Smeji se sundat vsechny struny najednou?
Pravidla fóra
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
já radši sundavám a nandavám struny po jedný, protože mám špatnou zkušenost z babiččiny starý kytary kde když sem sundal všechny struny tak mi upad krk, protože ten šroub kterym to bylo přišroubovaný tam jen tak navolno visel a krk držel jenom díky tahu strun
Epiphone Lp Special II
Peavey Rage 158 Transtube series
kabel Proel, trsátko Jolana
3 akustiky z hořovic
Peavey Rage 158 Transtube series
kabel Proel, trsátko Jolana
3 akustiky z hořovic
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No u LP ti odpadne Stop tail ten je jen zaháklej a drží tahem strun 
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Vůbec bych neřešil sundavání po jedný, nebo všechny. Je to uplně jedno. Pokud teda nehodláte kytaru odstrojit a takhle jí nechat, to se musí povolit výztuha krku, jinak jestli je to na den dva, tak neřešim.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Wasserman
- Kontaktovat uživatele:
...
A jak je to s výměnou u floydu??? PO jedný nebo najednou??
Kytara: Cort EVL-K6 ( EMG 81/85) (tuned to drop C)
Zesilovač: Peavey 5150
Box: Mesa Custom Slant
Efekty: Morley Bad Horsie (Boss NS-2)
Struny: GHS, Darco (10-52 hybridy)
Kabely: Warwick, home-made (6m)
Zesilovač: Peavey 5150
Box: Mesa Custom Slant
Efekty: Morley Bad Horsie (Boss NS-2)
Struny: GHS, Darco (10-52 hybridy)
Kabely: Warwick, home-made (6m)
Re: ...
Pokud máš zasviněnej hmatník-blokni Floyda ze zadu špalíkem dřívíWasserman píše:A jak je to s výměnou u floydu??? PO jedný nebo najednou??
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Dej pod tu základnu třeba nůž, ať ti nespadne dolu a potom vyměň struny. Potom když je dáš zpátky, tak si podle toho nože nastavíš i tah pružin, budeš prostě tak dlouho napínat, dokud ti ten nůž nevypadne.Wasserman píše:A jak je to s výměnou u floydu??? PO jedný nebo najednou??
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
popřípadě ať ti nelíta kolem nohou nůž, dej tam lžičkuafektband píše:Dej pod tu základnu třeba nůž, ať ti nespadne dolu a potom vyměň struny. Potom když je dáš zpátky, tak si podle toho nože nastavíš i tah pružin, budeš prostě tak dlouho napínat, dokud ti ten nůž nevypadne.Wasserman píše:A jak je to s výměnou u floydu??? PO jedný nebo najednou??
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
par poznamek k tomu
Struny měním najednou a zatím s tím nikdy nebyl problém.
S čištěním hmatníku jsem dlouho zápasil, čistil jsem to lihem, jarem a kdejakým hnusem, ale stejně se to pořádně nevyčistilo, tak jsem to seškrabaval a poškrábal jsem si hmatník...
...než jsem zjistil, že úplně nejlepší je (po sundání strun) ho
VYGUMOVAT KLASICKOU ŠKOLNÍ GUMOU, kterou gumujete tužku.
Hmatník se parádně vyčistí a nepoškodí.
Tah strun = 40 kg? Pak nechápu, jak to může udržet kobyla na akustice
S čištěním hmatníku jsem dlouho zápasil, čistil jsem to lihem, jarem a kdejakým hnusem, ale stejně se to pořádně nevyčistilo, tak jsem to seškrabaval a poškrábal jsem si hmatník...
...než jsem zjistil, že úplně nejlepší je (po sundání strun) ho
VYGUMOVAT KLASICKOU ŠKOLNÍ GUMOU, kterou gumujete tužku.
Hmatník se parádně vyčistí a nepoškodí.
Tah strun = 40 kg? Pak nechápu, jak to může udržet kobyla na akustice
Ibanez RG321MH ---> George Dennis Mighty Mouse
...dobrý... asi sem začnu lézt častěji... těší mě, že maj muzikanti smysl pro humor...
..teď k tématu - kdysi jsem měl Diamantku ( no jo, v r.1984 ňák moc velkej výběr nebyl...). Při výměně strun ( Delicia za 44 Kčs...) jsem hmatník vykartáčoval měkkým kartáčkem lehce zvlhčeným mýdlovou vodou. Po vyschnutí ( asi tak 20 minut ) jsem krk přetřel hadrem LEHCE napuštěným olejem ( na kus hadru jsem stříkl KONKOR... ). Pak jsem hmatník vyšůroval suchým hadrem (kapku to ztmavlo a při bendingu to hezky klouzalo...) a natáhl nové struny. Průběžně jsem struny ošetřoval KONKORem a docela to fungovalo...
..teď k tématu - kdysi jsem měl Diamantku ( no jo, v r.1984 ňák moc velkej výběr nebyl...). Při výměně strun ( Delicia za 44 Kčs...) jsem hmatník vykartáčoval měkkým kartáčkem lehce zvlhčeným mýdlovou vodou. Po vyschnutí ( asi tak 20 minut ) jsem krk přetřel hadrem LEHCE napuštěným olejem ( na kus hadru jsem stříkl KONKOR... ). Pak jsem hmatník vyšůroval suchým hadrem (kapku to ztmavlo a při bendingu to hezky klouzalo...) a natáhl nové struny. Průběžně jsem struny ošetřoval KONKORem a docela to fungovalo...
menim vsecny najednou(zitra se chystam misto prechodovych addarii natahnout elixiry(takze asi budu muset znova serizovat
), ale POZOR:
kdyby nekoho nahodou napadlo, ze zacne hrat napriklad na housle, basu(klasickou) nebo neco takovyho, tak struny se menej zvlast, protoze je tam uplne volna kobylka(prakicky je to jenom takovy drivko) a neverili byste, jaka prace je to tam nandavat SPRAVNE zpatky
kdyby nekoho nahodou napadlo, ze zacne hrat napriklad na housle, basu(klasickou) nebo neco takovyho, tak struny se menej zvlast, protoze je tam uplne volna kobylka(prakicky je to jenom takovy drivko) a neverili byste, jaka prace je to tam nandavat SPRAVNE zpatky