Klasika Orange, nebo sáhnout po fendrovi?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
s.kukac

Klasika Orange, nebo sáhnout po fendrovi?

Příspěvek od s.kukac »

Zkráceně: Orange tiny terror, nebo Fender Blues Junior?

Zdlouhavě:

:arrow: Začalo to takhle. Po dlouhym uvažování sem zvolil Vox valvetronix. Asi za dva dny sem sel do kytar.cz a jen tak se mi líbila jedna kytara, tak sem jí píchnul do Fender Blues Junior. Zvuk byl fascinující! Hrál sem asi půl hodiny. Byla to paráda. Pak sem prisel domů a tam sem viděl mýho Valvetronixe. Zapnul sem a hrál. po pěti minutách hraní jsem naštvaně kombo vypnul. Ve srovnání s Blues juniorem to byo fiasco. A tak sem se asi po dvou dnech rozhodl, ze Valvetronix prodám a koupim Bluse. Pri koukání na internet sem sel na muzikus.cz a tam byl odkaz na Orange tiny terror. Kliknul sem. Do teď si to vyčítám. Klasika Orange, nebo sáhnout po Fendrovi?
Epiphone Les Paul Standart Plus - (suprová kytara), snad jen to, že kvůli ní nemůže spát. Pořád se mi o ní zdá!
Fender Frontman 15W, Fender Blues junior - chci
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Ani s jednim neslapnes vedle..Z Orange vymacknes i hi-gain..Zvukove musis porovnat sam, nejlepe vedle sebe..Jeste bych doporucil vytavit Pro Juniora, to je jeste vetsi pozitek nez BJ;)
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Já sem pro Blues Juniora :). Sice tiny terror je fakt nářez ale Fender Blues Junior sám chci :).
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

hi-gain z Orange určitě nevytáhneš:)
osobně hlasuji pro Fendera, kvůli kvalitnějšímu základu - čistý zvuk...nedá se tak brzo vytavit, ale s dobrým OD bude hrát mnohem líp.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

kdyztak si toho bluese kup od sousedu - thomann. u nas je drahy :) doufam, ze ted nekoho nenaseru, ale 4t. jsou 4t. :)

Jinak ma kazde neco do sebe. Si na to zahraj a uvidis. Ja jsem na tiny nikdy nehral, takze tezko budu neco radit.

Jen nezapomen na to, ze k tomu budes potrebovat nejake krabky... a dobrou kabelat... pocitej tak litr za dva kabely a dva litry krabka... jinak te to brzo omrzi ta lampa.
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Neví tu někdo co je to ten FAT přepínač??? Ten FAT to je kanál či co?
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

zvyrazneni stredu
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

a bez do juniora... takhle bys jeste musel resit nejakou bednu... takhle mas za stejnou cenu kombo.
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

qwer píše:zvyrazneni stredu
:shock: Erotika :) sakra si teda umím vybrat :D

Jan Kaplický 1937 - 2009
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

:lol: :lol: to umíš... co jak na co....
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Ten Blues Junior vypadá vážně super. Přidávám ho do svého wish listu. :)
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Maples píše:hi-gain z Orange určitě nevytáhneš...
Omyl! Jestli umis alespon trochu hrat a nastavit si apec, tak to z nej vytahnes..
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no jigain to teda urcite neni... je to takove trosku vic gainovite ackove zkresleni... spis takova klasika ala osmdesata leta.. nerikam, ze na to clovek nezahraje i nejakou tu tvrdarnu, ale higain je trochu jiny pojem...

clovek by mel taky pouvazovat nad tim, jak vlastne hraje a co hraje... ono vytavit acko na pekne zkresleni je jedna vec, ale odehraje takhle clovek cely koncert? s jednim zvukem... bez cisteho zvuku ( a nebo to bude na nouzovku resit potakem volume)...

pokud bych uz kupoval neco z ceho chci brat i zkresleni, tak jdu kazdopadne do dvoukanalu (+ jump treba)...

kolik do toho aparatu chce vubec panko Kukac investovat?

a jakeho ma toho valvetronixe? a za kolik ho bude rpodavat :) ?
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

hi-gain aparát nemá s vintage A celolampama nic moc společnýho, je to o preampu:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

kde začíná higain??? kdo namaluje tu čáru.... ten orange má gainu až až... já osobně bych přídomek higain nepovažoval za cyhbu, ale spíš za subjektivní pocit onoho hráče... BTW přepínání zvuk na volume není nouzovka, ale styl. já na 2 kanálech nepoužívám clean, jedu OD s menším volume na kytaře (jednak je to s OD dobře hlasitostně (ne)vyrovnaný a jednak to nezní tak ploše ale je tam cítít ten attack)
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Jasne, ze to nema tu mocnost zvuku tak sirokou jako treba Recto nebo 5150, ale Hi-Gain z toho vymacknes, to se na me nezlob a bez to nekam vyzkouset;)
Ono zalezi, co si pod tim pojmem (mozna mylne) predstavujes, ale Hi-Gain je napr. i Marshall 900 a tenhle Orange ma jeste tvrdsi zkresleni..
btw. Tiny Terror je stejne ve tride AB;)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

jonas1 píše:Jasne, ze to nema tu mocnost zvuku tak sirokou jako treba Recto nebo 5150, ale Hi-Gain z toho vymacknes, to se na me nezlob a bez to nekam vyzkouset;)
Ono zalezi, co si pod tim pojmem (mozna mylne) predstavujes, ale Hi-Gain je napr. i Marshall 900 a tenhle Orange ma jeste tvrdsi zkresleni..
btw. Tiny Terror je stejne ve tride AB;)
souhlas.. né nadarmo je na tý hlavě poznámenáno hi gain. Já bych úrovně zkreslení dal asi takto cruncho - lead - fuzz - higain. Fuzz je tranzistorová záležitost a lead se podle mě hejbe kolem plexi a JCM800
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Ja sem pro orange..jednoznacne
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

je tu takový základní nedorozumění;) někdo považuje hi-gain jako hodně zkreslený zvuk, což jde, ale to ten pojem přesně nevystihuje, velký zkreslení nastavíte při dostatečnym dokrmení na čemkoliv, ale hi-gain je přímé pojmenování typu zesilovače, který vznikl v 80tých letech (firma M/B)...takže v době, kdy Orange a Fendery dávno dávno hrály po barech, tím to jen upřesnuju, to, že na něčem nastavíš velký zkreslení "nerovnáse" hi-gain
Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

Jsem pro Orange... nádherný zvuk a geniální vzhled... neříkám že fender neni dobrý...
Epiphone Les Paul Standart ebony/ Marshall Jcm 900 4100 (100W, 5881)/ Marshall Jcm 900 1960A/ Trsátko- Brain/ Boos TU- 80

moje kapela. www.bandzone.cz/noauthorityband
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“