Zkreslení ala AC/DC

Pedály, multiefekty, procesory, ...
rene

Zkreslení ala AC/DC

Příspěvek od rene »

poradte mi mam obyc 15W kombo s upe vyblemcanym zkreslenym zvukem lead.docela bych rad sehnal krabicku se kterou by se dal napodobit zvuk AC/DC........

Edit : Poupravil jsem název tvého příspěvku, takhle na první pohled je více jasné, co jsi tím myslel. JanSpilka
Joey
Kontaktovat uživatele:

Re: neco ala AC/DC

Příspěvek od Joey »

rene píše:poradte mi mam obyc 15W kombo s upe vyblemcanym zkreslenym zvukem lead.docela bych rad sehnal krabicku se kterou by se dal napodobit zvuk AC/DC........
RAT... http://kytary.cz/pro-co-kytarovy-efekt- ... Pro+Co:1:0
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

jj. ten je good a na ty AC/DC IMHO docela ideal.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
rene

Příspěvek od rene »

jj diky moc.... :D
ME2D

Příspěvek od ME2D »

AC/DC nikdy nepoužívali žádný efekty, je to všechno kvalitníma rukama a kvalitníma nástrojema...
kytara(y): Epiphone G-400 CH, Ibanez GAX30
kombo(a): Ibanez Tone Blaster 15

R.I.P. Bon
Obrázek
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

ME2D píše:AC/DC nikdy nepoužívali žádný efekty, je to všechno kvalitníma rukama a kvalitníma nástrojema...
To samozřejmě každý ví, ale tady je problém v tom, jak se přiblížit jejich zvuku bez nákupu značek Marshall, Gibson, Gretsch apod. a ještě aby to úplně neprotrhlo peněženku... :wink:
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

ME2D píše:AC/DC nikdy nepoužívali žádný efekty, je to všechno kvalitníma rukama a kvalitníma nástrojema...
Nepovídej :D
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

RAT??? ani bych neřek... je to až moc noise a underground.... Marshall Guv´Nor. Bysta cpali Rata všude... zas tak univerzální není, je to zvuk spíš garážové muziky
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Tak rata mam :) je to skvely efekt ale na AC DC asi ni .. je hodně noisy :)na AC DC danelectro FAB Disotriton :)
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

turbo_MaCk píše:RAT??? ani bych neřek... je to až moc noise a underground.... Marshall Guv´Nor. Bysta cpali Rata všude... zas tak univerzální není, je to zvuk spíš garážové muziky
Souhlas, RAT je tak charakteristickej, že doporučovat ho na napodobení muziky nějaký kapely(když nebereš ty, co na něj hrajou) je blbost.
Nejhorší na tom je, že ho cpou lidi co na něj v životě nehráli že jo. Takhle to je tu s více lidma. Jeden člověk řekne, to je super, fakt nej. A ostatní 4 to pak opakujou ve všech ostatních topicách. :roll:
Mahoney

Příspěvek od Mahoney »

guvnor nebo jackhammer, prostě něco od Marshalla
Dimavery ST203,Kustom 66 Dart - limited edition,
GHS/Framus .10,
kopie Univox Superfuzz zatím ve výrobě
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Mahoney píše:guvnor nebo jackhammer, prostě něco od Marshalla
Spíš ten Guv'nor... A slyšel jsem, že na AC/DC (tvorba 1980+) je poměrně dobrý i Boss OS-2.
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

tak bohuzel na original jsem nehral, ale je modelovany na Digitechu DF7 a na nem se me moc libi, takze v realu to musi byt jeste kapanek lepsi. na ty AC/DC se me docela hodil.
Jack/J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jack/J »

je pravda ze bych se priklonil k tomu guv'noru... ten se na to vyslovene hodi...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Ragnar píše:Souhlas, RAT je tak charakteristickej, že doporučovat ho na napodobení muziky nějaký kapely(když nebereš ty, co na něj hrajou) je blbost.Nejhorší na tom je, že ho cpou lidi co na něj v životě nehráli že jo. Takhle to je tu s více lidma. Jeden člověk řekne, to je super, fakt nej. A ostatní 4 to pak opakujou ve všech ostatních topicách. :roll:
no já bych to zase neviděl tak zle... Rat je opravdu dobrej, ale já bych ho nerval všude.... je to efekt co prostě hraje jako rat nebude ti hrát jako plexina. Efekt co si nehraje na nic jinýho než sám na sebe a podle mě se nedá říct, že by se hodil an vše a každýmu.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Zvuk AC/DC se tu uz parkrat resil, kazdopadne zakladem toho zvuku by mel byt ani ne tretinovy gain, tone a vol na kytare na max., nejlepe oba humbuky naraz zaple. Na kombu nebo ekvalizeru by to melo byt do vysek ... s tim si clovek proste musi holt pohrat v ramci toho co ma k dispozici...

V mem pripade ... Tone na Ampegu na 10, oba humbucky s vol a tone na max. a na RATovi mod Vintage RAT s opravdu lehkym gainem a tone (RATy maji opacne korekce u tone...) a volume podle potreby ...
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Na AC/DC bych jednoznacne misto krabek doporucoval Blackhearta - class A, 5W za 3 tisice:) to je jednoznacne lepsi investice nez do brumivo-piskaco-sustico-chrastici krabky..teda pokud nejdes do Zvexe apod..
A kdyz uz levnejsi krabku, tak stary japonsky Boss, trebas OD1..RATy a podobny zverstva jsou zvukove opravdu nechutny:)
btw. uz mam Little Gianta doma:)
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

jonas1 píše:mam Little Gianta doma:)
To je sice pekny, ale my bysme spise ocenili tvou osobni recenzi (objektivni) na ten "zazrak" ... Preci jenom malo lidi to ma, je to teprv novinka a tem hodne z nas moc neveri dokud se to poradne neproveri... me by treba zajimalo, odkdy Little Giant zacne kreslit ... a jakej je rozdil ve zvuku na 5W nebo 3W a zda ten zvuk je dobry i pri minimalni hlasitosti a zda ma smysl jej tahat do zkusebny ... no a tak dale :)

Jo s napiskavanim ja teda problem nemam, to je spise problem zdroju ci vadnych snimacu nebo dokonce problem v kombu a to ja tedy mam poreseny... Japonsky Bossy az tak levny a dostupny nejsou, to fakt radsi neco jineho, nez kvuli jednomu zvuku neco extra investovat a jeste byt parkrat zklamanej z toho ze ti to nekdo z bazace "čmajzne" drive nez ty anebo pak zjistis ze to zas tak ono neni ze ... to je individualni zalezitost.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

jonas1 píše:Na AC/DC bych jednoznacne misto krabek doporucoval Blackhearta - class A, 5W za 3 tisice:) to je jednoznacne lepsi investice nez do brumivo-piskaco-sustico-chrastici krabky..teda pokud nejdes do Zvexe apod..
A kdyz uz levnejsi krabku, tak stary japonsky Boss, trebas OD1..RATy a podobny zverstva jsou zvukove opravdu nechutny:)
jo ale kt omu by potřeboval ještě box... navíc to nemá kaskádovitý voliume takže by to musel furt hulit.
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

jonas1 píše:Na AC/DC bych jednoznacne misto krabek doporucoval Blackhearta - class A, 5W za 3 tisice:) to je jednoznacne lepsi investice nez do brumivo-piskaco-sustico-chrastici krabky..teda pokud nejdes do Zvexe apod..
oznacit RAT za zverstvo... asi spousta skvelych hudebniku nevi, co je dobre (vim minimalne o dvou mastrech, co pouzivaji RATa - Gilmour a Scofield).
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“