Jak to dělali? - cvičení

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
s.kukac

Jak to dělali? - cvičení

Příspěvek od s.kukac »

Kámoš mě takhle jednou natáčel na zkoušce, jak hraju a bylo to strašný. Já nevim, jestli to slyšim jen já nebo to slyšej tak i ostatní. A potom mi máma řekne, že doopravdový kytaristi cvičej i 6 hodin denně. Já bych rád cvičil, ale já nevim jak, protože když mám něco co se chci naučit, tak se to naučim, že to pomalu umim i za hlavou, ale pak to zahraju do nahrávače a je to fiasco. Nevim jestli je to mnou, nebo že nemám aparát mesa boogie, kytaru gibson a kabel pro co. Ale je asi hloupost se vymlouvat na aparáty. Já bych fakt rád cvičil, ale nevim jak. jestli cvičit nějaký rychlý cvičení, nebo jen tak hrát nějaký melodie. Když se kouknu na wikipedia.org/slash, tak vidim, že cvičil 12 hodin denně. A co? Pořád svejch deset písniček, co měl naučený? No to si myslim, že by ho to za tejden vomrzelo. Musel si říct "tohle chci dokázat" a pak to dokázal. Tak mi řekněte, co ty veliký kytaristi cvičili, že pak byli tak dobrý? Že to zní v každý nahrávce tak super?

Upřesněn název - Nero
Epiphone Les Paul Standart Plus - (suprová kytara), snad jen to, že kvůli ní nemůže spát. Pořád se mi o ní zdá!
Fender Frontman 15W, Fender Blues junior - chci
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

mno jestli to byl nekvalitni mikrak tak se nedivim to pak zni falesne vsechno..

jeste se skuz zeptat ostatnich jak jim to zni jestli falesne nebo tak nebo jim pust nahravku a pak to zahraj...fakt ty mikrofony to strasne zkurvej
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

nalaď kytaru a nevytahuj struny prstama (pořiď kdyžtak silnější). Já myslím, že slash improvizuje... to je zábava nekonečná :wink:
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Chip

Příspěvek od Chip »

Co myslis tim
nevytahuj struny prstama (pořiď kdyžtak silnější)
?
CORT MR 710 F
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Hele nic si z toho nedělej sme na tom stejně :-D ja hraju aspon 3 hodiny denně a je mi to prd platný hraju furt jak vocas :-D
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

Chip píše:Co myslis tim
?
když domačkáváš struny, dej pozor, aby prsty na struny tlačily kolmo, ne z boku - tím strunu vytáhneš do boku, změníš její délku a pak to zní falešně.

technika vytahování strun se používá i záměrně (ale tak, abys strunu vytáhl třeba přesně o půltón), ale pokud jseš začátečník, napřed se nauč bez ní :)
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

jana píše:
Chip píše:Co myslis tim
?
když domačkáváš struny, dej pozor, aby prsty na struny tlačily kolmo, ne z boku - tím strunu vytáhneš do boku, změníš její délku a pak to zní falešně.

technika vytahování strun se používá i záměrně (ale tak, abys strunu vytáhl třeba přesně o půltón), ale pokud jseš začátečník, napřed se nauč bez ní :)
tak to snad pozna podle sluchu jestli to nezni nebö ne
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

pozná... z nahrávky
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

turbo_MaCk píše:pozná... z nahrávky
ale prdlacku....vzdyt kdyz z nahravky to pozna a pri hrani ne..to jako pri hrani je hluchej a kdyz si to pusti najednou ma ten nejlepsi sluch..?myslim ze ne
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

ne všechno slyšíš hned když hraješ. nahrej sám sebe a pak si to pusť, je v tom rozdíl.

ne každý má taky dokonalý sluch...
s.kukac

Příspěvek od s.kukac »

jana píše:ne všechno slyšíš hned když hraješ. nahrej sám sebe a pak si to pusť, je v tom rozdíl.

ne každý má taky dokonalý sluch...

Ale tady nejde o falešnost ani o vytahování strun, ale pak z tý nahrávky je to takový neslaný nemastný, prostě to nemá ten šmrnc, jak slash, nebo jimmy page!
Epiphone Les Paul Standart Plus - (suprová kytara), snad jen to, že kvůli ní nemůže spát. Pořád se mi o ní zdá!
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

tak prrr :-) nemuzes se hned srovnavat s tema kapacitama :-) vis kolik maji za sebou prace, zvukovych techniku atd.? jses na sebe mozna az moc narocny (taky kvalita nahravky muze hodne pokazit).
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

framikoin píše:tak prrr :-) nemuzes se hned srovnavat s tema kapacitama :-) vis kolik maji za sebou prace, zvukovych techniku atd.? jses na sebe mozna az moc narocny (taky kvalita nahravky muze hodne pokazit).
To neni jen prace zvukovych techniku, to jsou rozdily v sile uderu, stisku strun, miste kontaktu trsatka se strunou, drzenim trsatka, miste drzeni prazce, jemnym vibratu a hlavne taky v kytare. Vsechny tyhle faktory maji vliv na vysledny zvuk a clovek by se kolikrat divil, jak moc - to clovek pozna, kdyz nekdo vezme do pracek jeho vlastni kytaru a brutalne to na ni rozbali. A taky je to dost o hracske jistote. Kazdopadne to jsou znaky, ktery clovek ziska jen dlouhodobym treninkem. Zadni zvukovi technici :wink:
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

framikoin píše:tak prrr :-) nemuzes se hned srovnavat s tema kapacitama :-) vis kolik maji za sebou prace, zvukovych techniku atd.? jses na sebe mozna az moc narocny (taky kvalita nahravky muze hodne pokazit).
to já si myslím že sem lepší než oba dva dohromady :lol: :lol:

teď vážně...
No já myslím že právě to celkový vyznění ej zbytečný teoretizovat. Já mám svou teorii - když příliš lpíš na technice, dostaneš techniku, přesnost, rychlost čistost., když hraješ jak ti hnáty narostly, dostaneš ty koule, prostě zběsilost, nevyspitatelnost, osobitost. Je třeba to vyvážit. Pusť songy a improvizuj do nich jak ti to zrovna bude lízt po hmatníku... neboj se ničeho, prostě zkoušej. Dneska sem našel svou "novou techniku" vlastně omylem. Hrál sem song kterej je v tabech jakože od Ačka, ale kytary tam sou o půltón dolů, takže je to na nahrávce jako Gis. no jel sem normálně v gis, ale neuvědomil sem si že tam nemůžu zahrát prázdnou A strunu... dal sem tam tu prázdou A strunu a znělo to jakože falešně, tak sem vzal za páku a dal sem to o půltón dolů.... naštěstí sem to nahrával a když sem si to pustil tak sem se uplně zaradoval, jak to zní zajímavě.
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

Wohma píše:
To neni jen prace zvukovych techniku, to jsou rozdily v sile uderu, stisku strun, miste kontaktu trsatka se strunou, drzenim trsatka, miste drzeni prazce, jemnym vibratu a hlavne taky v kytare. Vsechny tyhle faktory maji vliv na vysledny zvuk a clovek by se kolikrat divil, jak moc - to clovek pozna, kdyz nekdo vezme do pracek jeho vlastni kytaru a brutalne to na ni rozbali. A taky je to dost o hracske jistote. Kazdopadne to jsou znaky, ktery clovek ziska jen dlouhodobym treninkem. Zadni zvukovi technici :wink:
nepsal jsem tam prace? :-) tou jsem myslel praci/trenink/praxi tech mistru kytaristu, mozna to vyznelo trosku jinak, nez jsem myslel. ale urcite se da hodne pokazit i vylepsit nahravkou (ne zachranit).
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Projížděj starý songy, uč se nový, zkoušej improvizovat, projížděj si osvojenou i novou techniku (stupnice, arpeggia), poslouchej hodně těch tvejch vzorů a snaž se odposlouchat, jak to dělaj, koukej jim na záznamech koncertů na prsty, pokud možno i naživo. Snaž se hrát s co nejvíc lidma, když zrovna nemáš s kým a nemáš co dělat, pusť si nahrávku a snaž se třeba chytit linku zpěvu nebo improvizovat do sól...

A hlavně:

HOBLUJ!!! :-D
Die Hard or Die Home
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

myslim, ze topic je jak to delali :)
takze ja obcas stravim u hudebnich nastroju 6 7 hodin za den :) a proto, ze me to bavi :) a dokud nedosahnes toho, ze te to bude bavit tak dlouho u toho bejt, tak proste nema smysl se o to snazit...
a pokud se ptas, jak civicit, aby i COKOLIV znelo dobre, tak si najdi jeden z mnoha existujicich topicu...
s.kukac

Příspěvek od s.kukac »

Trao píše:Projížděj starý songy, uč se nový, zkoušej improvizovat, projížděj si osvojenou i novou techniku (stupnice, arpeggia), poslouchej hodně těch tvejch vzorů a snaž se odposlouchat, jak to dělaj, koukej jim na záznamech koncertů na prsty, pokud možno i naživo. Snaž se hrát s co nejvíc lidma, když zrovna nemáš s kým a nemáš co dělat, pusť si nahrávku a snaž se třeba chytit linku zpěvu nebo improvizovat do sól...

A hlavně:

HOBLUJ!!! :-D
A doopravdy je ta důležitý znát stupnice? já vim, že podle toho se dělaj sóla, ale když se kouknu na ty sóla ze starejch songů, tak mi nepříde, že to dělaj ze stupnic. A nebo to neni pravda?
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

A z čeho asi :?: :roll:
Z howna bič neupleteš a poslouchej maminu páč má recht-dokaď s tou kejtrou nebudeš chodit i čůrat bude to na nic :evil:

Osobně mi nejvíc co by zvukař ve studiu pomohl Samson Lenk...
Jo ten folkař :shock:

Točíme si takhle u něj ve studiu demo,přišla řada na kejtrový solo a já hlásím do režie-""nastavím si poměry pusť mi to"... ..OK...
Něco jsem zapidlikal co slina na hmatník přinesla a slyším "BERU" :!:

Jdu do režie a říkám "ses po***",to dám o 100% líp!

Odpověď-A proč ty vole?Si to poslechni-je to v poho a nezníš tu jako anální akrobat,co se snaží se někomu vyrovnat...ladí to a je to zajímavý...

Bingo-od tý doby jsem to jinak nepraktikoval :shock:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

na to, aby ses naučil nějaký sóla, co vymyslel někdo jinej, to určitě nepotřebuješ... ale chceš se to učit jak básničku, nazpaměť?

na to, abys věděl, jak to funguje a jak vymyslet něco novýho, aby to drželo pohromadě, už se ta teorie hodí (a není jí zas tak moc). můžeš složit text, kterej se ti bude zdát super, ale pokud neznáš gramatiku... ;)
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“