Vox vs. Morley

Pedály, multiefekty, procesory, ...
afektband

Vox vs. Morley

Příspěvek od afektband »

Zdravim, rozhodl jsem se, že si koupim wah. Už jsem skoro rozhodnutej pro Vox, Crybaby nechci, nesnášim ten humusoidní skok ve vejškách a narazil jsem na pedály morley. Tak jsem kouknul na nějaký videa na youtube a ten zvuk se mi zdá dost podobnej jako u voxe. Nevim pro kterej se rozhodnout. Je něco u jednoho podálu jiný, lepší než u toho druhýho? Má ten vox vůbec díru pro adaptér? Na fotkách jsem ji nikde nenašel a když už to byl vox s dírou, tak jinej model. Dík za odpovědi.

Vox
http://www.musiccenter.cz/VOX-V847A-Wah ... E1ly:17032

Morley
http://www.musiccenter.cz/Morley-CLW-Wa ... E1ly:15652
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
qwer
Odborník

Re: Vox vs. Morley

Příspěvek od qwer »

afektband píše:Zdravim, rozhodl jsem se, že si koupim wah. Už jsem skoro rozhodnutej pro Vox, Crybaby nechci, nesnášim ten humusoidní skok ve vejškách a narazil jsem na pedály morley. Tak jsem kouknul na nějaký videa na youtube a ten zvuk se mi zdá dost podobnej jako u voxe. Nevim pro kterej se rozhodnout. Je něco u jednoho podálu jiný, lepší než u toho druhýho? Má ten vox vůbec díru pro adaptér? Na fotkách jsem ji nikde nenašel a když už to byl vox s dírou, tak jinej model. Dík za odpovědi.

Vox
http://www.musiccenter.cz/VOX-V847A-Wah ... E1ly:17032

Morley
http://www.musiccenter.cz/Morley-CLW-Wa ... E1ly:15652
vox diru na apapter nema.. ma to pry byt vice vintage kvuli tomuhle :D

ale jde to resit velmi elegantne.. vemes nejaky adapter a napalis na nej konec, ktery spojis primo na vstup pro baterku.. boze to je zase den.. dnes asi nemam na to abych neco vysvetlil.. ale doufam, ze jsi to pochopil.. a jeslti nechces nic pajet, tak se da koupit takova potvora, do ktere pichnes koncovku z adapteru a potvoru pak pichnes na vstup baterky... ja jsm vazne nepil :D
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

lol bez díry na adaptér ? :lol: To jsou komici.

Každopádně ten Morley má optické snímání, což může být výhoda jestli teda nechceš slyšet taky chroupající poťák. :wink:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Nieco sa uz riesilo tuna:
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... c&start=40
Tam sme dosli aj k tomu, ze to dieru na adapter ma, podla stranok Voxu... No a este ako vhodna alternativa k tymto dvom bol casto spominany PMT wah.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

měl sem ten morley, nějak sem mu ale nepřišel na chut tak sem ho nedávno prodal, časem sem zjistil že neni moc vychytanej
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Vox díru na adaptér vážně má, stačí se podívat na stránky Voxe, tam je to na fotce vidět :-) taky mě to zmátlo
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Morley ber z Ameru, mel bys byt schopen ho z ebaye sehnat i za polovicni cenu (jetej, ale ruku na srdce, komu to kdy vadilo, kdyz jde o kytarovy efekt :))
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Co george dennis ?? Hodne je chvali jestli chces jeden mame ve zkusebne a az tam v sobotu pojedu vyzkousim ho for you :D
afektband

Příspěvek od afektband »

Wohma píše:Morley ber z Ameru, mel bys byt schopen ho z ebaye sehnat i za polovicni cenu (jetej, ale ruku na srdce, komu to kdy vadilo, kdyz jde o kytarovy efekt :))
No zatim jsem nic nekupoval ani přes český aukro, natož něco přes ebay a ještě z ameriky. Problém by byl hlavně v komunikace a převodu peněz.

Optický snímání by bylo asi lepší z hlediska údržby. Poťák poslouchat nemusim, navíc by asi stejně nebyl slyšet.

Nevím co s tím. Ty goerg dennis jsem ještě vůbec neslyšel, co vy na ně?
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

afektband píše:
Wohma píše:Morley ber z Ameru, mel bys byt schopen ho z ebaye sehnat i za polovicni cenu (jetej, ale ruku na srdce, komu to kdy vadilo, kdyz jde o kytarovy efekt :))
No zatim jsem nic nekupoval ani přes český aukro, natož něco přes ebay a ještě z ameriky. Problém by byl hlavně v komunikace a převodu peněz.

Optický snímání by bylo asi lepší z hlediska údržby. Poťák poslouchat nemusim, navíc by asi stejně nebyl slyšet.

Nevím co s tím. Ty goerg dennis jsem ještě vůbec neslyšel, co vy na ně?
nehrál sem, ale slyšel sem hjo naživo.... není špatenej... cry abby je best :lol: ten zvuk je chrčák a hned břitva, prostě to pumpuje... no to se ale tobě nelíbí..
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Crybaby se mi nelibil, Morley byl trochu nevyraznej, ale oproti Crybaby zvukove prijemnejsi, George Dennis se mi zvukove moc libil! Mel jsem Rock Wizarda a chvili i to oranzovy kvakadlo a oboji kvakalo dobre :)
Somnus Aeternus
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

Mě se dost dlouhou dobu líbilo právě CryBaby, kvůli své agresivitě a tak... teď sem si ale došel k VOXíku a zdá se mi mnohem lepší a to jak se zkreslením tak na čisto (tam především) :idea: . S Morley nemám žádnou zkušenost... pokud chceš klasiku - VOX pokud ti jde spíše o originalitu tak pak asi Morley...

PS: CryBaby podle mě nemá nijak nepříjemné výšky oproti VOX, VOX je sice taký spíš jemnější (krémovější-nevim jak to vyjádřit), ale kde se především liší jsou spodní frekvence, kde CryBaby udělá takovej zvláštní pakvák :) kdežto VOX je stále jakoby stejný.
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

A ten "pakvák" ma len Crybaby original alebo aj vyssie modely Crybaby (Classic, 535Q...) ?
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Braniik píše:A ten "pakvák" ma len Crybaby original alebo aj vyssie modely Crybaby (Classic, 535Q...) ?
já na jiný než základní nehrál....
Když nse to otevře tak tam ten dirty sound, když se přišlápne tak zkřípá... agresivní určitě je oproti těm ostatním
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

JH-1 tak agresivni kvaknuti nema, oproti klasickymu Crybaby mi prijde prijemnejsi s tim, ze si furt zachovava urcity Crybaby charakter :)
Somnus Aeternus
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

Braniik píše:A ten "pakvák" ma len Crybaby original alebo aj vyssie modely Crybaby (Classic, 535Q...) ?
To kvaknuti maji takovy podle me vsechny CryBaby.. je to v nizsich frekvencich (seslapnes patou dolu), tim je hodne specificky...

PS: Je to docela slyšet i tady... http://www.digitech.com/flash/EX7Demo.php - je to je simulace, ale myslim si, ze zdarila ;)
Alternative Metal
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

Wohma píše:JH-1 tak agresivni kvaknuti nema, oproti klasickymu Crybaby mi prijde prijemnejsi s tim, ze si furt zachovava urcity Crybaby charakter :)
Tak Hendrix, co ja vim, pouzival VOX :idea:
Alternative Metal
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

JanSpilka píše:PS: Je to docela slyšet i tady... http://www.digitech.com/flash/EX7Demo.php - je to je simulace, ale myslim si, ze zdarila ;)
něco jinýho ej to poslouchat a něco jinýho an to hrát, ale... ten základ tam je slyšet - v otevřený je to takovej ten rachot :twisted: . Ale dost zavádcějící je to že tam dali simulaci Voxe s Ratem, myslím že ten rat tam dal hodně toho svýho charakteru (ten vox se jakoby víc podřizuje)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

JanSpilka píše:
Wohma píše:JH-1 tak agresivni kvaknuti nema, oproti klasickymu Crybaby mi prijde prijemnejsi s tim, ze si furt zachovava urcity Crybaby charakter :)
Tak Hendrix, co ja vim, pouzival VOX :idea:
A co tim chce basnik rict? :) Myslim, ze autorovi nejde o presny napodobeni Hendrixe...
Somnus Aeternus
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

jinak objednavat kvakadlo z ebay je blblost.. kvakadlo je tezka potvora a postovne muze stat vic nez kvakadlo samotne :)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“