stavba lampy

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
indy66
Kontaktovat uživatele:

stavba lampy

Příspěvek od indy66 »

takže kámoš si vymyslel, že si nechá postavit lampový kombo..na tom neni nic tak zvláštního , ale : chce si vytáhnout starý lampy z TESLA radio - sou takový větší no...chce z toho mít asi 70W a to to celý chce nějak narvat do toho rádia,kde už má vejšky,středy,basy - žádný skerslení tam nechce...

můj dotaz je: jestli mu to půjde s těma starejma teslama... :?: :?:

Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Řeknu ti to takhle. To je to stejný jako kdybys řekl. Mám 4 kola a nějaký plechy postavím z toho auto ?
Z množství informací co jsi podal nejsem schopen nic usodit. Spíš to ale nepůjde. Když chce stavět lampu tak ať to dělá pořádně a nebastlí nějaký starý teslácký rádia. Pro zábavu možná dobrý ale to je tak všechno.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Indy, tak na to zapomeň.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
indy66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od indy66 »

Chce použít komplet "uchycení" lamp z toho rádia, trafo a mechaniku s výškami a basy druhýho rádia. Repráky má velký hifi Tesla, a namontuje to do doma udelany bedny. Je to elektrotechnik. Proč by to nemělo jít a fungovat alespoň jako kombo nějaký průměrný značky a ceny? Dělá to hlavně kvuli tomu, že výsledná cena bude asi 200,-Kč......
indy66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od indy66 »

Poslal mi přibližný obrázek elekronky http://www.postreh.com/phprs/picture/mike/elka.jpg
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

jak udělá z 5W rádia 70w kombno??? hifi repro?? :roll:
děláš si z nás p***l? ta fotky tý elky je z jednoho článku o leketronkách z postřeh.com!! nedávno sem ten článek četl
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
indy66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od indy66 »

hele já netušim...mě osobně se to taky nezdá, ale on chtěl abych se zeptal tak jsem to udělal.takže bych poprosil aby ty narážky padaly na něj a ne na mě. :!: :!:
xtrubi

haha

Příspěvek od xtrubi »

no jako šlo by to, proč ne...ale pochybuju že to bude stat 200...vsak neboj, ono se to vsechno nakonec posklada a budes se divit kolik to nakonec stalo. A taky ten zvuk bude pouzitelnej tak leda na odstraseni sousedu...
indy66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od indy66 »

no sám sem zvědav jesi do toho pujde... :roll:
Vakuum

Příspěvek od Vakuum »

Ta lampa na obrazku je usměrňovačka a dávala se do rádií max. do roku 1950. Tehdy byly lampy vetší, ale neznamená to, že měly velký výkon. Koncový stupeň tak 3 - 5 W, jednočinný. Když to rádio nechá tak jak bylo, tedy hrající, tak si připojí kytárku do vstupu pro gramec a bude mu to hrát NEJLÍP, protože to navrhovali profíci. Nic lepšího s danýma trafama, paticema, součástkama, reproduktorem, bednou NEVYMYSLÍ. Na doma s 200Kč v kapse to bude 1000x lepší než hrát na bedničky Genius. Jestli rádiu nefunguje koncový stupeň, tak ať ho opraví - standardně výměna elektrolytických a hnědých hovnovitých kondenzátorů. Výměna repro může taky pomoct.
Jakmile začne přemýšlet o něčem lepším, tak si najde dobré schéma, našetří na nové součástky a na rádio zapomene..... :wink:
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Taky si myslím, že to bude tak maximálně okolo 5W (jestli to radio mělo jen jednu koncovou lampu), ale jestli je to fakt nějaká taková stará potvora, tak to už je otázka, jestli ještě jede(50 roků je 50 roků), nejlepší by bylo, kdybys napsal všecko co bylo na těch typy těch lamp nebo aspoň, co to bylo za rádia.
já osobně sem si z jednoho postavil 5W lampovou hlavu na doma, ale to byla EL84(dá se koupit i dnes)a ECC83(jedna z rádia, druhá nová) a dal sem do toho tak pětikilo, na internetu je k takovým lampám schémat hafo, ale u těch starých lamp je problém, že se už nedají sehnat žádné schémata, maximálně na nějakých stránkách pro sběratele ,třeba na http://www.radiohistoria.sk/, ale co s toho vyleze, to nikdo neví.
Takže jestli s tím nemá nějaké zkušenosti, tak by bylo nejlepší to zapojit fakt jen do vstupu na gramec(ale asi přes nějaký efekt, protože ten vstup taky nemá nějako moc velkou citlivost) a nevymyšlet nic speciálního.
Jestli jsem toho kámoše ještě neodradil, tak napiš sem a klidně s něčím pomůžu(baví mě to).
indy66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od indy66 »

no hele já to s nim zejtra projednám, myslim si osobně že už tomu taky moc nevěří, ale tak jako za zkoušku se nic nedá - aspon za pokus...uvidíme potom sem eště napíšu jak to vypadá, protože každá pomoc se bude hodit (asi a jestli vůbec :) )díky
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“