Scream (řvaní)

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
Odpovědět
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

nooo... Growling je technika zpěvu, kdy vtahuješ vzduch do sebe... poslechni si cokoliv od Cannibal corpse a máš jasno jak to zní

on to James fakt někdy dělal? :D to bych chtěl vidět
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

:mrgreen:
Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 24.11.2011 11:30, celkem upraveno 1 x.
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Jo,sice asi 3s ale byl...to mi připomělo že to taky často dřív dělal Tankian ze SOAD,třeba při prison song...
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Drobák píše:Jo,sice asi 3s ale byl...to mi připomělo že to taky často dřív dělal Tankian ze SOAD,třeba při prison song...
tohle spíš dělával Daron, než Serj.. ale v tom prison songu to dělají oba no :)
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Giof píše:
Drobák píše:Jo,sice asi 3s ale byl...to mi připomělo že to taky často dřív dělal Tankian ze SOAD,třeba při prison song...
tohle spíš dělával Daron, než Serj.. ale v tom prison songu to dělají oba no :)
Malakain spíš dělal screamy jestli víš,vzpomínám si že Tankian vždycky,chytl mikrák do obou ruko,udělal takovou misku a growloval,jinak si vzpomínám jak perfektně growloval malakain v needles myslim že live in lowlands?když tak sem hodim nějaký videjko ať můžem zavzpomínat na starou tvorbu SOAD :) :wink:
Edit:tady je onen zmíněnej prison song:http://www.youtube.com/watch?v=eUIkQ7MHpRo to byly časy
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

r0nn!e píše:Nebudu chodit okolo horké kaše..... myslel jsem že ''growling'' je to co dělá James okolo 0:30 na >> TOMTO VIDEU <<
jo, tak to jo :-) to sedí

ohledně těch SOAD - pro mě naprosto dokonalá a nezapomenutelná verze Mind

http://www.youtube.com/watch?v=nwB4N082Ht4

je tu dobře vidět jak Serj growluje to "DIE" :-)
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Drobák píše:
r0nn!e píše:Drobák: ale kdeže.... ty bys možná TH poslouchal... já ne...
A v metallice co máš v avatavaru se neřve?
Mně se právě Metallica líbí protože James nezvrací do mikrofonu..no občas jo, ale jinak zpívá často normálně...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Xscream píše:to že se ti to nelíbí neznamená že se to nelíbí všem ;) jinak stenley mohl bys to nějak víc popsat ? díky
Je to o cviku, jak jsem řekl, zkus na ten řev najet jakoby ze šepotu, aby to jakoby sípalo, pak na to podvědomě přijdeš, musíš to zkoušet :wink:

Jinak k tomu growlingu: hlas to nijak zvlášť nekurví. Nesmí se člověk přepínat, vždycky se dobře slyšet, naučit se to dělat tak, aby to nebylo násilný. Jo a neměl by teda u toho kouřit. prostě dodržovat zásady jako u normálního zpěvu :)
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

:mrgreen:
Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 24.11.2011 11:29, celkem upraveno 1 x.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

borat II. :lol:
majkie

Příspěvek od majkie »

Dark Axel píše:ohledně těch SOAD - pro mě naprosto dokonalá a nezapomenutelná verze Mind

http://www.youtube.com/watch?v=nwB4N082Ht4

je tu dobře vidět jak Serj growluje to "DIE" :-)
jo tenhle celej koncik je genialni (ne ze bych tam byl :) ), zlata era soadu, nez zacli hrat ty slataniny z hypnotize/mesmerize :)

jinak krasny priklad mistrne zvladnuteho growlingu i s black metalovymi skreky je zpev byvaleho clena Kataklysm Silvaina Houdeho, to je neuveritelny co dokaze, kdyz odesel sli uz kataklysm imho jen dolu :)

Kataklysm - The Awakener
http://www.youtube.com/watch?v=MDN9_qFuNhE
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88

Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně :)
hendy9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hendy9 »

no já nevim ,ale ten serj podle mě "nezpívá" klasickej growling...v tý ukázce co máš dola tak podle mě je klasickej daron , ale serj dotoho zapojuje víc hlasicky a zní to víc řevově ...
Drobák

Příspěvek od Drobák »

hendy9 píše:
no já nevim ,ale ten serj podle mě "nezpívá" klasickej growling...v tý ukázce co máš dola tak podle mě je klasickej daron , ale serj dotoho zapojuje víc hlasicky a zní to víc řevově ...
Mě zase ten Serjův připadá víc ve stylu jako canibal corpse,ty sou jedni z nejznámějších představitelů growlingu,jinak to už se trochu handrkujem o úplnej detailech,nemyslíš?jenom sem pokuazoval na to že growling a scream se neobjevuje jenom v death a black jak tu někdo do tym vykřikl,vom že zpívat čistě neznamená zpívat monotóně ale nedokázal bych poslouchat kapelky který zpívaj jenom čistě,rád si třeba poslechnu queens of the stone age,ale vsadim se že i u některejch jejich sobgů bych našel nějakej zbarvenej hlas nebo náznak screamu,to samý kyuss,nirvana...doufám že to někdo nepochopí tak že říkám o queen of the stone age že maj precizní black metalovej screaming...
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

hendy9 píše:
v tom prison songu Serj rozhodně zagrowluje klasicky.. sice jen jednou ale je to growl.. jinak tam tak mezi tím screamuje Daron a taky občas Serj..
indy66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od indy66 »

braniiik na to kápnul...tam je všechno vysvětleno :D (neberte mě za slovo) a hlavně tam je všechno krásně ukázáno :D :D :D :D :D braniiik nezklamal :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

EDIT : našel jsem part 2
http://www.youtube.com/watch?v=S7fVrOXmhBA&NR=1
:lol: :lol: :lol: :lol:
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

Drobák píše:
Marko007 píše:mě to taky vadí proto nemůžu tyhle styly "black,death,death black,black death" ani cítit (nevím v čem se to řve tak sorry jestli jsem pošpinil nějaký styl).Chraplák pochopím ale tohle ne,přesně na co si jebat hlas když se to podle mě nedá ani poslouchát možná to někomu dává na pocitu že je tvrďák
:lol: :roll: kdepak jeno black a death...growling používá i třeba corey taylor ze slipknot...a co si budem povídat,v jazzu taky nespívaj čistě,ani legendy jako Brown...a nemyslim si že jazz lidi poslouchaj aby se cejtili tvrdě,až k tobě bude na pódiu vzhlížet tísíce hlav a sahat tisíce rukou tak si klidně urážej a spochybňuj black metal a death metal,ale zatim seš v tomhle směru nic,nemam rád lidi co kritizujou když sami nic nedokázali,je to styl hudby jako každej jinej a jeden z na techniku nejtěžších žánrů...
LOL.....to je snad moje věc co se mi líbí a co ne a myslím že tohle je diskuzní forum ne ? Ale Brown měl nakřáplny hlas a ne řval omg ale zpíval...když se mi nelíbí black a death tak to řeknu a nebudu si na něco hrát a přetvařovat se a BTW: ja jsem řekl že scream je jenom v death a black ? to si nemyslím říkám podobný styly a proto jsem tam psal ty .... typu black death a death black
Naposledy upravil(a) Marko007 dne 13.03.2008 21:14, celkem upraveno 1 x.
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ke QOTSA i ke Kyuss to sedí... ono záleží celkově i na kompozicích a zdravém úsudku, co se kam hodí :-) pokud někdo má pocit, že se tam growl, scream, nebo chraplák nehodí, prostě ho tam nedá, žejo :-)
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Marko007 píše:
Drobák píše:
Marko007 píše:mě to taky vadí proto nemůžu tyhle styly "black,death,death black,black death" ani cítit (nevím v čem se to řve tak sorry jestli jsem pošpinil nějaký styl).Chraplák pochopím ale tohle ne,přesně na co si jebat hlas když se to podle mě nedá ani poslouchát možná to někomu dává na pocitu že je tvrďák
:lol: :roll: kdepak jeno black a death...growling používá i třeba corey taylor ze slipknot...a co si budem povídat,v jazzu taky nespívaj čistě,ani legendy jako Brown...a nemyslim si že jazz lidi poslouchaj aby se cejtili tvrdě,až k tobě bude na pódiu vzhlížet tísíce hlav a sahat tisíce rukou tak si klidně urážej a spochybňuj black metal a death metal,ale zatim seš v tomhle směru nic,nemam rád lidi co kritizujou když sami nic nedokázali,je to styl hudby jako každej jinej a jeden z na techniku nejtěžších žánrů...
LOL.....to je snad moje věc co se mi líbí a co ne a myslím že tohle je diskuzní forum ne ? Ale Brown měl nakřáplny hlas a ne řval omg ale zpíval...když se mi nelíbí black a death tak to řeknu a nebudu si na něco hrát a přetvařovat se a BTW: ja jsem řekl že scream je jenom v death a black ? to si nemyslím říkám podobný styly a proto jsem tam psal ty .... typu black death a death black
:lol: přečti svuj příspěvek ještě jednou,přesně to "typu" ti tam chybý,máš tam napsáno tyhlety styly a jmenuješ,natom nevidim nic co ten pojem z obecňuje
BTW:to že je tohle diskuzní forum sem poznal,co je tohle když né diskuze?
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

Až pochopíš smysl uvozovek dej mi vědět
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“