Smeji se sundat vsechny struny najednou?
Pravidla fóra
Smeji se sundat vsechny struny najednou?
Prosim vas, mozna to az moc resim, ale Stefl nekde psal, ze se nemaji sundavat vsechny struny najednou, ze je pak vyvijeny moc maly tlak na kytaru, a tak se ptam, sundavate to najednou, nebo stejne jako Stefl nejdriv EDH a pak AGE? dik za odpovedi... nerad bych svy kytare ublizil 
Ja sundavam vsecko najednou, abych mohl poradne vycistit hmatnik, ale behem 20 minut tam zas dam novou sadu, takze drevo nestihne nijak zapracovat. Podle me kdyz tam ty struny hned das, tak se nic nedeje
Ono taky zalezi asi na tom, jak silny mas struny a jak moc utahlej pak mas ten krkovej sroub (truss rod).
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
ja to teda delam po jednom, do obalu od nove struny dam starou at je pro jistotu do zasoby, sundat vsechny najednou tak v tom mam bordel
taky by me to zajimalo jesi ty struny maji takovy tah ze je v tom dreve nejake napeti. to by pak podle me byla pitomost odvolavat se na 20 minut ze to nezapracuje.. to by se rozjelo hned v prubehu sundavani.. ale myslim ze kytara je tak bytelne udelana ze by to nemelo mit vliv.. ale nevim. 
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz natahnes novy struny jine tloustky, tak to drevo muze pracovat i nekolik dni, nez se srovna... Proto nema smysl nejak moc ladit a serizovat hned po natahnuti, protoze se ti to stejne za chvili rozjede.pigdestroyer píše: taky by me to zajimalo jesi ty struny maji takovy tah ze je v tom dreve nejake napeti. to by pak podle me byla pitomost odvolavat se na 20 minut ze to nezapracuje.. to by se rozjelo hned v prubehu sundavani.. ale myslim ze kytara je tak bytelne udelana ze by to nemelo mit vliv.. ale nevim.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
no mel sem pocit ze je to spis tim ze struny nejsou poradne namotany a nez se usadi, tak se rozladujiWohma píše:Kdyz natahnes novy struny jine tloustky, tak to drevo muze pracovat i nekolik dni, nez se srovna... Proto nema smysl nejak moc ladit a serizovat hned po natahnuti, protoze se ti to stejne za chvili rozjede.pigdestroyer píše: taky by me to zajimalo jesi ty struny maji takovy tah ze je v tom dreve nejake napeti. to by pak podle me byla pitomost odvolavat se na 20 minut ze to nezapracuje.. to by se rozjelo hned v prubehu sundavani.. ale myslim ze kytara je tak bytelne udelana ze by to nemelo mit vliv.. ale nevim.
Je to obojim
Kazdopadne to, ze se ti ta kytara rozladuje dyl a vic, kdyz das tvrdsi/mekci struny, dokazuje, ze pracuje i drevo, protoze kdyby to bylo jen usazenim strun, tak by nemel byt vyraznej rozdil, kdyz natahnes jinou tloustku.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
jo to pak maji vyhodu kytary z lepenyho papiru a bakelituWohma píše:Je to obojimKazdopadne to, ze se ti ta kytara rozladuje dyl a vic, kdyz das tvrdsi/mekci struny, dokazuje, ze pracuje i drevo, protoze kdyby to bylo jen usazenim strun, tak by nemel byt vyraznej rozdil, kdyz natahnes jinou tloustku.
Když chce člověk vyměni snímač tak za hodinu tom máš určitě hotový. Struny se teoreticky nemusí sundávat. Stačí je hodně povolit, ale budou ti hrozně zavazet. Takže je lepší je sundat. Potom stačí přepájet snímač, přišroubovat pickguard a natáhnout nové struny.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Na čitění hmatníku je spousta přípravků. V každejch hudebninách něco mají. Pokud doma, ale nic takovýho nemáš tak já když mám dole struny tak to přejedu lihem, pořádně to vydrhnu a je to v pořádku. Jinak na výměně strun opravdu nic není. A snad neexistuje možnost něco pokazit. Snad kromě toho, že můžeš strunu přetrhnout.r0nn!e píše:Hej chystam se poprvý měnit struny a jak to čtu tak se začínám normálně bát! LesPólka moje malinká.... co s ní bude???Asi to budu dělat podle toho vzorce EAD; EHG.... btw: čim se tak čistí hmatník? Asi nic agresivního že? Navlhčená hadra?
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Vy z toho delate detektivku. Ani hodina by nemela vadit, kytara by proste nemela byt dlouhodobe bez strun, tecka.
aivn86: jestli ty struny jen hodne povolis nebo rovnou sundas, tak to je z hlediska tahu krku celkem jedno
A kdyz uz menis snimac a mussi se strunama tajtrlikovat, tak mi prijde prakticky je rovnou vymenit.
aivn86: jestli ty struny jen hodne povolis nebo rovnou sundas, tak to je z hlediska tahu krku celkem jedno
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Jasný máš pravdu. Mě nedošlo, že jim tady jde o čas, kterej bude kytara bez strun. Myslel jsem, že jde o to vyměnit snímačWohma píše:Vy z toho delate detektivku. Ani hodina by nemela vadit, kytara by proste nemela byt dlouhodobe bez strun, tecka.
aivn86: jestli ty struny jen hodne povolis nebo rovnou sundas, tak to je z hlediska tahu krku celkem jednoA kdyz uz menis snimac a mussi se strunama tajtrlikovat, tak mi prijde prakticky je rovnou vymenit.
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
jo dej si bacah at ti neupadne kobyla, me se zda ze tam kus upadavar0nn!e píše:Hej chystam se poprvý měnit struny a jak to čtu tak se začínám normálně bát! LesPólka moje malinká.... co s ní bude???Asi to budu dělat podle toho vzorce EAD; EHG.... btw: čim se tak čistí hmatník? Asi nic agresivního že? Navlhčená hadra?
Taky sundám všechny, taky čistím hmatník a taky dávám co nejdřív nové 
Jestli se mi to někdo nevyplatí, dám vědět
Jestli se mi to někdo nevyplatí, dám vědět
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
mě upadava cela kobyla :-O aj ukotveni strunpigdestroyer píše:jo dej si bacah at ti neupadne kobyla, me se zda ze tam kus upadavar0nn!e píše:Hej chystam se poprvý měnit struny a jak to čtu tak se začínám normálně bát! LesPólka moje malinká.... co s ní bude???Asi to budu dělat podle toho vzorce EAD; EHG.... btw: čim se tak čistí hmatník? Asi nic agresivního že? Navlhčená hadra?
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
- pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
tak to hlavne neztratCaggan píše:mě upadava cela kobyla :-O aj ukotveni strunpigdestroyer píše:jo dej si bacah at ti neupadne kobyla, me se zda ze tam kus upadavar0nn!e píše:Hej chystam se poprvý měnit struny a jak to čtu tak se začínám normálně bát! LesPólka moje malinká.... co s ní bude???Asi to budu dělat podle toho vzorce EAD; EHG.... btw: čim se tak čistí hmatník? Asi nic agresivního že? Navlhčená hadra?