Jackhammer - jak na něj?
Pravidla fóra
Jackhammer - jak na něj?
Včera jsem si ho koupil a nějak nemůžu najít pořádej "zvuk". Na dis. to pořád nějak huhlá. Jak tuhle krabicu nastavujete vy? Chci něco tvrdšího, ale aby to znělo, né jen nějaký chlupatý bublání...:-/
- Mustard Man
Re: Jackhammer - jak na něj?
A jakou mas kytaru a kombo? Jestli neni chyba nekde jinde. Ja bych zkusil dat vsecko pokusne na 12 hodin a pak z toho vychazeltom.4th píše:Včera jsem si ho koupil a nějak nemůžu najít pořádej "zvuk". Na dis. to pořád nějak huhlá. Jak tuhle krabicu nastavujete vy? Chci něco tvrdšího, ale aby to znělo, né jen nějaký chlupatý bublání...:-/
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
taky si myslim , na tom Jackhameru sem taky nedokázal nastavit nějakej normální zvuk co by mě vyhovoval (a nejde o gain)Mustard Man píše:Co sem to zkousel tak je to peknej sráčguvnor je lepsi
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Ja som skoro vzdy vychadzal z overdrive modu, a to presne tak ako pise Wohma - vsetko na 12 a podla potreby menit.
Ten distortion zaskocil aj mna, tych basov tam bolo na moj vkus prilis, ale jednoducho ich na tom efekte dostatocne stiahnes a mozes skusat znova
Ten distortion zaskocil aj mna, tych basov tam bolo na moj vkus prilis, ale jednoducho ich na tom efekte dostatocne stiahnes a mozes skusat znova
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
JH je pro ty kdo chcou větší zkreslení na úkor toho zvuku... ALe myslím že i z něj by se dalo něco vymáčknout. Já bych začal s nastavení Tone na max a ostatní na půlku a dolaďoval
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Co myslíš tím "na úkor zvuku" ?turbo_MaCk píše:JH je pro ty kdo chcou větší zkreslení na úkor toho zvuku... ALe myslím že i z něj by se dalo něco vymáčknout. Já bych začal s nastavení Tone na max a ostatní na půlku a dolaďoval
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
ten zvuk je takovej jeden velkej žmolekDemilich píše:Co myslíš tím "na úkor zvuku" ?turbo_MaCk píše:JH je pro ty kdo chcou větší zkreslení na úkor toho zvuku... ALe myslím že i z něj by se dalo něco vymáčknout. Já bych začal s nastavení Tone na max a ostatní na půlku a dolaďoval
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
nikdy sem je nepostavil vedle sebe a nesrvnával, ale asi je míň barevnej... Ale zase je univerzálnější (aspoň mi přišel)
heheh to jsou zase názory, je to žmolek
Tak pak UberMetal je taková pila jen, blah, kdo by ho chtěl... Wah pedál jen tak kváká, uhh. Chápete ?!
Každý efekt zní jinak a proto jich tolik je, buď se líbí nebo nelíbí, ale pokud to není fakt zřetelná břečka a hrůza (což IMHO Jackhammer není) tak si nemyslím, že by někdo měl nějak takhle shazovat určitý efekt. Názor ti samozřejmě neberu, vpohodě, ale lidi kteří to neslyšeli by třeba po pár takových podobných názorech mohli přijít o docela slušnou volbu
kapišto? thx
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- neneo
- Bandzone: http://bandzone.cz/glamnsleazybastards
- Kontaktovat uživatele:
Na Jackhammer jsem hrál cca 3 roky. Resumé je následující: Mód Distortion je na h***o. Nevýraznej, zahuhlanej. Nepoužil jsem ho nikdy. Zato Overdrive se povedl. Měla to být údajně napodobenina JCM800, legendy největší. A opravdu se dá využít od jemně blues doprovodu až po lead. Krabka sama o sobě nabízí hodně širokou paletu zvuků, hlavně díky úpravě frekvencí a středů (freq a contour). Osobně jsem je měl často nastaveny podobně jako je v manualu u presetu LEAD. Chce si s tím pohrát.
Na závěr, nesmíte k***a zapomínat, že když budete mastit potichu, nedostanete žádnej zvuk ani z G Major. Takže vohulte aparáty a Jackhammer začne zpívat!
Na závěr, nesmíte k***a zapomínat, že když budete mastit potichu, nedostanete žádnej zvuk ani z G Major. Takže vohulte aparáty a Jackhammer začne zpívat!
http://bandzone.cz/glamnsleazybastards
Gibson Flying V & PRS SE Custom 24
Samson wireless -> T.C.Electronic Polytune -> Morley Bad Horsie wah -> Majik Box Doug Aldrich´s Rocket Fuel -> MXR Custom Badass Modified Overdrive -> T.C.Electronic Corona Chorus -> MXR Kerry King 10 band EQ -> Mad Professor Deep Blue Delay
Marshall JCM 800 2203 & Marshall 1936 cab
Gibson Flying V & PRS SE Custom 24
Samson wireless -> T.C.Electronic Polytune -> Morley Bad Horsie wah -> Majik Box Doug Aldrich´s Rocket Fuel -> MXR Custom Badass Modified Overdrive -> T.C.Electronic Corona Chorus -> MXR Kerry King 10 band EQ -> Mad Professor Deep Blue Delay
Marshall JCM 800 2203 & Marshall 1936 cab
Přesně tak! Skoro nachlu stejné jako moje osobní zkušenost (jsem majitel jednoho).neneo píše:Na Jackhammer jsem hrál cca 3 roky. Resumé je následující: Mód Distortion je na h***o. Nevýraznej, zahuhlanej. Nepoužil jsem ho nikdy. Zato Overdrive se povedl. Měla to být údajně napodobenina JCM800, legendy největší. A opravdu se dá využít od jemně blues doprovodu až po lead. Krabka sama o sobě nabízí hodně širokou paletu zvuků, hlavně díky úpravě frekvencí a středů (freq a contour). Osobně jsem je měl často nastaveny podobně jako je v manualu u presetu LEAD. Chce si s tím pohrát.
-
aaasdfggg
- Kontaktovat uživatele:
Jo, tak dneska mi prisel muj JH1 a musim rict ze kdyz jsem ho zapojil do komba tak jsem se FAKT NASRAL a myslel si ze to cele rozflakam. Zvuk byl DESNY ALE FAKT desny! Ani trochu vyraznej prozte zmolek jak nekteri pisou. Jenze me to nedalo a kurna steloval jsem z tim asi hodinu a najednou DUP a vysteloval jsem si tam par tak krasne zkreslenych zvuku ze to neni mozne...!!!
od krasne stareho heavyku az po takovej metalek... je to fakt jenom o stelovani.
DOPORUCUJU...
od krasne stareho heavyku az po takovej metalek... je to fakt jenom o stelovani.
DOPORUCUJU...
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
tyto potvory s mega hejblátka to tak mají.... oni MXR EHX etc ví, že staší 2 ovladače zvuku jelikož každý další pouze zvuk rozšteluje... já sem pro MAX 3 poťáky - vstup filtr a výstup.... filtr zas tak potřebnej není
Tak sem hoď nějaké schémo nastavení!aaasdfggg píše:Jo, tak dneska mi prisel muj JH1 a musim rict ze kdyz jsem ho zapojil do komba tak jsem se FAKT NASRAL a myslel si ze to cele rozflakam. Zvuk byl DESNY ALE FAKT desny! Ani trochu vyraznej prozte zmolek jak nekteri pisou. Jenze me to nedalo a kurna steloval jsem z tim asi hodinu a najednou DUP a vysteloval jsem si tam par tak krasne zkreslenych zvuku ze to neni mozne...!!!
DOPORUCUJU...
-
aaasdfggg
- Kontaktovat uživatele:
ono ty dva ani nedje moc porovnavat MT2= PILA a marshall JH1 je takovej tvrdsi univerzaltom.4th píše:Tak sem hoď nějaké schémo nastavení!aaasdfggg píše:Jo, tak dneska mi prisel muj JH1 a musim rict ze kdyz jsem ho zapojil do komba tak jsem se FAKT NASRAL a myslel si ze to cele rozflakam. Zvuk byl DESNY ALE FAKT desny! Ani trochu vyraznej prozte zmolek jak nekteri pisou. Jenze me to nedalo a kurna steloval jsem z tim asi hodinu a najednou DUP a vysteloval jsem si tam par tak krasne zkreslenych zvuku ze to neni mozne...!!!
DOPORUCUJU...Já jsem byl ze začátku taky zklamanej.... teď ho mám jen je jeden druh zvuku, ale chce si to zvyknout a taky přidat volume na kombu no... I když za Metal zounem trochu pokulhává... když je mám vedle sebe, tak je to boj, kterej zapnout...
Volume- pred polovinku
Gain- za polovinku
basy- pred polovinku trochu
treble- na max aby to bylo citelne
contour- na max
a ferkvence- na polovinku a kdyz chci takovej vic bzucivej tak pridam FREQ a kdyz takovej vyraznejsi tak FREQ uberu... a prozatim mi to staci
A v mem pripade pro ostrejsi a konkretnejsi zvuk je dobre ubrat na JH a pridat na kombu. Jinak se to zahuhla.
Jj taky mě nejdříve zvuk z jacka nemile překvapil tak jsem vyzkoušel přednastavené marshalovské nastavení a bylo to o něčem jiném a když jsem si s tím pak mírně hýbal tak mě zvu naprosto dostal 
Fender Strat special HSS + Fender Tele original 60s -- Nějaké ty krabky od Xotic, WayHuge, Strymon, EarthquakerD. a Walrus -- Supro Saturn 15W - Marshall JTM45/2245 30W hlava a Marshall 2061cx box, Mono obaly