Hi-Z) vstup. A u toho pieza doporučuji co nejkratší kabel. Co se týká zvuku - piezo bude "věrnější-akustičtější", než elektromagnet v otvoru.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“