No, nevyjádřil sem se tak jak sem chtěl...nemyslel sem jakej je rozdíl ve vzhledu...to vim...ale třeba např. když si doma hraju na kytaru, tak kdybych to samý zahrál i na basu (na stejných pražcích, u kytary -2 struny)...možná mě zase nepochopíte...ale nevim jak bych to vysvětlil...
Kdyby si to hral na vrchnich 3 strunach tak by to bylo stejne akorat o par oktav niz ... basa ma ladeni EADE cily to znamena ze ty 3 vrchni struny jsou stejne jako u kytary , jen naladene o par oktav niz. .. tod vse
*Twisted.Brother* píše:Kdyby si to hral na vrchnich 3 strunach tak by to bylo stejne akorat o par oktav niz ... basa ma ladeni EADE cily to znamena ze ty 3 vrchni struny jsou stejne jako u kytary , jen naladene o par oktav niz. .. tod vse
*Twisted.Brother* píše:Kdyby si to hral na vrchnich 3 strunach tak by to bylo stejne akorat o par oktav niz ... basa ma ladeni EADE cily to znamena ze ty 3 vrchni struny jsou stejne jako u kytary , jen naladene o par oktav niz. .. tod vse
Nero píše:Není to náhodou mýlka? Bylo by to o oktávu výš, ale pochybuju, že by zahrál na base to samé jako kytaře...
Zahrál jen prostě o oktávu níž
Člověče, držel si někdy basu v ruce? Pražce dál od sebe, struny taky a výrazně hůř se mačkají... Pokud někdo zahraje stejný riffy na base a kytaře, tak bud je hodně dobrej na base nebo není zas tak dobrej na kytaře... Já na base to co na kytaře nezahraju, a to si myslím, že obé ovládám relativně slušně...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Ted už jo, zahrát to teoreticky lze, bude to o oktávu níž, ale já celou dobu hovořil o tom, že to nezahraje, jako že technicky... ted už snad pochopeno a navzájem srozuměno...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Podle mě ultrarychlý sóla jako na kytaře na basu nezahraješ. Na kejtru si ale zas nemáš šanci zaslapovat:)
Jinak ptát se na rozdíl mezi basou a kytarou je jako ptát se na rozdíl mezi Mozartem a Sepulturou, protože obojí je prostě hudba a nebo na rozdíl mezi klášterem a gambrinusem protože obojí je prostě pivo
kytara i basa jsou pro mě obě o něčem jiném, obě mám rád a kdybych se měl zfleku rozhodovat, jestli v nějaké kapele hrát basu, nebo kytaru, nevěděl bych si asi rady