Hydrogen

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Mike K.

Hydrogen

Příspěvek od Mike K. »

Máte někdo zkušenosti s tímhle softwarem? Zkoušel jssem Acousticu Beatcraft, ta je celkem dobrá ale ne free. Tohle mi přijde taky slušný, ale nejdou mi za boha stáhnout a nainstalovat drumkity. Otevřu si "sound library import", pak ten update list, ono to nabídne asi deset drumkitů, ale když dám "download and install", tak mi to hodí " An error ocured importing the Sound Library" a jsem nahranej..... :( Potřebuju především přirozeně znějící bubny a činely a ne ty hiphopový a techno prasárny... :D
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

1) Stáhni si z webu nějakej Drumkit (http://www.hydrogen-music.org/?p=drumkits)
2) Pokud má soubor koncovku .h2drumkit, přepiš to na .zip, pokud už v ZIPu je, tak ho rozbal
3) v tom ZIPu je soubor bez koncovky, rozbal to, přidej k tom .zip
4) otevři nově vzniklej zip a v něm by měla být složka, tu zkopíruj do Hydrogen\data\drumkits

//EDIT: soubory jsou zabalený i v jiných formátech, pokaždé se ale musíš dostat k té složce
Mike K.

Příspěvek od Mike K. »

Nezlob se na mě, ale ten tvůj návod je nějakej divnej....Když tu koncovku přepíšu na .zip, tak s tím už nejde nic dělat, protože neexistujou žádný soubory k extrahování, vznikne tím akorát nějakej namrvenej pseudozip, do kterýho se ani nedá podívat..... :(
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Mike K. píše:Nezlob se na mě, ale ten tvůj návod je nějakej divnej....Když tu koncovku přepíšu na .zip, tak s tím už nejde nic dělat, protože neexistujou žádný soubory k extrahování, vznikne tím akorát nějakej namrvenej pseudozip, do kterýho se ani nedá podívat..... :(
Mě to jde, mám program 7-Zip, tak to zkus s tím.

Jinak by neměl být problém vytvořit si vlastní drumkit. Je to jenom pár zvuků ve FLACu a k nim XML soubor...
Mike K.

Příspěvek od Mike K. »

Nevím co je FLAC, ani jak k tomu připojit XLM, to je jak když na mě mluví marťan... :D Není mi vůbec jasný, na co je tam ta koncovka .h2drumkit, když ty drumkity co jsou v tom programu žádnou takovou koncovku nemaj, jsou tam wavy ve složkách... :?: :?: :?: :?:
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Tu koncovku taky nechápu, každopádně by to, podle toho, co jsem zjistil, měl být v podstatě archiv ve formátu 7-zip.

Nejsou tam wavky (teda aspoň já je tam nemám), ale FLAC, což je něco jako MP3, akorát bezztrátové. XML je značkovací jazyk (jako třeba HTML), je to v podstatě seznam těch souborů s jejich vlastnostmi.

Takhle třeba vypadá specifikace a nastavení pro jeden soubor:

Kód: Vybrat vše

<instrument>
            <id>1</id>
            <name>Kick Short</name>
            <volume>1</volume>
            <isMuted>false</isMuted>
            <pan_L>1</pan_L>
            <pan_R>1</pan_R>
            <randomPitchFactor>0</randomPitchFactor>
            <filterActive>false</filterActive>
            <filterCutoff>1</filterCutoff>
            <filterResonance>0</filterResonance>
            <Attack>0</Attack>
            <Decay>0</Decay>
            <Sustain>1</Sustain>
            <Release>1000</Release>
            <exclude />
            <layer>
                <filename>808_Kick_Short.flac</filename>
                <min>0</min>
                <max>1</max>
                <gain>1</gain>
                <pitch>0</pitch>
            </layer>
        </instrument>

Tohle je asi ale pro tebe moc, jestli najdeš vhodný drumkit, tak mi to pošli a já ti to pošlu zpátky už upravené...
nebo bych třeba mohl nějakej drumkit vytvořit, jestli bude čas...

Jinak, nějakej návod (v angličtině) je tady:
http://hydrogen-music.org/forum/?action ... &page=last
Mike K.

Příspěvek od Mike K. »

Dík za ochotu řešit s trubkou takovýhle problémy. Stáhnul jsem si ten 7-zip a povedlo se mi udělat - najít tu složku a dokonce to i funguje, jenom jsou v tý složce nějaký nesmyslný čísla kromě nástrojů, který se mi otevřou i v programu, ale nejsou k nim přiřazený žádný nástroje, akorát to znepřehledňuje celej kit.
Mike K.

Příspěvek od Mike K. »

Můžeš mi ještě prozradit, proč se při otevření programu objevuje ta DOSovská tabulka, kterou když shodím, spadne to celý? A ještě, jak se vlastně aplikujou na stopu ty "Layers" který jsou u jednotlivejch nástrojů? Mě se například líbí layer č.4 u činelu, ale nevím, jak ho tam dostat?
Mike K.

Příspěvek od Mike K. »

No, asi se na celej Hydrogen vyseru, každou chvíli to hodí tabulku, že v programu došlo k chybě a je třeba ho zavřít, nebo nějaká chyba C++, nemám na to nervy, to radši vyhodím prachy za nějakou Acousticu, nebo něco jinýho, zdraví mám jen jedno! :twisted: :D :twisted:
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Mike K. píše:Dík za ochotu řešit s trubkou takovýhle problémy. Stáhnul jsem si ten 7-zip a povedlo se mi udělat - najít tu složku a dokonce to i funguje, jenom jsou v tý složce nějaký nesmyslný čísla kromě nástrojů, který se mi otevřou i v programu, ale nejsou k nim přiřazený žádný nástroje, akorát to znepřehledňuje celej kit.
V pohodě. Už jsem vyzkoušel tolik programů, že se v tom celkem vyznám :-) Ty drunkity mi normálně šli, ale když jsem včea večer zkoušel ještě nejaký další, začlo mi to dělat taky... tak fakt nevím. Z Hydrogenem jsem stejně moc nedělal, takže ho tak dobře neznám...
Mike K. píše:Můžeš mi ještě prozradit, proč se při otevření programu objevuje ta DOSovská tabulka, kterou když shodím, spadne to celý? A ještě, jak se vlastně aplikujou na stopu ty "Layers" který jsou u jednotlivejch nástrojů? Mě se například líbí layer č.4 u činelu, ale nevím, jak ho tam dostat?
Pokud se nemýlím, Hydrogen byl původně vyvíjen jen pro Linux, později přišli i verzie pro Windows a Mac. Vypadát to, že je napsán jako multipatforma a ten příkaovej řádek slouží k jeho fungování (něco jako když si spustíš třeba Atari emulátor).

Mike K. píše:No, asi se na celej Hydrogen vyseru, každou chvíli to hodí tabulku, že v programu došlo k chybě a je třeba ho zavřít, nebo nějaká chyba C++, nemám na to nervy, to radši vyhodím prachy za nějakou Acousticu, nebo něco jinýho, zdraví mám jen jedno!
Vyzkoušel jsem toho už dost a stejně jsem se vždycky vrátil k Fruity Loops, takže jsem si ho nakonec koupil...
Mike K.

Příspěvek od Mike K. »

Já s tím teprve začínám experimentovat, nahrávám přes obyčejnou integrovanou zvukovku do Audacity. Chtěl bych si koupit nějakou externí zvukovku se softem, jenom nevím jestli jsou ty verze typu Cubase LE použitelný, nebo se to musí hned upgradovat na nějakou vyšší verzi aby se s tím vůbec dalo něco dělat. S těma drumkitama u jsem skoro profík :D , už jsem jich tam nahnal bezmála třicet, ale stejně z nich použiju tak maximálně pět, takový ty "přírodní" :) Budu zkoušet a uvidím.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“