Smeji se sundat vsechny struny najednou?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Jack/J
Kontaktovat uživatele:

Smeji se sundat vsechny struny najednou?

Příspěvek od Jack/J »

Prosim vas, mozna to az moc resim, ale Stefl nekde psal, ze se nemaji sundavat vsechny struny najednou, ze je pak vyvijeny moc maly tlak na kytaru, a tak se ptam, sundavate to najednou, nebo stejne jako Stefl nejdriv EDH a pak AGE? dik za odpovedi... nerad bych svy kytare ublizil :lol:
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja sundavam vsecko najednou, abych mohl poradne vycistit hmatnik, ale behem 20 minut tam zas dam novou sadu, takze drevo nestihne nijak zapracovat. Podle me kdyz tam ty struny hned das, tak se nic nedeje :wink: Ono taky zalezi asi na tom, jak silny mas struny a jak moc utahlej pak mas ten krkovej sroub (truss rod).
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

ja to teda delam po jednom, do obalu od nove struny dam starou at je pro jistotu do zasoby, sundat vsechny najednou tak v tom mam bordel :) taky by me to zajimalo jesi ty struny maji takovy tah ze je v tom dreve nejake napeti. to by pak podle me byla pitomost odvolavat se na 20 minut ze to nezapracuje.. to by se rozjelo hned v prubehu sundavani.. ale myslim ze kytara je tak bytelne udelana ze by to nemelo mit vliv.. ale nevim. :)
Jack/J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jack/J »

ok dik za odpovedi... ja to radsi zatim necham tak jak to je protoze stejne novou sadu nemam... jenom sem si chtel vycistit hmatnik (no a ty stary se mi tam znovu nandavat nechtej)
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Jack/J píše:ok dik za odpovedi... ja to radsi zatim necham tak jak to je protoze stejne novou sadu nemam... jenom sem si chtel vycistit hmatnik (no a ty stary se mi tam znovu nandavat nechtej)
no tak hmatnik cisti postupne, je tam mista dost jak sundas jednu strunu
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

pigdestroyer píše: taky by me to zajimalo jesi ty struny maji takovy tah ze je v tom dreve nejake napeti. to by pak podle me byla pitomost odvolavat se na 20 minut ze to nezapracuje.. to by se rozjelo hned v prubehu sundavani.. ale myslim ze kytara je tak bytelne udelana ze by to nemelo mit vliv.. ale nevim. :)
Kdyz natahnes novy struny jine tloustky, tak to drevo muze pracovat i nekolik dni, nez se srovna... Proto nema smysl nejak moc ladit a serizovat hned po natahnuti, protoze se ti to stejne za chvili rozjede.
Somnus Aeternus
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Wohma píše:
pigdestroyer píše: taky by me to zajimalo jesi ty struny maji takovy tah ze je v tom dreve nejake napeti. to by pak podle me byla pitomost odvolavat se na 20 minut ze to nezapracuje.. to by se rozjelo hned v prubehu sundavani.. ale myslim ze kytara je tak bytelne udelana ze by to nemelo mit vliv.. ale nevim. :)
Kdyz natahnes novy struny jine tloustky, tak to drevo muze pracovat i nekolik dni, nez se srovna... Proto nema smysl nejak moc ladit a serizovat hned po natahnuti, protoze se ti to stejne za chvili rozjede.
no mel sem pocit ze je to spis tim ze struny nejsou poradne namotany a nez se usadi, tak se rozladuji :) ale asi to bude taky tim drevem. dava to smysl :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Je to obojim :lol: Kazdopadne to, ze se ti ta kytara rozladuje dyl a vic, kdyz das tvrdsi/mekci struny, dokazuje, ze pracuje i drevo, protoze kdyby to bylo jen usazenim strun, tak by nemel byt vyraznej rozdil, kdyz natahnes jinou tloustku.
Somnus Aeternus
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Wohma píše:Je to obojim :lol: Kazdopadne to, ze se ti ta kytara rozladuje dyl a vic, kdyz das tvrdsi/mekci struny, dokazuje, ze pracuje i drevo, protoze kdyby to bylo jen usazenim strun, tak by nemel byt vyraznej rozdil, kdyz natahnes jinou tloustku.
jo to pak maji vyhodu kytary z lepenyho papiru a bakelitu :)
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

no ale když se mění snímač tak se ty struny musí sundat ne? nebo se povolí a odšroubuje se krk (pokud to jde) pokud je lepenj apod. tak se musi sundat struny a ta výměna trva jak dlouho hodinu ?
Už nehraju, pouze poslouchám ...
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

:mrgreen:
Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 21.11.2011 16:53, celkem upraveno 1 x.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Když chce člověk vyměni snímač tak za hodinu tom máš určitě hotový. Struny se teoreticky nemusí sundávat. Stačí je hodně povolit, ale budou ti hrozně zavazet. Takže je lepší je sundat. Potom stačí přepájet snímač, přišroubovat pickguard a natáhnout nové struny.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

r0nn!e píše:Hej chystam se poprvý měnit struny a jak to čtu tak se začínám normálně bát! LesPólka moje malinká.... co s ní bude??? :P Asi to budu dělat podle toho vzorce EAD; EHG.... btw: čim se tak čistí hmatník? Asi nic agresivního že? Navlhčená hadra?
Na čitění hmatníku je spousta přípravků. V každejch hudebninách něco mají. Pokud doma, ale nic takovýho nemáš tak já když mám dole struny tak to přejedu lihem, pořádně to vydrhnu a je to v pořádku. Jinak na výměně strun opravdu nic není. A snad neexistuje možnost něco pokazit. Snad kromě toho, že můžeš strunu přetrhnout.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Vy z toho delate detektivku. Ani hodina by nemela vadit, kytara by proste nemela byt dlouhodobe bez strun, tecka.

aivn86: jestli ty struny jen hodne povolis nebo rovnou sundas, tak to je z hlediska tahu krku celkem jedno ;) A kdyz uz menis snimac a mussi se strunama tajtrlikovat, tak mi prijde prakticky je rovnou vymenit.
Somnus Aeternus
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Wohma píše:Vy z toho delate detektivku. Ani hodina by nemela vadit, kytara by proste nemela byt dlouhodobe bez strun, tecka.

aivn86: jestli ty struny jen hodne povolis nebo rovnou sundas, tak to je z hlediska tahu krku celkem jedno ;) A kdyz uz menis snimac a mussi se strunama tajtrlikovat, tak mi prijde prakticky je rovnou vymenit.
Jasný máš pravdu. Mě nedošlo, že jim tady jde o čas, kterej bude kytara bez strun. Myslel jsem, že jde o to vyměnit snímač :-) Tohle vůbec neřeším. Já když je měním. Tak si klidně mezi tím odejdu na oběd.... :-) Jenom sem pár slovy popsal jak se to dělá s tím snímačem :-)
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

r0nn!e píše:Hej chystam se poprvý měnit struny a jak to čtu tak se začínám normálně bát! LesPólka moje malinká.... co s ní bude??? :P Asi to budu dělat podle toho vzorce EAD; EHG.... btw: čim se tak čistí hmatník? Asi nic agresivního že? Navlhčená hadra?
jo dej si bacah at ti neupadne kobyla, me se zda ze tam kus upadava :)
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Taky sundám všechny, taky čistím hmatník a taky dávám co nejdřív nové :D

Jestli se mi to někdo nevyplatí, dám vědět ;-)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

pigdestroyer píše:
mě upadava cela kobyla :-O aj ukotveni strun
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Caggan píše:
pigdestroyer píše:
mě upadava cela kobyla :-O aj ukotveni strun
tak to hlavne neztrat :) :wink:
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

:mrgreen:
Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 21.11.2011 16:53, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“