Kytara - 100% zacatecnik - do 6500 s sirokym hmatnikem

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Jack/J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jack/J »

jana píše:ad vikicek, Jack/J: akustika nerovná se jenom španěla. :) španělky mají relativně hodně široký krk, ale kdejaká "westernová" kytara má hmatník úzký stejně jako kdejaká elektrika...

qwer: myslím, že určitě není blbost vybírat kytaru (i) podle šířky hmatníku. mně od začátku uzoučkej krk taky nevyhovoval... když to člověk zkusí, i začátečník, tak to pozná. ;)
jo ja vim ja sem hral aj na vesternku ale rozhodne nema uzsi hmatnik nez elektrika... takze proto sem ho na to upozornoval...
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

Jack/J píše:jo ja vim ja sem hral aj na vesternku ale rozhodne nema uzsi hmatnik nez elektrika... takze proto sem ho na to upozornoval...
neříkám užší... :) ale jak která - ta šířka bývá fakt hodně různá, včetně hodně uzoučkých hmatníků
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Cort Z42 - s tím v téhle cenové relaci nemůžeš udělat chybu. Mám a jsem (zatím) naprosto spokojený. :wink:
Skullda123

Příspěvek od Skullda123 »

Ok, dekuju moc vsem co me pomoradili ;) este me tak napada kdyz by mi mohl nekdo poradit, vim ze se delaji kytary i pro levaky a ja levak sem, ale nedovedu si predstavit ze bych v pripade hrani na kytaru pro levaky ovladal hmatnik a struny pravou rukou, sem divnej? nebo to je jen spatnej pocit a kdyz si koupim normalni kytaru tak se s tim budu trapit a nepujde me to? to je asi taky celkem smesny dotaz ale.. zajimalo by me jestli s tim nekdo nemate zkusenost :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Na tohle je nejjednodušší zajít do obchodu a vzít si do ruky pravou a levou kytaru... Pak uvidíš, co je lepší, tohle je fakt hodně subjektivní záležitost, s tím ti moc neporadíme...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

nejseš divnej :) zkus si tu kytaru vzít do ruky tak i onak, a co ti bude připadat přirozenější, takovou kytaru kup. spoustě leváků se hraje líp na kytaru pro praváky...

edit: sakryš, zase je rychlejší :lol: ;)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

OT: To víš Jani, nejenže jsem tu nejvyšší, jak jeden z modů píše (pardon, že nevím kdo, Smrťák?), ale i nejrychlejší... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Skullda123

ono ja mam dost veci otocenejch, minimalne stoji snad za zminku ze mys ovladam normalne skvele pravou rukou ale to je tim ze od malicka mys pravou rukou ovladam, ale mam i vetsi extrem.. na skateboardu jezdim levou nohou v zadu a na snowboardu to mam otoceno.. :D jde mi o to, pokud jsem to dobre pochopil a hodne to zjednodusim tak pro normalni hrani na kytare (tak aby bylo poznat co hrajete za pisnicku aspon :D ) je tezsi vice mene ovladani ty ruky, kterou mackate struny na krku, a kdyz sem rikal ze se mi spatne vejdou ruce na hmatnik a pohybuju se na nem jak uplny nemehlo levou rukou, tak si pak nedovedu predstavit jak by to vypadalo s rukou pravou..
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ono to je hodně o zvyku, těžko se říká, co je lehčí a co těžší, každá ruka má svůj úkol, a ten je uplně jinej... Jde jen o to, jak se ti bude hrát přirozeněji, vyzkoušej si to v obchodě, nic jinýho ti nezbyde...

PetrPeter 1975 - 2008
Skullda123

no jo, ono se rekne vyzkousej jenze kdyz sem v zivote nehral a neumim zahrat ani akord tak to snad ani nemuzu poznat :D max si muzu vyzkouset jak se mi ty struny pravou rukou mackaji ale nic na tom nezahraju
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Něco ti řeknu, nauč se e-moll, to je asi nejjednodušší akord... Vyzkoušej si ty kytary jen na tom, jak se ti pravou nebo levou rukou drží tenhle akord a tou druhou mlátí do strun... Myslím, že poznáš, co ti připadá přirozenější...

PetrPeter 1975 - 2008
Skullda123

ok, to udelam :) este mrknu na nakej obchod v praze kde by meli skladem tu moji Cortku a letim tam :) este jednou diky vsem za rady, je prijemny videt ze si i dneska lidi pomahaj =)
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

:mrgreen:
Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 15.11.2011 11:45, celkem upraveno 1 x.
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

To je pravda, v takovejhle případech je to oboustranná radost :) :wink:
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
pehve

Příspěvek od pehve »

jsem levák (bicí a všechny lidský činnosti) ale kytaru hraju napravo. Prostě žádná levá nebyla tak jsem vzal co bylo po ruce a jde to. Takže i když hážeš levou apod. jsi jinak levák, kytaru vezmi pravou a nepřemýšlej, je to levnější řešení a hlava to vezme normálně.
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Nero píše:OT: To víš Jani, nejenže jsem tu nejvyšší, jak jeden z modů píše (pardon, že nevím kdo, Smrťák?), ale i nejrychlejší... :wink:
reakce na OT: a taky nejkrásnější :shock: :lol: :wink:
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

ja jsem pravák a vidličku s nožem držím při jídle jako levák.
tohle bych neřešil.musiš si to vyzkoušet :)

Tommy Iomi rulez!
Už nehraju, pouze poslouchám ...
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Hele pokud jsi naprostej začátečník a jsi z nějakého města, kde je ZUŠ , kde vyučují el. kytaru. Popřípadě to nemusí být ZUS to je jedno.... Tak zkus zajít za nějakým učitelem. Ten ti poradí nejlíp jak s výběrem kytary na pravou levou stranu. Tak hlavně i s technikou. Protože pokud jsi naprostej začátečník a sám říkáš, že ti kytara moc v rukách nesedí. Tak skoro zaručeně se naučíš špatnou techniku hry.

A to se ti stane v budoucnu velikou přítěží. Alespoň na začátek. Třeba první rok, dva by to určitě chtělo aspoň trochu nějakej odbornej dohled. To je můj názor. Pokud by jsi našel učitele se kterým si padnete do noty tak to je k nezaplacení. A za rok se naučíš to co by jsi se sám učil třeba roky 3.... Popřemejšlej i nad tímhle.

Pokud jde o kytaru. Taky se přikláním k LP....
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Rainmaker píše:ja jsem pravák a vidličku s nožem držím při jídle jako levák.
tohle bych neřešil.musiš si to vyzkoušet :)

Tommy Iomi rulez!
OMFG :roll: on se menuje Tony Iommig
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Žádnej Iomming ale Tony Iommi
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“