neporadil byste mi nekdo prosim, jak pri koupi kytary poznam pravy masiv a jak se pozna prekliska. Cetl jsem, ze si prodejci davaji casto na kytary masiv, i kdyz to neni treba pravda.
Diky vsem za rady a zkusenosti
nejlepsi je mrknout na specifikaci kytary na strankach vyrobce... jinak to moc poznat nejde.. preklizka jsou vlastne uzke platy narezane z masivu... takze kdyz se podivas z vrchu, tak nepoznas nic. jde to ale docela poznat podle toho jak kytara hraje.. bohuzel v obchodech na kytarach byvaji dost katastrofalni struny a pak i kytara za 15 tisic zni stejne jako kejtra za ctverku... koupit akustickou kytaru je strasne tezke... chtelo by to vybrane adepty dotahnout na tyden domu, natahnout na ne stejne struny, nechat ty struny treba 2 dny odpocinout (tim myslim hrat na kytaru, aby se struny trochu osmrdlaly a casem byl slyset i zvuk kytary a nejen rinceni novych strun) a pak porovnavat co zni lip... takhle v obchode pozna clovek h***o kdyz jsou na kytare prepravni struny a nebo nejake normalůni sturny, ktere jsou bohuzel treba 3 mesice stare. Struny podle me delaji u akustickych kytar polovinu zvuku, pulku udela nastroj.stanin píše:Ahoj vsem,
neporadil byste mi nekdo prosim, jak pri koupi kytary poznam pravy masiv a jak se pozna prekliska. Cetl jsem, ze si prodejci davaji casto na kytary masiv, i kdyz to neni treba pravda.
no hrana byv vetsinou lemovana nejakym plastem, takze toho moc neuvidis... to spis nejak zjistit pres ten ozvucny otvor, ale to tak neni zrovna nejjednodussi... neni to vubec zadna srandastanin píše:Napadlo me treba mrknout na hranu ozvucniku z profilu, ale to asi taky nepoznam ze.. u svetle lakovanych jsou tam hezky videt letokruhy dreva, rikal jsem si, ze pri vrstvenem provedeni bych mohl videt neco rozmazaneho, nebo bych je nevidel vubec..
no ibanez pf60 zrovna mam, jeslti si s vsiml meho podpisu, tak uz to asi vis... je to dobra kytara. ja mam tu modrou variantu, je fakt krasna. a hraje paradne. akorat se priprav na to, ze pokud nebudes pouzivat zrovna elixiry struny, tak budes menit struny kazde tri tydny, jinak ti to vubec nebude hrat.. ale to uz jsou bohuzel akustikystanin píše:jj, hodlam si jednu takovou koupit, elektoakustiku v uvedene cenove relaci. Celkem dost se tu toto tema proklepalo a diky za cenne radyuz se tesim az si osaham prvni Ibanez PF60..
no ja mam tu strasi pf60 bez xlr, ta nova se uz ale asi dela s xlr a ma jinou elektriku celkove... jinak ja jsem na piezzo snimani zanevrel a budu toho vyuzivat fakt tak leda s kapelou pro "oziveni" celkoveho zvuku..stanin píše:Vsiml..
Asi je to nahoda, ale ten modry lak se mi moc libi..
Puvodne sem si vyhlizel Ibanez AEG10E TSB. Tam se mi moc libi XLR vystup.
PF60 uz jej nema, pokud se nemylim..
Trochu porad vaham jestli cutaway nebo ne, chci aby mela hezky plny zvuk, ale rozhodne se az na miste.
Jinak jak si spokojeny s predzesilovacem, tak nejak pedpoladam, ze Ibanez je maji solidne zpracovane..
DOvolím si nesopuhlasit. Jasně, že struny na kytarách v obchodech jsou už dost zrezlý atd atd, ale snaha výrobců je dávat tam struny co nejlepší, právě proto, aby to v obchodě znělo a líbilo se zákazníkovy. Třeba Ibanez dává standartně Dadaria...qwer píše:nejlepsi je mrknout na specifikaci kytary na strankach vyrobce... jinak to moc poznat nejde.. preklizka jsou vlastne uzke platy narezane z masivu... takze kdyz se podivas z vrchu, tak nepoznas nic. jde to ale docela poznat podle toho jak kytara hraje.. bohuzel v obchodech na kytarach byvaji dost katastrofalni struny a pak i kytara za 15 tisic zni stejne jako kejtra za ctverku... koupit akustickou kytaru je strasne tezke... chtelo by to vybrane adepty dotahnout na tyden domu, natahnout na ne stejne struny, nechat ty struny treba 2 dny odpocinout (tim myslim hrat na kytaru, aby se struny trochu osmrdlaly a casem byl slyset i zvuk kytary a nejen rinceni novych strun) a pak porovnavat co zni lip... takhle v obchode pozna clovek h***o kdyz jsou na kytare prepravni struny a nebo nejake normalůni sturny, ktere jsou bohuzel treba 3 mesice stare. Struny podle me delaji u akustickych kytar polovinu zvuku, pulku udela nastroj.stanin píše:Ahoj vsem,
nj ale takovy addarka zni za 3 tydny jako blato (vlastni zkusenost, hraju na ne uz nejaky ten rok) a pochybuju, ze na tech vystavenych kytarach porad nekdo meni struny. a nekde v malem obchdku ta kytara muze byt vystavena klidne pul roku nez si ji nekdo veme.. a ve velkych obchodech zase slouzi ten vystaveny nastroj spis na vyzkouseni a prodavaji pak ze skladu (kdyz je to neco obyc.), takze tam jsou ty struny natahle taky pekne dlouho.Skiner píše:DOvolím si nesopuhlasit. Jasně, že struny na kytarách v obchodech jsou už dost zrezlý atd atd, ale snaha výrobců je dávat tam struny co nejlepší, právě proto, aby to v obchodě znělo a líbilo se zákazníkovy. Třeba Ibanez dává standartně Dadaria...qwer píše:nejlepsi je mrknout na specifikaci kytary na strankach vyrobce... jinak to moc poznat nejde.. preklizka jsou vlastne uzke platy narezane z masivu... takze kdyz se podivas z vrchu, tak nepoznas nic. jde to ale docela poznat podle toho jak kytara hraje.. bohuzel v obchodech na kytarach byvaji dost katastrofalni struny a pak i kytara za 15 tisic zni stejne jako kejtra za ctverku... koupit akustickou kytaru je strasne tezke... chtelo by to vybrane adepty dotahnout na tyden domu, natahnout na ne stejne struny, nechat ty struny treba 2 dny odpocinout (tim myslim hrat na kytaru, aby se struny trochu osmrdlaly a casem byl slyset i zvuk kytary a nejen rinceni novych strun) a pak porovnavat co zni lip... takhle v obchode pozna clovek h***o kdyz jsou na kytare prepravni struny a nebo nejake normalůni sturny, ktere jsou bohuzel treba 3 mesice stare. Struny podle me delaji u akustickych kytar polovinu zvuku, pulku udela nastroj.stanin píše:Ahoj vsem,
Tak jo, osahal sem si nekolik kytar a kdyz mrknes na hranu ozvucniku z profilu desky, tak se da hekzy poznat, jestli je to masiv, nebo "preklizka", u pruhlednych laku se to da bezproblemu urcit, mozna je to taky tim ze sem videl jenom smrky, u jinych drev to nemusi byt tak snadne..qwer píše:no hrana byv vetsinou lemovana nejakym plastem, takze toho moc neuvidis... to spis nejak zjistit pres ten ozvucny otvor, ale to tak neni zrovna nejjednodussi... neni to vubec zadna srandaa ikdyz je to masiv, tak jeste zalezi jaky masiv.. jak kvalitni drevo, jakou ma sirku... ja bych tohle vibec neresil - jeslti masiv nebo preklizka. vybirej kytaru podle zvuku. samoztrejme pokud budes kupovat kytaru za nejakych 8 tisic, tak uz to bude masiv vsechno, ale mezi temi kytarami jsou docela velke rozdily...