Jakej Aparát do 15 000
Pravidla fóra
Jo pro hlavu potřebuješ box.Calex99 píše:Díval sem sem se na ty Peavey celkem mě zaujaly..jen ted nevím Peavey Valveking 212 je celo lampový 100W kombo na který je možný připíchnout další reprák jo a Valveking Jsou i hlavy a ktomu bych asi reprobox potřeboval co???,
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Samozřejmě.Calex99 píše:no a s tím VK 112 nebo 212 mužu hrát norm bez boxu ne je to kombo?
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
- Giof
- Kontaktovat uživatele:
"Slabší zesilovače určitě hrůzou spálí své pojistky, když uvidí, že svou kytaru zapojujete do V50-112."Jaryn píše:A co tohle...za ty prachy by to stalo minimalne za odzkouseni
http://www.musiccenter.cz/Crate-V50-112-V-serie:28893
- frenzyfish
- Kontaktovat uživatele:
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
Škoda??? Proč??? mě neustálé přepínání kanálů štve...když se to musí ručně...když už tak footswitch nebo krabkafrenzyfish píše:tu V50 urcite odzkousej, maj to skladem snadskoda ze to je jedno kanal.. ale za ty prachy to je bomba. navic mam rad crate
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
- frenzyfish
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jakej Aparát do 15 000
Ja jsem si bazarově koupil Valveking 100w head a jsem s tim maximalně spokojenej... vyšlo mě to celkem i s boxem na 14 tisíc. Chlap to prodával jako set. Box mam sice Behringer, ale to se časem vymění. Už jsem neměl peníze na jinej box. To pujde časem všechno... Jinak valvekinga vřele doporučuji. Výbornej zvuk na rock i metal. Slyšel jsem na to hrát i jiný lidi z daleko uspěšnějších kapel než jsme my a parádní zvuk to má. Když se pod to hodí Marshall 1960 nebo Mesa, tak je to parádní hutnej sound, kterej trhá koule všem zesakum okolo. Doporučuji koput VK z Bazaru... ovšem jeď si ho nejdřív vyzkoušet.
BTW, ty komba zvláště 212 jsou taky docela dobry, postačí to i na malej klub (má to kamarád) ale chtělo by to do toho investovat ještě tak 5000 a připlatit si za výměnu repráku na V30. Kamarád to udělal a zvuk se zlepšil snad na dvojnásobek...
BTW, ty komba zvláště 212 jsou taky docela dobry, postačí to i na malej klub (má to kamarád) ale chtělo by to do toho investovat ještě tak 5000 a připlatit si za výměnu repráku na V30. Kamarád to udělal a zvuk se zlepšil snad na dvojnásobek...
Ibanez RG420EG/Schecter OMEN 7 EXTREME -> ENGL e530 -> t.c.e. G-Major -> BBE Maximizer -> M/B 50/50 -> Framus 212.
http://kytary.cz/randall-rg75g3plus/HN099960/
Randall pololampa .... měl jsem hlavovou verzi + 300W box a na metal ideální
.
Kdyby jsi fakt toužil po hlavě a boxu, tak na bazaru se hlava pohybuje okolo 8000,- + box přímo pro tuten zesík stojí novej cca 9500,- http://kytary.cz/randall-rs412xjm-s-kov ... /HN099975/
Já vím že half-stack (hlava+box 4x12) vypadá brutálně ale na doma bych asi volil raději to kombo
.
Kdyby jsi chtěl lampu tak je tu ještě tuten randall http://kytary.cz/randall-rg50tc/HN101327/ ale určitě bych si ho bejt tebou poslechl naživo protože mě moc neoslovil. Myslím že ta pololampa hraje mnohem líp.
Kdybych měl v tutej cenně vybírat tak bych to seřadil asi takhle:
1. Randall RG75G3PLUS (pololampa)
2. Peavey ValveKing (celolampa)
3. Randal RG50TC (celolampa)
Randall pololampa .... měl jsem hlavovou verzi + 300W box a na metal ideální
Kdyby jsi fakt toužil po hlavě a boxu, tak na bazaru se hlava pohybuje okolo 8000,- + box přímo pro tuten zesík stojí novej cca 9500,- http://kytary.cz/randall-rs412xjm-s-kov ... /HN099975/
Já vím že half-stack (hlava+box 4x12) vypadá brutálně ale na doma bych asi volil raději to kombo
Kdyby jsi chtěl lampu tak je tu ještě tuten randall http://kytary.cz/randall-rg50tc/HN101327/ ale určitě bych si ho bejt tebou poslechl naživo protože mě moc neoslovil. Myslím že ta pololampa hraje mnohem líp.
Kdybych měl v tutej cenně vybírat tak bych to seřadil asi takhle:
1. Randall RG75G3PLUS (pololampa)
2. Peavey ValveKing (celolampa)
3. Randal RG50TC (celolampa)
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Teda promiň ale pod VK házet Mesu ....patrik_m píše:Jinak valvekinga vřele doporučuji. Když se pod to hodí Marshall 1960 nebo Mesa, tak je to parádní hutnej sound, kterej trhá koule všem zesakum okolo.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
Nevidim v tom žadnej problem, Hralo to perfektně. Jako samozřejmě když k MB hodíš něco z uplně jiné (samozřejmě vyšší) cenové kategorie, hraje to jinak. Ale mě osobně se ten zvuk líbil.xaero píše:Teda promiň ale pod VK házet Mesu ....patrik_m píše:Jinak valvekinga vřele doporučuji. Když se pod to hodí Marshall 1960 nebo Mesa, tak je to parádní hutnej sound, kterej trhá koule všem zesakum okolo.Možná když zatím šetřím na jinej Apec ...
Ibanez RG420EG/Schecter OMEN 7 EXTREME -> ENGL e530 -> t.c.e. G-Major -> BBE Maximizer -> M/B 50/50 -> Framus 212.
za patnáct tisíc se při troše štěstí a umu dá sehnat Engl Thunder, což je uplně někde jinde než VK.
Ale obávam se že jakmile to nemá 4 repráky tak to nebude mít ty správný metalový koule
Ale obávam se že jakmile to nemá 4 repráky tak to nebude mít ty správný metalový koule
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
to je moc hezký, určitě se to sehnat dá, o to nepochybuji, ale mám ten dojem, že zvuk, který dostaneš od valvekinga (metalovej ostrej zvuk), to si myslím, že z Engla Thuder nedostaneš. Nejsem si jistej, je možný že se pletu. Určitě Engl má dobrej zvuk předevšim na rock, ale na metal si myslím, že to moc není. btw, engel má jeden z nejhezčích zvuků, který jsem slyšel.rene píše:za patnáct tisíc se při troše štěstí a umu dá sehnat Engl Thunder, což je uplně někde jinde než VK.
Z Engla metlaovej zvuk dostaneš, používaj ho právě hlavně metalisti
a bude určitě na větší úrovni než Valveking, už jenom proto že tam je lepší reprák. A to kombo od Englu ti udělá lepší zvuk než valveking s nějakou sh*t bednou, pořádnou hlavu a box do 15 neseženeš.
Baskytara:
Epiphone Thunderbird V reverse (Hořovice),BOSS ODB-3,BOSS CEB-3, Trace Elliot A350SMX, Trace Elliot 1048h, Behringer racktunner
http://www.bandzone.cz/melodymayhem
Kytara: Cort EVL Z4, Engl Screamer
http://www.bandzone.cz/wotf
Jeslti ste blízko od Brna a chcete nahrát Demo za pár korun, tak se ozvěte...
Epiphone Thunderbird V reverse (Hořovice),BOSS ODB-3,BOSS CEB-3, Trace Elliot A350SMX, Trace Elliot 1048h, Behringer racktunner
http://www.bandzone.cz/melodymayhem
Kytara: Cort EVL Z4, Engl Screamer
http://www.bandzone.cz/wotf
Jeslti ste blízko od Brna a chcete nahrát Demo za pár korun, tak se ozvěte...
-
real_dead_one
Na ty engly hráli eagleheart (doufam ze jim to nekomolim)
O valvekinga bych si neoprel ani staga. Nejhorší lampa co sem viděl, na metal určtiě ne. To už ten randall je sympatičtější. A stejně když nebudeš mít pořádný repra tak ten správný metalový zvuk nedostaneš... takže moje rada zní šetři dál.
O valvekinga bych si neoprel ani staga. Nejhorší lampa co sem viděl, na metal určtiě ne. To už ten randall je sympatičtější. A stejně když nebudeš mít pořádný repra tak ten správný metalový zvuk nedostaneš... takže moje rada zní šetři dál.
-
real_dead_one
No a nebo jestli to máš fakt na doma, a časem by sis pořídil něco lepšího, zkus se poohlídnout po nějaký zvukovce. Já mám line6 toneport UX1 a k tomu software PodFarm. A lezou z toho moc pěkný zvuky. Je tam spousta modelů zesilovačů, reproboxů a efektů. Nehledě na jistou výhodu při nahrávání. Ukázky zvuku mám tady: http://uk.youtube.com/user/realliveone - v popisu videa je vždy napsané co za výbavu sem použil.
No pleteš se no. Engl je předevšim na metal. A zvuk co z toho leze je mnohem lepší než VK. A nikdy nebudeš mít nedostatek zkreslení, je to vážně použitelný na všechny možný metalový výmysly a budeš mít pořád konkrétní zvuk. Rozhodně ne jako Valveking kterej se se zkreslením za polovinu totálně rozsype a jediný co z toho rozeznáváš je dlouhej sustain čehosi, co se za tón moc považovat nedá.patrik_m píše:Nejsem si jistej, je možný že se pletu. Určitě Engl má dobrej zvuk předevšim na rock, ale na metal si myslím, že to moc není.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....