Ibanez S670FM ATF

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Bearder

Ibanez S670FM ATF

Příspěvek od Bearder »

http://www.musiccenter.cz/Ibanez-S670FM ... erie:23490

Ahoj všem. Rád bych se dozvěděl něco blíž o téhle řadě ibanez "S".
Je na ní tremolo ZR – Zero Resistance a celkem by mě zajímalo jestli někdo tento typ tremola má a co na něj říká.

Výcuc

Kód: Vybrat vše

Tremolo ZR
Dvojzvratné tremolo ZR – Zero Resistance představuje nejvýznamnější pokrok v konstrukci elektrické kytary od dob nástupu zamykatelného tremola Floyd Rose počátkem ´80. let. Úspěšně odstraňuje všechny slabiny tradičních systémů a současně zachovává jejich přednosti.
Ukotvení základny na kuličkových ložiscích zajišťuje neskutečně jemný chod a garantuje stabilitu ladění. Pocit při práci s tímto typem tremola je nesrovnatelný s trhavým a tvrdým chodem předchozích modelů ukotvených na nožových břitech.
Intonation Adjustment Tool je užitečný nástroj, který je součástí nového tremola ZR. Umožňuje snadné a plynulé doladění kytary „v oktávách“. Opět nesrovnatelné s předchozími modely, které mohly být doladěny jen hrubě, pomocí zdlouhavé a nepřesné metody pokus/omyl.
Nastavitelný odpor a výška páky
Výška i odpor tremolo páky může být přesně nastavena pomocí převlečné matice, která hráči dovolí, aby páka buď zachovávala trvale stejnou pohotovostní polohu, nebo se po použití sklápěla dolů.
Přepínání mezi jednozvrtaným a dvojzvratným režimem
Jedno z největších vylepšení systému vůbec umožňuje pouhým vyjmutím přídavných pružin změnit tremolo z jednozvratného na dvojzvratné (plovoucí). Pokud jsou pružiny ponechány, tvoří velice jemný „doraz“, který se zároveň stará o přesnější ladění s vyšší stabilitou. Významnou výhodou také je, že při použití tohoto systému zůstanou ostatní struny naladěné i v případě, že jedna praskne.
Nastavitelné vyvážení
Ze zadní strany nástroje je umístěn snadno přístupný šroub s jehož pomocí i začátečník rychle a přesně nastaví „nulovou polohu“ tremola a to bez použití jakýchkoli nástrojů. I v případě, že často střídáte různě silné sady strun bude seřízení nástroje otázkou okamžiku. Otravná nedělní odpoledne strávená s nastavováním a vyvažováním tremola od této chvíle již patří minulosti.
Prý je toto tremolo vrchol.
Dá se tomu věřit? Nemá to nějaké mouchy?
Ještě bych dodal že zkušenosti s tremolama nemám žádné.
Fender Strat special HSS + Fender Tele original 60s -- Nějaké ty krabky od Xotic, WayHuge, Strymon, EarthquakerD. a Walrus -- Supro Saturn 15W - Mar­shall JTM45/​2245 30W hlava a Marshall 2061cx box, Mono obaly
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Konkrétně tuto jsem v ruce neměl, ale dlouho jsem koketoval (byt jen v obchodech, za to několik hodin) s S470, která je konstrukčně vlastně stejná...

Řada S je specifická hodně tenkým a tudíž lehkým tělem, které ale (aspon mě) hodně dobře padne do ruky. Stejnak krk, Wizard 3 je skutečně luxusní, ruka na něm lítá úplně sama (no, stejně vlastně mám na vlastní kejtře skoro jeho opak), na solovní je hodně pohodlný. Snímače jsou INFy a ty patří k tomu lepšímu, co se mezi továrníma snímačema dá najít. K tomu floydu - v obchodě jsem si nedovolil s ním dělat nějaký extrémní prasárny, ale drželo dost slušně, ten ZR systém působí dost zajímavým dojmem...

Jinak pokud jsou tvé zkušenosti s tremolama rovné nule, seš si jistej, že tremolo potřebuješ? Ono to často spíš překáží, pokud ho chceš mít a třeba potřebuješ používat na kytaře různá ladění, výměna strun je taky komplikovanější...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bearder

Příspěvek od Bearder »

díky moc za zkušenosti.
já už mám LP a rád bych si šáhl i na dvouzvratný tremola a hlavně jsem jen fanda do muziky takže s tím nikdy nikam nevylezu na podium. A koukám po všemožných kytarách už hodně dlouho tak myslím že tohle je asi ta nejlepší volba na solidní kytaru. Navíc teď pojedu pracovně do Itálie a rozdíl v ceně je 4tisícový tak už by se to překousnout dalo :)

O těch inf vím ale co jsem tak četl tak je všichni stejně vymění, mě by to určitě stačilo, hlavně z toho přepínání chápu že jsou oba humbuckery rozpojitelné.

Ohledně krku a jeho tvaru i tloušťce kytary si to musím prubnout samozřejmě sám ale nechci jít nepřipraven :) navíc moje LP je příšerně těžký takže bych uvítal něco odlehčenějšího :P
Fender Strat special HSS + Fender Tele original 60s -- Nějaké ty krabky od Xotic, WayHuge, Strymon, EarthquakerD. a Walrus -- Supro Saturn 15W - Mar­shall JTM45/​2245 30W hlava a Marshall 2061cx box, Mono obaly
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jo, tohle je přesnej opak LP... :) Tělo tenoučký a lehoučký, víc ergonomický, krk je tady jak sirka proti špalku u LP... K snímačům - oni se měnej všechny tovární snímače, časem, pokud chceš zlepšit zvuk, a to chce každej... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Jenom jedna věc, maj tam napsano že krk je Wizard 2 .... Jakej je vubec mezi těma označením krku rozdíl, neví někdo ? :roll:
Naposledy upravil(a) vikicek dne 5.03.2008 17:38, celkem upraveno 1 x.
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Á, moje chyba, je to Wizard 2, 3 snad ani neexistuje, přepsal jsem se...

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“