Jak nejlíp a stoprocentně chytnout vazbu....!!!?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Jimator
Bandzone: krbanda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimator »

Tak napr jak hraju na strata (fender) a na fender trandak 210, bez krabicek ... ciste do komba a nemam problem vazbu uhrat. Chce to jen trochu sikovnosti a misto kde muzes hrat dostatecne nahlas .. nevidim duvod delat rozdily mezi flaskou a trandakem co se tyce vazeb .. je to jen na sikovnosti hrace a samozrejme kvalite nastroje..nic vic ..
Fender Strat American Deluxe Maple
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Morley PBA2 Dual Bass Wah Pedal
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

afektband píše:Pravá vazba je, že vám pořád kmitaj struny proudem vzduchu od repráku. Když struny chytnete, měla by přestat, jestli to píská nebo hučí, tak máte nekvalitní snímače, stínění atd. To potom není vazba ale hnus.
anebo pregainovano.. ..
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

S vazbou je bžunda, rád sní zápasím :D
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
pehve

Příspěvek od pehve »

pěkná vazba je třeba ve skvělým songu Garyho Moora - Parisienne Walkways - ( http://youtube.com/watch?v=pWVTqr6EgWk&feature=related ) - kde si pohrává i s diváky :D od 2:00 , na studiové nahrávce to má hned. Náš solák to dokázal udržet třeba minutu a taky tím dělal vopičky a tvářil se u toho stejně jak geroš a nás tim dost s*al (teda hlavně mě za bicími protože jsem čekal na jeho sjezd do rytmu :roll: ) :D Musí se to umět a on sám si tu vazbu někdy před kšeftem zkoušel aby se naučil vlastnosti sálu. U žádné bedny myslim nestál ale o apecu to samo je. Dělal to volumem na kejtře stejně jako geroš
Skoukněte na YT různý pokusy userů....
James.v6

Příspěvek od James.v6 »

Chlapi dík všem...takže když to shrnu tak: Jde to přes gain přes volume přes tonovku přes pedál.....OUKEJ????!!!!
Takže díky moc sem rád že se to tu začlo řešit aspon to tu není pořád dokola-jakou kytaru jakej efekt..jak hraát...a blablabla..!!!
Díky mějte se :wink:
James.v6

Příspěvek od James.v6 »

Frostys píše:Pokud vím, tak například Tom Morello využívá k některým zvukům zpětné vazby :)
Jakej je rozdíl mezi vazbou a zpětnou vazbou,??? :D ...mám v tom zmatka...
James.v6

Příspěvek od James.v6 »

*Twisted.Brother* píše:Tak teda nemusím Punk a podobně , ale vazba přece není nic špatného ne? Třeba na konci písničky ... chytit vazbu a pak jen zakoncit je*nutim do akordu :)
Punk taky nemám rád ...ale potřebuju to na přechody mezi songama...přesně jak to říkáš.. :)
Napiš postup Vanous.Jakub@seznam.cz ...já se s tím s*ru jak chuj a nemůžu na to přijít.. dík
Ferino

Příspěvek od Ferino »

James.v6 píše:Jakej je rozdíl mezi vazbou a zpětnou vazbou,??? :D ...mám v tom zmatka...
V tomto případě žádný. :lol:
James.v6

Příspěvek od James.v6 »

Ferino píše:
James.v6 píše:Jakej je rozdíl mezi vazbou a zpětnou vazbou,??? :D ...mám v tom zmatka...
V tomto případě žádný. :lol:
:lol: ..cože neeee....vysvětli...!!!!!
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

No ziaden! :) "vazba" = skratenie slovneho spojenia "zpětná vazba". V anglictine "feedback".
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

:mrgreen:
Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 14.11.2011 16:04, celkem upraveno 1 x.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

no já co mám Cortku tak mám s vazbou docela problém... ty HZka jí moc nepustí :-(
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
indy66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od indy66 »

pehve píše:pěkná vazba je třeba ve skvělým songu Garyho Moora - Parisienne Walkways - ( http://youtube.com/watch?v=pWVTqr6EgWk&feature=related ) - kde si pohrává i s diváky :D od 2:00 , na studiové nahrávce to má hned. Náš solák to dokázal udržet třeba minutu a taky tím dělal vopičky a tvářil se u toho stejně jak geroš a nás tim dost s*al (teda hlavně mě za bicími protože jsem čekal na jeho sjezd do rytmu :roll: ) :D Musí se to umět a on sám si tu vazbu někdy před kšeftem zkoušel aby se naučil vlastnosti sálu. U žádné bedny myslim nestál ale o apecu to samo je. Dělal to volumem na kejtře stejně jako geroš
Skoukněte na YT různý pokusy userů....
k tomu Garymu - on má hlavně nespíš zabudovaný sustain-systém takže mu ten ton sám o sobě drží - pro něj je to taky snažší feedbackovat..ach jo když to někdo tak umí - ten se má 8) :twisted: :roll:
pehve

Příspěvek od pehve »

jj je skvělej a naprosto smyslnej, jeden z mých kytarových bohů
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

jojo, pod tohle se podepíšu :-) jeden z mých vzorů

ten sustain systém je zajímavá věc, ale vazba je vazba... mě náhodou ta netečnost EMG dost štve :-(
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Jo, Gary Moore má skvělý sustajnsystém :lol: - sestává z jeho rukou, LP, kabelu, 100 wattového Marshall hlavy a taky v neposlední řadě z jeho vlastní hlavy...
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Dark Axel píše:jojo, pod tohle se podepíšu :-) jeden z mých vzorů

ten sustain systém je zajímavá věc, ale vazba je vazba... mě náhodou ta netečnost EMG dost štve :-(
ti neverim, pridej gainu, na cistej to asi nechytnes.. a hlavne zesil apec... :)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

tak gainu nepřidám, mám nastaveno tak, abych měl konkrétní zvuk :D

a jasně že když je apec víc nahlas, jde to líp, ale s bach explorerem, nebo jolanou diamant se to nedá ani náhodou srovnat :D
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Dark Axel píše:tak gainu nepřidám, mám nastaveno tak, abych měl konkrétní zvuk :D

a jasně že když je apec víc nahlas, jde to líp, ale s bach explorerem, nebo jolanou diamant se to nedá ani náhodou srovnat :D
no je pravda ze kdyz jsem zkousel nektery kytary v obchode, tak nektery hraly vlastne jen tim ze vazbily :) diamantky vazbi.. ? kamos ma renovovanou, s novym snimace.. myslim ze to je delo ta jeho kytara..ale diamantky sou znamy tim ze kus od kusu se lisi o 200procent..
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“