on to James fakt někdy dělal?
Scream (řvaní)
Pravidla fóra
uzitocne video:
http://www.youtube.com/watch?v=1dAdsOjV ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=1dAdsOjV ... re=related
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Malakain spíš dělal screamy jestli víš,vzpomínám si že Tankian vždycky,chytl mikrák do obou ruko,udělal takovou misku a growloval,jinak si vzpomínám jak perfektně growloval malakain v needles myslim že live in lowlands?když tak sem hodim nějaký videjko ať můžem zavzpomínat na starou tvorbu SOADGiof píše:tohle spíš dělával Daron, než Serj.. ale v tom prison songu to dělají oba noDrobák píše:Jo,sice asi 3s ale byl...to mi připomělo že to taky často dřív dělal Tankian ze SOAD,třeba při prison song...
Edit:tady je onen zmíněnej prison song:http://www.youtube.com/watch?v=eUIkQ7MHpRo to byly časy
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
jo, tak to jor0nn!e píše:Nebudu chodit okolo horké kaše..... myslel jsem že ''growling'' je to co dělá James okolo 0:30 na >> TOMTO VIDEU <<
ohledně těch SOAD - pro mě naprosto dokonalá a nezapomenutelná verze Mind
http://www.youtube.com/watch?v=nwB4N082Ht4
je tu dobře vidět jak Serj growluje to "DIE"
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Mně se právě Metallica líbí protože James nezvrací do mikrofonu..no občas jo, ale jinak zpívá často normálně...Drobák píše:A v metallice co máš v avatavaru se neřve?r0nn!e píše:Drobák: ale kdeže.... ty bys možná TH poslouchal... já ne...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Je to o cviku, jak jsem řekl, zkus na ten řev najet jakoby ze šepotu, aby to jakoby sípalo, pak na to podvědomě přijdeš, musíš to zkoušetXscream píše:to že se ti to nelíbí neznamená že se to nelíbí všemjinak stenley mohl bys to nějak víc popsat ? díky
Jinak k tomu growlingu: hlas to nijak zvlášť nekurví. Nesmí se člověk přepínat, vždycky se dobře slyšet, naučit se to dělat tak, aby to nebylo násilný. Jo a neměl by teda u toho kouřit. prostě dodržovat zásady jako u normálního zpěvu
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
jo tenhle celej koncik je genialni (ne ze bych tam bylDark Axel píše:ohledně těch SOAD - pro mě naprosto dokonalá a nezapomenutelná verze Mind
http://www.youtube.com/watch?v=nwB4N082Ht4
je tu dobře vidět jak Serj growluje to "DIE"
jinak krasny priklad mistrne zvladnuteho growlingu i s black metalovymi skreky je zpev byvaleho clena Kataklysm Silvaina Houdeho, to je neuveritelny co dokaze, kdyz odesel sli uz kataklysm imho jen dolu
Kataklysm - The Awakener
http://www.youtube.com/watch?v=MDN9_qFuNhE
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88
Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně
Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně
no já nevim ,ale ten serj podle mě "nezpívá" klasickej growling...v tý ukázce co máš dola tak podle mě je klasickej daron , ale serj dotoho zapojuje víc hlasicky a zní to víc řevově ...Drobák píše:Jo,sice asi 3s ale byl...to mi připomělo že to taky často dřív dělal Tankian ze SOAD,třeba při prison song...
Mě zase ten Serjův připadá víc ve stylu jako canibal corpse,ty sou jedni z nejznámějších představitelů growlingu,jinak to už se trochu handrkujem o úplnej detailech,nemyslíš?jenom sem pokuazoval na to že growling a scream se neobjevuje jenom v death a black jak tu někdo do tym vykřikl,vom že zpívat čistě neznamená zpívat monotóně ale nedokázal bych poslouchat kapelky který zpívaj jenom čistě,rád si třeba poslechnu queens of the stone age,ale vsadim se že i u některejch jejich sobgů bych našel nějakej zbarvenej hlas nebo náznak screamu,to samý kyuss,nirvana...doufám že to někdo nepochopí tak že říkám o queen of the stone age že maj precizní black metalovej screaming...hendy9 píše:no já nevim ,ale ten serj podle mě "nezpívá" klasickej growling...v tý ukázce co máš dola tak podle mě je klasickej daron , ale serj dotoho zapojuje víc hlasicky a zní to víc řevově ...Drobák píše:Jo,sice asi 3s ale byl...to mi připomělo že to taky často dřív dělal Tankian ze SOAD,třeba při prison song...
- Giof
- Kontaktovat uživatele:
v tom prison songu Serj rozhodně zagrowluje klasicky.. sice jen jednou ale je to growl.. jinak tam tak mezi tím screamuje Daron a taky občas Serj..hendy9 píše:no já nevim ,ale ten serj podle mě "nezpívá" klasickej growling...v tý ukázce co máš dola tak podle mě je klasickej daron , ale serj dotoho zapojuje víc hlasicky a zní to víc řevově ...Drobák píše:Jo,sice asi 3s ale byl...to mi připomělo že to taky často dřív dělal Tankian ze SOAD,třeba při prison song...
braniiik na to kápnul...tam je všechno vysvětleno
(neberte mě za slovo) a hlavně tam je všechno krásně ukázáno
braniiik nezklamal

EDIT : našel jsem part 2
http://www.youtube.com/watch?v=S7fVrOXmhBA&NR=1

EDIT : našel jsem part 2
http://www.youtube.com/watch?v=S7fVrOXmhBA&NR=1
LOL.....to je snad moje věc co se mi líbí a co ne a myslím že tohle je diskuzní forum ne ? Ale Brown měl nakřáplny hlas a ne řval omg ale zpíval...když se mi nelíbí black a death tak to řeknu a nebudu si na něco hrát a přetvařovat se a BTW: ja jsem řekl že scream je jenom v death a black ? to si nemyslím říkám podobný styly a proto jsem tam psal ty .... typu black death a death blackDrobák píše:Marko007 píše:mě to taky vadí proto nemůžu tyhle styly "black,death,death black,black death" ani cítit (nevím v čem se to řve tak sorry jestli jsem pošpinil nějaký styl).Chraplák pochopím ale tohle ne,přesně na co si jebat hlas když se to podle mě nedá ani poslouchát možná to někomu dává na pocitu že je tvrďák![]()
kdepak jeno black a death...growling používá i třeba corey taylor ze slipknot...a co si budem povídat,v jazzu taky nespívaj čistě,ani legendy jako Brown...a nemyslim si že jazz lidi poslouchaj aby se cejtili tvrdě,až k tobě bude na pódiu vzhlížet tísíce hlav a sahat tisíce rukou tak si klidně urážej a spochybňuj black metal a death metal,ale zatim seš v tomhle směru nic,nemam rád lidi co kritizujou když sami nic nedokázali,je to styl hudby jako každej jinej a jeden z na techniku nejtěžších žánrů...
Naposledy upravil(a) Marko007 dne 13.03.2008 21:14, celkem upraveno 1 x.
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
Marko007 píše:LOL.....to je snad moje věc co se mi líbí a co ne a myslím že tohle je diskuzní forum ne ? Ale Brown měl nakřáplny hlas a ne řval omg ale zpíval...když se mi nelíbí black a death tak to řeknu a nebudu si na něco hrát a přetvařovat se a BTW: ja jsem řekl že scream je jenom v death a black ? to si nemyslím říkám podobný styly a proto jsem tam psal ty .... typu black death a death blackDrobák píše:Marko007 píše:mě to taky vadí proto nemůžu tyhle styly "black,death,death black,black death" ani cítit (nevím v čem se to řve tak sorry jestli jsem pošpinil nějaký styl).Chraplák pochopím ale tohle ne,přesně na co si jebat hlas když se to podle mě nedá ani poslouchát možná to někomu dává na pocitu že je tvrďák![]()
kdepak jeno black a death...growling používá i třeba corey taylor ze slipknot...a co si budem povídat,v jazzu taky nespívaj čistě,ani legendy jako Brown...a nemyslim si že jazz lidi poslouchaj aby se cejtili tvrdě,až k tobě bude na pódiu vzhlížet tísíce hlav a sahat tisíce rukou tak si klidně urážej a spochybňuj black metal a death metal,ale zatim seš v tomhle směru nic,nemam rád lidi co kritizujou když sami nic nedokázali,je to styl hudby jako každej jinej a jeden z na techniku nejtěžších žánrů...
BTW:to že je tohle diskuzní forum sem poznal,co je tohle když né diskuze?