Překližka smrková a cedrová-rozdíl zvuku
Pravidla fóra
Překližka smrková a cedrová-rozdíl zvuku
Zdravím.Chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti s překližkovými předními deskami ze smrku a cedru?Myslím po zvukové stránce.Vyhrají se taky jako masivní desky nebo to není až tak podstatné?Ptám se proto,že jsem byl nucen,ač nerad prodat masivní cedr Furch S-20CM a uvažuji o koupi kytary max. do 3500kč.Např.Cort AD-870 Nat.Ta má smrkovou překližku.Díky za vaše poznatky.
Re: Překližka smrková a cedrová-rozdíl zvuku
ha.. chlape tak to bude docela rozdil ve zvuku oproti tomu furchovi... taky jsem jeste ani zadnou preklizku z cedru nevidel, vsechno je to smrk... jestli uvazujes o koupi kytary do 3500, tak prihod kilo a kup bud ibanez PF60 a nebo Cort earth 70... obe maji predni desku masiv smrkstargate píše:Zdravím.Chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti s překližkovými předními deskami ze smrku a cedru?Myslím po zvukové stránce.Vyhrají se taky jako masivní desky nebo to není až tak podstatné?Ptám se proto,že jsem byl nucen,ač nerad prodat masivní cedr Furch S-20CM a uvažuji o koupi kytary max. do 3500kč.Např.Cort AD-870 Nat.Ta má smrkovou překližku.Díky za vaše poznatky.
Díky moc.U nás v hudebninách tu Earth 70 ve Frýdku-Místku mají za 4900kč a zkoušel jsem ji,je to fakt rozdíl oproti AD-870.A přes net bych to nekupoval.Hraju už asi 20 let na akustiku a nikdy jsem neměl překližku.Bohužel moje finanční situace se natolik zhoršila,že jsem musel rozprodat celou aparaturu včetně Furcha,ale nedokážu si představit život bez kytary úplně.Tak proto uvažuji o kytaře do ceny max. 4000kč.To je děs ,že?qwer píše:ha.. chlape tak to bude docela rozdil ve zvuku oproti tomu furchovi... taky jsem jeste ani zadnou preklizku z cedru nevidel, vsechno je to smrk... jestli uvazujes o koupi kytary do 3500, tak prihod kilo a kup bud ibanez PF60 a nebo Cort earth 70... obe maji predni desku masiv smrkstargate píše:Zdravím.Chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti s překližkovými předními deskami ze smrku a cedru?Myslím po zvukové stránce.Vyhrají se taky jako masivní desky nebo to není až tak podstatné?Ptám se proto,že jsem byl nucen,ač nerad prodat masivní cedr Furch S-20CM a uvažuji o koupi kytary max. do 3500kč.Např.Cort AD-870 Nat.Ta má smrkovou překližku.Díky za vaše poznatky.
no o te teda uprimne lituju, musi byt dost hrozne prodat nastroje... 4900 je zlodejina, ta kytara stoji 3600-3700... ty kytary jsou ale v ruznych upravach povrchu... takhle lacina je jen kejtra s matnym lakem, za leskly je nejaky priplatek.. ale ta leskla stejne vypada blbe, protoze k ni davaji matny krk... takze doporucuji matnou, nejsou na ni videt zadne otisky a je moc pekna.stargate píše:Díky moc.U nás v hudebninách tu Earth 70 ve Frýdku-Místku mají za 4900kč a zkoušel jsem ji,je to fakt rozdíl oproti AD-870.A přes net bych to nekupoval.Hraju už asi 20 let na akustiku a nikdy jsem neměl překližku.Bohužel moje finanční situace se natolik zhoršila,že jsem musel rozprodat celou aparaturu včetně Furcha,ale nedokážu si představit život bez kytary úplně.Tak proto uvažuji o kytaře do ceny max. 4000kč.To je děs ,že?qwer píše:ha.. chlape tak to bude docela rozdil ve zvuku oproti tomu furchovi... taky jsem jeste ani zadnou preklizku z cedru nevidel, vsechno je to smrk... jestli uvazujes o koupi kytary do 3500, tak prihod kilo a kup bud ibanez PF60 a nebo Cort earth 70... obe maji predni desku masiv smrkstargate píše:Zdravím.Chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti s překližkovými předními deskami ze smrku a cedru?Myslím po zvukové stránce.Vyhrají se taky jako masivní desky nebo to není až tak podstatné?Ptám se proto,že jsem byl nucen,ač nerad prodat masivní cedr Furch S-20CM a uvažuji o koupi kytary max. do 3500kč.Např.Cort AD-870 Nat.Ta má smrkovou překližku.Díky za vaše poznatky.
pokud jsi od ostravy, tak neni nic jednodussiho nez se domluvit s muzikant.cz, aby ten model objednali a ty sis ho vyzkousel primo u nich a kdyz bude v pohode, tak si ho vzal... je to vetsinou bezna praxe.
kdyby na to nepristoupili, tak doporucuju objednat postou z guitarpark.cz ,coz je vyhradni distributor Cortu a vsechno v republice jde pres nej... chlapi z guitarparku jsou uplne v poho a pokud ti kytara nesedne a nebo ji budes chtit vymenit, tak neni problem.. ja si takhle postou objednal el., dosel kus ktery byl v poho, jen mel trochu spatne vyfrezovanou diru pro jeden snimac, v utery odpoledne jsem ji poslal ppl zpet, ve ctvrtek rano jsem mel jinou kytaru doma... prepravu uhradili.. takze no problemo s nima..
- Jens Ludwig
- Odborník
co se týče těch cenovejch rozdílů, tak když sem dělal v hudebninách, tak si moc dobře vzpomínám, že sem se divil, proč mam prodávat stejný kytary s různejma cenama - nakonec mi šef vysvětlil, že je to tim, že na těch levnějších je víc viditelnejch chyb (kosmetickejch)... takže třeba sem tam nakonec měl dvě stejný kytary a jedna byla o litr míň, pač v jednom místě se jim nepovedlo dostatečně rozleštit lak...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Mám elektro-akustickou verzi této kytary v lesklém provedení a má lesklé jak tělo, tak krk. Je moc pěknáqwer píše:
.. ale ta leskla stejne vypada blbe, protoze k ni davaji matny krk... takze doporucuji matnou, nejsou na ni videt zadne otisky a je moc pekna.
Ibanez PF60SECE
ale ja mluvil o te cortce... ne o ibanezu...Prince píše:Mám elektro-akustickou verzi této kytary v lesklém provedení a má lesklé jak tělo, tak krk. Je moc pěknáqwer píše:
.. ale ta leskla stejne vypada blbe, protoze k ni davaji matny krk... takze doporucuji matnou, nejsou na ni videt zadne otisky a je moc pekna.
Díky všem.To je tak velký rozdíl ve zvuku překližky za 3500kč a masivu za 4000kč?No nevím,nezkoušel jsem moc tyto levné kytary.Bohužel ten limit budu muset ještě snížit na 3500kč.Důvody jsou moc osobní,takže mně zajímá jestli se ty překližky taky trochu usednou a vyhrají.nebo to je konečná se zvukem?Díky.Prince píše:Aha, promiň ...
K tématu... jestli je ta možnost, jak říká qwer, tak si chvíli počkej, přidej o trochu víc peněz, je-li to možné a kup něco s masivní deskou... Jestli jseš rozmlsanej 20ti letým užíváním kytar s masivní přední deskou, tak do překližky nechod
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
preklizka vs masiv
chci si ujasnit, jak poznam masiv a preklizku uz z pospisu kytary na netu. kdyz je napsano jenom predni deska : smrk.. je to masiv? 
ESP LTD MH-50 (black)
Re: preklizka vs masiv
nene.. musi to tam byt vyslovne napsano... MASIV...My.Lady píše:chci si ujasnit, jak poznam masiv a preklizku uz z pospisu kytary na netu. kdyz je napsano jenom predni deska : smrk.. je to masiv?
jinak kdyz je tam jen "smrk", tak je to smrkova preklizka...
ale preklizka neznamena automaticky "sh*t"
i preklizka umi hrat a na neco je daleko vhodnejsi nez masiv - treba pokud nekdo kytaru vozi do prirody a nebo ji bere hodne casto ven, hraje u ohne atd. treba takova preklizkova Cortka 850 stoji 2000 a je to super kytara.
Cotka ma lepsi kvalitu zpracovani, ma lepsi ne tak macaty krk a lip hrajeMy.Lady píše:qwer píše:tak to je ta cortka urcite lepsiMy.Lady píše:aha...skoooodakdyz jsme u tech konkretnich kytar..delam si totiz zalusk na ibanez v72e
a navic levnejsi.
a argumenty?.. jinak asi se to zda jako malichernost..ale mam odpor k tomu prirodnimu odstinu
pokud mas odpor k prirodnimu odstinu, tak si kup Ibanez PF60 - modra krasna, mam ji, je super
qwer píše:no o te teda uprimne lituju, musi byt dost hrozne prodat nastroje...stargate píše:Díky moc.U nás v hudebninách tu Earth 70 ve Frýdku-Místku ...qwer píše:
ha.. chlape tak to bude docela rozdil ve zvuku oproti tomu furchovi...
...
Tak jsem si koupil Corta Earth 70 NS a musím říct,že jsem příjemně překvapen.Kupoval jsem ji nakonec přes net u Guitarparku a přišla v perfektním stavu.Jenom jsem vyměnil struny za Elixir Nanoweb 12 a hraje to fakt dobře.Doporučuji.Má vyrovnaný zvuk,nic nevyčnívá.Do kapely ideální a i když na prstovou techniku není stavěná tak to zní taky dobře.Ne jak Furch,ale za tu cenu::::: :lol:Stalá mně 3655kč + struny za 375kč.Paráda.
Upraveny citace pro lepší čitelnost - Nero