Furch vaše poznatky a názory
Pravidla fóra
Jestli možu já...Sice ji nemám, ale mám je každý den v rukách...Nejčastější chybkou- jestli se to tak dá nazvat - je odřený lak na horní desce...
Tahle kytara totiž má na horní desce povrchovku jen matným lakem, a ten se snadno poškodí od trsátek, nehtů, atd.,...ale zase je levnější jak podobná řada x- 41, ta stojí o kapku víc, ale má horní desku v leštěném laku, který je odolnější vůči poškození..
Jinak mne "chybka"nenapadá...
St
Tahle kytara totiž má na horní desce povrchovku jen matným lakem, a ten se snadno poškodí od trsátek, nehtů, atd.,...ale zase je levnější jak podobná řada x- 41, ta stojí o kapku víc, ale má horní desku v leštěném laku, který je odolnější vůči poškození..
St
EFko Hybrid Vintage
Ahoj, koukal jsem akorát že nemá pickguard. Ten co se dává na Furch Bluegrass je samolepící nebo či co to je. Dá se to někde dokoupit.Stana píše:Jestli možu já...Sice ji nemám, ale mám je každý den v rukách...Nejčastější chybkou- jestli se to tak dá nazvat - je odřený lak na horní desce...
St
Ahojky všichni.
Potřeboval bych poradit s výběrem kytary. Ted, když už jsem si řek, že si ještě asi trochu máknu a našetřim si na Furcha mi zase ale nejsou jasný jejich cenový relace. Chtěl bych šestistrunnou elektroakustickou kytaru (myslim že Furch dává jenom Fishman) s výřezem. Typ western nebo jumbo. Jsem ale student tak bych za to chtěl dá co nejméně (samozřejmě v rámci možností). Prosím o informace na kolik by mě něco takového vyšlo a jaký konkrétní "model" by v téhle kategorii vyšel nejlépe. Stránky Furchu mám projité ale ceny tam zřejmě z důvodu možností výběru nejsou. Kytaru bych si samozřejmě nejdřív vyzkoušel a zajel si pro ni do Brna, ale přece jenom jsem z pod Krkonoší a to už kousek je.
Všem díky
Potřeboval bych poradit s výběrem kytary. Ted, když už jsem si řek, že si ještě asi trochu máknu a našetřim si na Furcha mi zase ale nejsou jasný jejich cenový relace. Chtěl bych šestistrunnou elektroakustickou kytaru (myslim že Furch dává jenom Fishman) s výřezem. Typ western nebo jumbo. Jsem ale student tak bych za to chtěl dá co nejméně (samozřejmě v rámci možností). Prosím o informace na kolik by mě něco takového vyšlo a jaký konkrétní "model" by v téhle kategorii vyšel nejlépe. Stránky Furchu mám projité ale ceny tam zřejmě z důvodu možností výběru nejsou. Kytaru bych si samozřejmě nejdřív vyzkoušel a zajel si pro ni do Brna, ale přece jenom jsem z pod Krkonoší a to už kousek je.
Všem díky
Taky ahoj,
vlastně se na nic konkrétního neptáš, tak těžko poradit. Ceny jsou pryč z důvodu "řvaní" dealerů, ale určitě ti ji rádi řeknou na konkrétní dotaz, hmm, pro tuzemce se dá poslat vlastně i celý ceník. Obecně - ceny jsou od 9 500.- do 50 000.-, celomasív od nějakých hmmm, 18 000.- ...? Ale optej se na prodejně, telefon a mail je na stránkách...
Stana
PS...jo a dá se namontovat elektrika i od B-bandu, nebo teď už i R.L.Bags...
vlastně se na nic konkrétního neptáš, tak těžko poradit. Ceny jsou pryč z důvodu "řvaní" dealerů, ale určitě ti ji rádi řeknou na konkrétní dotaz, hmm, pro tuzemce se dá poslat vlastně i celý ceník. Obecně - ceny jsou od 9 500.- do 50 000.-, celomasív od nějakých hmmm, 18 000.- ...? Ale optej se na prodejně, telefon a mail je na stránkách...
Stana
PS...jo a dá se namontovat elektrika i od B-bandu, nebo teď už i R.L.Bags...
EFko Hybrid Vintage
No jo, na prodejně je teď inventura...
.-
Nechci tady dělat nějaký vlny, tak jen krátce - přední deska masív je od 9 400.- peněz.
Elektronika - předzesilovač Fish. bez korekcí 3 300.-, ostatní jsou levnější.
S korekcema je to za 3 500.- , s ladičkou za 4 500.-
výřez nemá na cenu vliv....
Výběr je celkem dostatečný, prodejna byla vcelku dobře předzásobena....
S pozdr. Stana
PS...v ceně je obal - gig bag
Nechci tady dělat nějaký vlny, tak jen krátce - přední deska masív je od 9 400.- peněz.
Elektronika - předzesilovač Fish. bez korekcí 3 300.-, ostatní jsou levnější.
S korekcema je to za 3 500.- , s ladičkou za 4 500.-
výřez nemá na cenu vliv....
Výběr je celkem dostatečný, prodejna byla vcelku dobře předzásobena....
S pozdr. Stana
PS...v ceně je obal - gig bag
EFko Hybrid Vintage
No tak já bych chtěl s masivní jen přední deskou protože pak celomasivy už jsou moc drahý a chtěl bych to teda dostat do nějakého minima za komplet...
A co to znamená ten Fishman s korekcí nebo bez??? Nebo by se vyplatilo dát tam jinou elektroniku??? Jak jsou na tom ty další v porovnání (cena, kvalita, zvuk)???
A co to znamená ten Fishman s korekcí nebo bez??? Nebo by se vyplatilo dát tam jinou elektroniku??? Jak jsou na tom ty další v porovnání (cena, kvalita, zvuk)???
Doporučuji B-Band 4,2 s EQ a dvojitým snímáním..Jedná se o elektretový snímač pod sedlovkou a pod kobylkou,tzn.dvojí snímání.Stojí kolem 5500kč ale ten zvuk je fakt dost dobrý.Měl jsem ho na Furchovi S-20CM a zvukaři si pochvalovali jak skvělí zvuk ta kytara má.japetrja píše:No tak já bych chtěl s masivní jen přední deskou protože pak celomasivy už jsou moc drahý a chtěl bych to teda dostat do nějakého minima za komplet...
Hmmm, já vyhraněnou představu nemám...Korekce jsou tahový nebo otočný potenciometry, kterýma nastavuješ velikost basů, středů, výšek...event. další parametry...někdy čím víc těchto nastavitelných parametrů, tím hůř.
co včera hrálo perfektně, to dneska jinýmu zvukaři hrát vůbec nemusí....
Každá elektrika nějak hraje, někdo v tom hledá různý tajnosti.....ale většinou je to o tom, jaký ruce na nástroj hrajou a do jakýho zařízení dál hráje...
Hmmm, asi to není moc srozumitelný, ale ...co člověk, to názor.....
Do začátku bych do kytary doporučil předzesilovač, kdy se nerozřeže kytara...a potom, podle požadavků a potřeby hráče se může cokoli jiného a předzesilovač vyjmout...
A výběr - buď si necháš něco předvést, nebo příjdeš s jasnou představou, co do kytary chceš zabudovaT.
Stana
co včera hrálo perfektně, to dneska jinýmu zvukaři hrát vůbec nemusí....
Každá elektrika nějak hraje, někdo v tom hledá různý tajnosti.....ale většinou je to o tom, jaký ruce na nástroj hrajou a do jakýho zařízení dál hráje...
Hmmm, asi to není moc srozumitelný, ale ...co člověk, to názor.....
Do začátku bych do kytary doporučil předzesilovač, kdy se nerozřeže kytara...a potom, podle požadavků a potřeby hráče se může cokoli jiného a předzesilovač vyjmout...
A výběr - buď si necháš něco předvést, nebo příjdeš s jasnou představou, co do kytary chceš zabudovaT.
Stana
EFko Hybrid Vintage
Stano prosím tě osvětli mi jeden dotaz. Wenca 77 v jiném topicu uvedl, že Furch v nejlevnější řadě Durango vyrábí celopřekližkové kytary. Já měl zato že Furch dnes vyrábí jen polo nebo celomasiv. Alespoň doma mam Furch D40CM na ven a přijde mi že je to polomasiv. Ono je to v konečném důsledku jedno hlavně, že hraje dobře. Možná Wenca myslel ten model, stal asi 7000,- myslím že to bylo označení D20 ... ale ten se snad již nedělá ne?? Tak jak to tedy je.
Díky za info.
Díky za info.
Furch už léta prohlašuje, že vždy je alespoň přední deska masív...i u nejlevnějších kytar. Překližky na přední desce se dělaly jen za éry tzv. Ovationů, kdy tělo byl plast.
Tzn., že i u Duranga je přední deska masív. Dřívější označení DD-20 CM.
Dnešní pozměněné označení je D - 40 CM, kdy první písmeno značí typ těla - D jako Dreadnought, S jako Superjumbo, G jako Grand orchestra.......atd. ..
číslice - 40 , 41, 42 jsou označení provedení řady.ale vždy je horní deska masív, zbytek překližka.( jinak "vrstvené dřevo"..
)
Teprve číselná řada - písmeno - 22 - a výše - je označení celomasívu.
..a cena Duranga s označením DD 20 ..byla ještš kolem 7 000.- .....
Dneska je to už 9 400.-................
..ale je to už dávno...
..........pamatuju doby, kdy krabička cigaret stála 1.40.- ........
Snad jsem ti pomohl, event. se optej dál...
Stana
Dnešní pozměněné označení je D - 40 CM, kdy první písmeno značí typ těla - D jako Dreadnought, S jako Superjumbo, G jako Grand orchestra.......atd. ..
číslice - 40 , 41, 42 jsou označení provedení řady.ale vždy je horní deska masív, zbytek překližka.( jinak "vrstvené dřevo"..
..a cena Duranga s označením DD 20 ..byla ještš kolem 7 000.- .....
Dneska je to už 9 400.-................
Stana
EFko Hybrid Vintage
Ježíšmarjá!!!§...samo že máš pravdu, já to přehodil s OO.....no, už byla pozdní hodina a já toho měl za celej den v Brně nějak moooooc..:
.....dostal jsi ty mne!!!----
to je to, že čovek myslí už..."za roh"..
ale o těch masívech vepředu je to pravda!!!!...to si nerozmyslím....
St
.....dostal jsi ty mne!!!----
ale o těch masívech vepředu je to pravda!!!!...to si nerozmyslím....
St
EFko Hybrid Vintage
Tady jsem zase našel nějaký fakt moc pěkný fotky Furchů.Škoda že na svejch stránkách takové namají.
http://www.yellowmama.com/inventory/furch.html
http://www.yellowmama.com/inventory/furch.html
No já nevím s tím značením - já mám kytaru Walden "déčkovou", nicméně ty kytary Walden mají podle těla čtvero označení D - Dreadnought, G - Grand Auditorium, O: Orchestra , T:Travel (http://www.waldenguitars.com/steel/natura/G550.html). Asi každej výrobce to značení může mít nastaveno trochu jinak. Michomodem- má někdo s tou značku zkušenost?Oltec píše:Staňo, teďs mě dostal, já celý roky tvrdím, že géčko je "grand auditorium"
aspoň už nebudu kecat nesmysly. Jinak mám na dvacetčtverce naprasklou hlavu, tak tam za Vama brzo naklušu.
Koho zajímají ceny kytar zn.Furch tak na tomto odkazu zveřejnila firma Huml-music ceník.
http://www.humlmusic.cz/98/akusticke-ky ... =&cena_do=
http://www.humlmusic.cz/98/akusticke-ky ... =&cena_do=
Chlapci,je velký rozdíl ve zvuku Grand Orchestra a "D"?Díky.Stana píše:Furch už léta prohlašuje, že vždy je alespoň přední deska masív...i u nejlevnějších kytar. Překližky na přední desce se dělaly jen za éry tzv. Ovationů, kdy tělo byl plast.
číslice - 40 , 41, 42 jsou označení provedení řady.ale vždy je horní deska masív, zbytek překližka.( jinak "vrstvené dřevo"..)
..a cena Duranga s označením DD 20 ..byla ještš kolem 7 000.- .....![]()
Dneska je to už 9 400.-..................ale je to už dávno...
![]()
Stana
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
Ještě mám dotaz k překližce:Stana píše:Furch už léta prohlašuje, že vždy je alespoň přední deska masív...i u nejlevnějších kytar.
Mám doma Furch D-61, z druhý ruky a za dva tisíce (nehranej, výborná koupě, to jako každopádně), první majitel mi ho předal se slovy, že je to překližkový... Jak jsi uvedl, měla by být přední deska z masívu, přemýšlím, co by to mohlo být za materiál, je to lehčí, než překližka - že by CEDR?
Die Hard or Die Home