Lampa či Pololampa

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

11k je docela malej kousek k celolampě, tak před 5 rokama to byl problém, ale dneska se za to dá sehnat i nová hlava, a ani moc nejsou na bazarech, že by se nekazily?? Pokud jen trochu můžeš jedině lampu, nebál bych se použitého náčiní, nebo nového VK, Ahstonu, buger atd.
Jdi do lampy, prodat ji můžeš vždycky. Všimni si, jak dlouho se pololampy prodávaj :wink:
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

ja bych misto pololampy vzal poradnyho trandaka, nejlepe Hlavu a box
Papuc.cz

Pololampa

Příspěvek od Papuc.cz »

Tak jsem za 9500 sehnal kombo Valvestate 8240 v suprovem stavu,.. Me osobne se zvuk komba libi a pro me hrani dostacuje,.. Takze zakladni aparat na hrani mam a casem muzu setrit na nejakou lampu... Me osobne se libi ze to kombo hraje pekne i kdyz ho mam potichu,.. takze bych si ho casem moh nechat i na nejake domaci cviceni. Jinak diky za vase nazory...
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

prave ze nejvic pekne ty hybridy hrajou kdyz jsou potichu na vetsi hlasitosti uz to neni takovy
Papuc.cz

Pololampa

Příspěvek od Papuc.cz »

No uvidime v patek s tim odehraju prvni zabavu... Doufam ze to bude OK.. znamej ma 8080 a i pri zesileni mu to taky vynikne,...
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

zkus pak poreferuj o tom
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

Disasterpiece píše:ja bych misto pololampy vzal poradnyho trandaka, nejlepe Hlavu a box

to já asi taky, za ty peníze bych měl aparát vyřešenej a kompletní. Osobně nevidím v pololampě žádnej přínos.
Ale, měl jsem tu čest s behringerem Vampierem, a vedle bicích se ztratí, nemá na to výkonově. Takže když trand, tak silnej.
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Já se ještě vrátim k tomu proč vůbec lampu do předzesilovače...
Jde o to, že tranzistory vybuzují hlavně liché harmonické kmitočty v poměrech například 2:3, 3:4 apod. Není to vždy žádoucí, protože se můžeme místy dostávat k disonanci. Naproti tomu elektronky kreslí převážně sudými harmonickými v oktávových intervalech, což je pro nás žádoucí...
Takže i kdybych měl mít byt jenom lampu v předzesilovači (což tedy nehodlám), určitě bych to bral radši, než tranzistor kvůli týhle vlastnosti flašek...
Die Hard or Die Home
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Trao, já myslím, že je to volovina. Že tranzistory vybuzují hlavně liché harmonické kmitočty? Sice nejsem elektronik, ale to se mě teda nezdá. Já měl za to, že předzesilovač má předzesilovat (vybuzovat konec) a nic nezkreslovat. Na to jsou zkreslovací obvody. A tam to je teprve takto. Tranďák limituje licho a lampa sudo harmonický (uchu libější).
Teď nemluvím o zkreslení konců, to traňdák neumí (snad trošku fety). Podle mě, je to v čistym kanále předzesilovače šumák, jestli trand, nebo lampa. Leda pro ten krásnej pocit nakreslování při velké hlasitosti čistýho kanálu. To zas ale nevím, jak dalece na to má vliv lampa v předzesilovači.

Ve zkreslenym lamap to jóóó.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Takže:
Ty kecy mam od elektronika-znalce...
Jinak mluvil jsem o kreslení, ne? Samo, že když dáš clean na čtvrtinovej výkon, nebude rozdíl markantní, ale jak už si psal, už i vysoká hlasitost cleanu je znát...
Jinak u standartní lampy (4xECC83 v předzesilovači) máš regulátor zisku (gain) hned za první lampou a ostatní se již kreslení účastněj, mám před sebou schéma...
Die Hard or Die Home
Lachim

Příspěvek od Lachim »

No však jo. Navolumovanej čistej lampovej nakresluje - a krásně. Jenže to od transistoru nikdo nečeká. Mluvilo se tady o preampu a já nabyl dojmu, že ty o koncích. To stim zkreslením trandů na lichých máš jinak pravdu.
Verdikt ale zní, CELOLAMPA. Neb lampa jen v prempu je teda nic moc (zkoušel jsem starší model VALVESTEJTA a bylo to jako slušná krabka před slušným trand. koncem)
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“