mate nekdo zkusenosti z IBANEZ - RG 1570??

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Honza (začátečník)

mate nekdo zkusenosti z IBANEZ - RG 1570??

Příspěvek od Honza (začátečník) »

mate nekdo zkusenosti z IBANEZ - RG 1570?? myslite ze to za tu cenu stoji? je ten stredni snimac kvalitni ?? a jine postrehy predem dik za odpoved.
!!§§§!"-!""
§!!"§!""" a k tomu !!ůů§ů§ů""§ů-."""
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

S 1570kou ne. ale s 2550 kou, což je taky prestižka, akorát má přední dekl, a jiný snímače, víc o ni nevím.

Ke kytaře asi tak: Perfektní krk, je uzoučkej, hratelnej ve všech polohách, pokud vychytáš dohmat /asi to bude chtít trošku utopit zámečky/ tak se na to moc pěkně hraje. Tremolo edge pro je parádní. Pokud teda s tremolem umíš zacházet. Řeči že je problém s oktávama, nastavením, je kravina, pouze neschopnost uživatele. Ladění mi drží velice dlouho, a to s tím třesu fest. HDW je kvalitní kalenej, už jsem zlomil páku, ale za to si můžu sám. Co bych vytkl, jsou malý imbusy který upevňujou kameny, za cenu přes 20K za kytaru, tam mohly dát pořádný šrouby, ty původní mají mělkou hlavu a je otázka času, než je protočíš. Musim se dokopat k výměně, cca 8kč za šroubek. Kobyla je celkově líp ukotvena oproti klasickejm FR, protože i když si na ni položíš ruku, tak s ní nehneš, kdežto u FR hned jde slyšet jak se hejbe, asi jsou tam delší kameny, nebo tady ty EDGE jsou strčený trochu dozadějc. Tolik asi vše.
Co se týká dřeva, je to s tremolem, takže se do těla přenáší o něco méně než s pevnou kobylou, ale může to být jen můj pocit oproti stratu a pevnou kobylou. Tělo by mělo být basswood, ale přijde mi poněkud sušší, víc středová. Proto se jí taky říká uječená kytara. Snímače DiMarzio/Ibz, mě osobně zkalamaly, čekal jsem něco jako EMG, ale jsou spíš takový neutrální, bohužel nevím co se dávalo do starých modelů sx, ty byly lepší.

Vypadá to, že je budu měnit pravděpodobně za EMG 85, 60, v těch jsem se vzhlédl, a i když nemusím baterku, tak to podstoupím.

Celkový verdikt - je to kytara, kterou když si umíš seřídit a malinko poupravit podle svých potřeb, tak je to super nástroj, kterej nezkutečně drží ladění, pěkně zní, má prvotřídní krk a špičkový hdw /gotoh/. Snímače jsou kvalitní, nepraskají, nešumí, nechrčí. Pokud by stála 18tis, jak původní 550, tak by to byla super cena.

Já dal za ní 25k, což je tak akorát. Pokud bych se rozhodoval znova, koupil bych RGT, ale jen proto, že ji slevili ze skoro 50ti na 30k, a líbí se mi průchozí krk a dřevo. Jinak pokud bych nechtěl 7 srtun, tak 2550 by byla opět jasná volba.
Ať už vezmeš cokoliv ze serie Prestige litovat nebudeš, jsou to velice dobré kytary, funkční, rychlé a spolehlivé. A je k tomu parádnickej kufr.

Řada prestige je úplně jiná než klasické RG tremolo atd. Měl jsem v rukách 270B, 350 EX, ty kytary jsou jinde. Prestižky jsou o moc dál už jen pocitově když je vezmeš do ruk /krk/

Ber to / i ostatní/ jako můj pohled, názory a zkušenosti, neberte to jako všeobecnou pravdu, která musí platit vždy.
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

[quote="DwPetr"]
Snímače DiMarzio/Ibz, mě osobně zkalamaly, čekal jsem něco jako EMG, ale jsou spíš takový neutrální, bohužel nevím co se dávalo do starých modelů sx, ty byly lepší.

Vypadá to, že je budu měnit pravděpodobně za EMG 85, 60, v těch jsem se vzhlédl, a i když nemusím baterku, tak to podstoupím.

- baterku mít v kytaře nemusíš aktivní snímače se daj napájet úpravou aparátu - pak ti jde přes kabel do kytary i proud pokud to správně chápu a napájí to EMG :wink: Takhle mi to říkal kytarář tady z fóra pavel2
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

Něco jako fantomový napájení, vím, ale to asi neklapne, do zesu šahat nebudu. Jednak kvůli záruce, a jednak kvůli semtam sřídání aparátů ve zkušebnách, takže holt se smířím s tou baterkou. Nakonec by to nemuselo bejt tak špatný 8)
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Já myslim že to tak horký nebude neboj :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“