box 2x 12" - stavba
k tomu potahování : nejlepší je si vzít váleček , tim rozetřít naředěnej chemopren po bedně ,a pak gumovym válečkem (já sem používal váleček ze sady nedějného fotografa kde sloužil k vyrovnání fotky vyndaný z ustalovače) no a tim vytlačíš všechny bubliny. Je to práce max na 3 hodiny i se svačiinou, víc se snad u toho nedá strávit . Je dobrý ten chemoprén nechat chvíli oschnout než to na to připlácneš ale to asi víš
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
tak jsem se nechal inspirovat tímhle tématem a dnes jsem dokončil stavbu boxu, 2*12 V30, stavěl jsem z bukové překližky o síle 1,8 a smrkových hranolů jako výstuh, ještě nevim jak bude hrát, čekám až my přijde hlava, ale už vim proč se reproboxy z buku nedělaj - je zatraceně těžkej - celkem 41 kg
Ale mám teď takovej dotaz, koupil jsem dva 16 ohm repráky, zapojil jsem je paralelně a výsledkem by tudíž mělo být 8 ohmů, ale není naměřil jsem 6,5. Box jsem po té rozdělal, opojil reprák a změřil každý zvlášť a naměřil jsem kolem 13 ohmů.
Je to normální?? Nebo jsem koupil nějaký křunty a mám se teď bát o to abych nepřetížil ten osmy-ohmovej výstup na hlavě???
díky za rady
Ale mám teď takovej dotaz, koupil jsem dva 16 ohm repráky, zapojil jsem je paralelně a výsledkem by tudíž mělo být 8 ohmů, ale není naměřil jsem 6,5. Box jsem po té rozdělal, opojil reprák a změřil každý zvlášť a naměřil jsem kolem 13 ohmů.
Je to normální?? Nebo jsem koupil nějaký křunty a mám se teď bát o to abych nepřetížil ten osmy-ohmovej výstup na hlavě???
díky za rady
Gibson Studio Swamp Ash; Orange Rocker 30H; homemade 2*12 V30;Orange Crush15r
To je normalni.... impedance se vzdy uvadi "zobecnene" 4/8/16hm, ale skutecny odpor civky je jiny... (ta civka ma taky jeste urcitou indukcnost...) a hlavne pri zatezi je impedance jina na ruznych frekvencich (koukni do nejakych tabulek a grafu k repro)FIRE píše:tak jsem se nechal inspirovat tímhle tématem a dnes jsem dokončil stavbu boxu, 2*12 V30, stavěl jsem z bukové překližky o síle 1,8 a smrkových hranolů jako výstuh, ještě nevim jak bude hrát, čekám až my přijde hlava, ale už vim proč se reproboxy z buku nedělaj - je zatraceně těžkej - celkem 41 kg
díky za rady
taky ti nemusi merak merit presne ... treba
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
ten valecek je dobra vec (i kdyz ja s nejakyma bublinama nikdy nemel problem, pouzival jsem vzdycky silnou kozenku)...Greeg píše:k tomu potahování : nejlepší je si vzít váleček , tim rozetřít naředěnej chemopren po bedně ,a pak gumovym válečkem (já sem používal váleček ze sady nedějného fotografa kde sloužil k vyrovnání fotky vyndaný z ustalovače) no a tim vytlačíš všechny bubliny. Je to práce max na 3 hodiny i se svačiinou, víc se snad u toho nedá strávit . Je dobrý ten chemoprén nechat chvíli oschnout než to na to připlácneš ale to asi víš
mozna si zapomnel napsat, ze ma natrit chemopren na bednu, ale i na kozenku... (lepidlo do obojiho nasakne, zavadne, vytvori na prvni pohled nelepkavou vrstvu ale po prilozeni k sobe a zafixovani a zatizeni to drzi jak cert...) Jinak mu tam ta kozenka opravdu dlouho nevydrzi a bude to za chvili na stenach odstavat jak na jednom mym kupovanym(!) kombu...
Ja osobne to lepidlo vzdycky necham radeji zaschnout podle vyrobce a zatizim to
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Taxem se dneska znova ocitnul s boxem v dílně, na polep koženkou... Naštěstí foťák jsem nezapoměl, takže jsem udělal pár shotů. Jinak dneštní den jsem měl málo času, jen jsem se na to klepal dlouho, takže jsem udělal jen nástřik čela černou barvou a polep koženkou kolem dokola. Teda je to hrozná práce a hrozně nudná, chemopren mizí skoro rychleji, než peníze co stál... je to nevděčné, ale výsledkem jsem nadšen. Brašnářská koženka fakt vypadá moooc dobře. I když ten největší záběr (hraní si s nožem) mě čeká až zítra... držte mi palce.
http://89.185.253.100/osobni/
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka 
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
MI doma chemoprén používáme na jedno výrobní lepení a pozor na to ty vrstvy na sebe přikládat až lepidlo bude naomak jakoby suchý pak přiložit a zatížit a pak to drží opravdu jako čert 
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
presne tak... ono se zda, ze to lepidlo "zmizi", kdyz ho natres na to drevo, ale jak zavadne tak ze na dotek nic necitis, tak to pak po prilozeni obou vrstev k sobe drzi fakt festRed Bull píše:MI doma chemoprén používáme na jedno výrobní lepení a pozor na to ty vrstvy na sebe přikládat až lepidlo bude naomak jakoby suchý pak přiložit a zatížit a pak to drží opravdu jako čert
Ta kozenka je paradni... taky se mi libi ty se vzorem... jakou ma tahle tloustku? vypada dost hrube...Isachs píše:Taxem se dneska znova ocitnul s boxem v dílně, na polep koženkou... Naštěstí foťák jsem nezapoměl, takže jsem udělal pár shotů. Jinak dneštní den jsem měl málo času, jen jsem se na to klepal dlouho, takže jsem udělal jen nástřik čela černou barvou a polep koženkou kolem dokola. Teda je to hrozná práce a hrozně nudná, chemopren mizí skoro rychleji, než peníze co stál... je to nevděčné, ale výsledkem jsem nadšen. Brašnářská koženka fakt vypadá moooc dobře. I když ten největší záběr (hraní si s nožem) mě čeká až zítra... držte mi palce.
Jinak koukam, ze materialem si nesetril...
Ale box vypada vazne dobre, jakou mas sirku (hloubku) boxu ve spodni casti ? ENGL je myslim dole trochu vetsi ne? a jaky prumer si delal diry na repro? zdaj se mi naky obrovsky na montaz zvenci...
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Díry na repra mají průměr 280, stejně jako díry na repra co mám v současném boxu a ty jsou zvenčí, reprobox je 750x750x365 (je tu někde na foru i výkres co jsem k tomu dělal) jinak koženkou jsem zkutečně nešetřil ... přišla mi role 1,4m... tak radši trochu přidám, aby to za něco stálo, stejně mi toho bago zbyde. Jinak je to brašnářská koženka... ta samá je na mý hlavě Rockwell, takže jasná volba... jinak je opravdu dost silná, hrubá ani moc ne, doufám, že to nebude dělat problémy v zadní desce, která se tím pádem zvětší o něco a otvor na ní o něco změnší... řezal jsem jí jen o 1mm menší, ale na formátku to už nedostanu, musel bych jet až do Rakovníka, kde jsem to dělal (dílna) a nebo doufat, že to říznu přesně maflem (malá pravděpodobnost)... Jinak lepidlo nechávám tak 10 minut zavadnout, je už skoro suché, první stěnu jsem dal lehce nakřivo a měl jsem teda co dělat to sundat... zatížení jsem dával pár desek na sebe a na to kola
Prostě pomoz si čím to jde... zítra jdu na pokračování... ale už teď se mi moc líbí... Akorád mám repra V30 8ohm a někde jsem slyšel, že ty 16ohm hrají lépe, ale nevím co je na tom pravdy, grafy jsou stejné, i tak přemýšlím o výměně...
Ten rozdil v reprech stejne neuslysis... to uz je pro labuzniky, co to polsouchaji pomalu pres oscilator... 
Te zadni desky se docela obavam... ja ji nechaval taky o 1mm z kazde strany mensi, a kdyz jsem box potahl, tak jsem zjistil, ze ji tam sotva narvu nepotazenou.... Takze zadni deska se delala znovu a o 2mm z kazde strany mensi (takze vlastne -4mm)... a to jsem mel beznou kozenku, ne silnou brasnarskou.... ono se to nezda ale ta tloustka tam je - kozenka na zahnuty bocnici + kozenka na zadni stene, z leva i z prava..... hmmm, nevim nevim....
Jinak tech 280mm (279/283 - Eminence/Celestion) doury na repro jsou doury na montaz zevnitr - kopiruji repro tam kde zhruba zacina membrana.
Kdyz je davas zvenci, muzes dat o 5mm mensi diru, zustava tam mezera.
Uz se tesim az to poskladas a zapojis ty V30 jak ti to "potlaci", musis pak vyfotit vlajici gate (zvony ala 70´s) pri plnym gainu a volume
Te zadni desky se docela obavam... ja ji nechaval taky o 1mm z kazde strany mensi, a kdyz jsem box potahl, tak jsem zjistil, ze ji tam sotva narvu nepotazenou.... Takze zadni deska se delala znovu a o 2mm z kazde strany mensi (takze vlastne -4mm)... a to jsem mel beznou kozenku, ne silnou brasnarskou.... ono se to nezda ale ta tloustka tam je - kozenka na zahnuty bocnici + kozenka na zadni stene, z leva i z prava..... hmmm, nevim nevim....
Jinak tech 280mm (279/283 - Eminence/Celestion) doury na repro jsou doury na montaz zevnitr - kopiruji repro tam kde zhruba zacina membrana.
Kdyz je davas zvenci, muzes dat o 5mm mensi diru, zustava tam mezera.
Uz se tesim az to poskladas a zapojis ty V30 jak ti to "potlaci", musis pak vyfotit vlajici gate (zvony ala 70´s) pri plnym gainu a volume
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Mno budu to s tou deskou muset nějak pořešit, přinejhorším mafl a hodně zručnosti do toho, aby to bylo rovný... deska mi nezbyla, tak to hlavně nezprasit... Jinak ty repra jsou určo kvalita, jinak by se neosazovali do všech lepších boxů, ale připadá mi, že mají některé hodnoty trochu jinak, než když jsem na ně slintal před pár lety... možná jen krátká paměť... S těmi otvory už moc nenadělám, tak snad to bude takhle dobré, ale asi máš pravdu. A vlající kalhoty s vlajícím bubeníkem a vlajícím basákem, odvátými stojany na mikrofony pak určo blejsknu
Ale na plno dát palici bych se asi neodvážil ... to by byl asi moc mazec 
hehe
tu zadni desku nejak zvladnes, kdyztak si tam vyzdycky na stranu napevno pripevni svorkama kus zeleznyho platu - plechu - listy, a sjed to az po tu listu, ty 2mm neni moc, a druhou stranu a je to...
ty otvory nijak nevadi, jen se pak blbe trefuji diry na ucyceni repro, protoze reprak pri vlozeni zepredu vlastne v dire trochu "plave"... takze je dobry to polozit, lehnout si pod to, vycentrovat ho, a az pak si oznacit diry na srouby pro repro... (Nebo si je vycentruj jako by si je montoval zevnitr a oznac, to uz je fuk)
Kdybys mel pak nahodou basy ve vyslednym zvuku hodne silny a zahuhlany, pohraj si s tim a dej treba vrchni repro zevnitr... atd... Ony ty kose tech repraku zasahuji do vnitrniho objemu bedny a montaz zevnitr a zvenci je dost poznat na objemu bedny, a hlavne ve zvuku...
Ale myslim ze by to nemel byt problem... ty rozmery jsou standartni...a mas tam dost vyztuh, takze by to melo byt v poho...
tu zadni desku nejak zvladnes, kdyztak si tam vyzdycky na stranu napevno pripevni svorkama kus zeleznyho platu - plechu - listy, a sjed to az po tu listu, ty 2mm neni moc, a druhou stranu a je to...
ty otvory nijak nevadi, jen se pak blbe trefuji diry na ucyceni repro, protoze reprak pri vlozeni zepredu vlastne v dire trochu "plave"... takze je dobry to polozit, lehnout si pod to, vycentrovat ho, a az pak si oznacit diry na srouby pro repro... (Nebo si je vycentruj jako by si je montoval zevnitr a oznac, to uz je fuk)
Kdybys mel pak nahodou basy ve vyslednym zvuku hodne silny a zahuhlany, pohraj si s tim a dej treba vrchni repro zevnitr... atd... Ony ty kose tech repraku zasahuji do vnitrniho objemu bedny a montaz zevnitr a zvenci je dost poznat na objemu bedny, a hlavne ve zvuku...
Ale myslim ze by to nemel byt problem... ty rozmery jsou standartni...a mas tam dost vyztuh, takze by to melo byt v poho...
Pokud chcete měřit odpor těch reproduktorů musíte mít RLC můstek. Ohm metrem naměříte jen nějaký bludy (možna činnej odpor ale kdo ví), proto to vychází míň. Ale pokud by jsste to změřili tím RLC můstkem tak by vám měli vyjít ty hodnoty správně, pokud by tolerance byla příliš velká tak by se tam něco vypálilo 
jj, jasne,mas pravdu... ta samotna rezistence civky je vzdycky +/- ohm jina, ale on mel na mysli ten rozdil mezi 16ohm a 8ohm V30, a asi myslel rozdil, ktery bude videt v grafu u repra - impedance vs. frekvence, je mozny ze ty 16ohm tam maji nekde nejakou menis odchylku na nekterych frekvencich, proto se asi nekomu sbjektivne zda, ze hrajou lip... ja nevim, ja to nezkousel, a ani se mi ted nechtelo studovat ty grafy, kde je rozdil...Kulda_cz píše:Pokud chcete měřit odpor těch reproduktorů musíte mít RLC můstek. Ohm metrem naměříte jen nějaký bludy (možna činnej odpor ale kdo ví), proto to vychází míň. Ale pokud by jsste to změřili tím RLC můstkem tak by vám měli vyjít ty hodnoty správně, pokud by tolerance byla příliš velká tak by se tam něco vypálilo
Muze tam byt jeste i jina indukcnost civky, takze se to malinko projevi pri zapojeni paralel nebo serial, ale u klasickyho zapojeni 4x12" (4x repro 8ohm = bedna 8ohm) vzdycky ty repra vlastne zapojis stejne a nevim jestli je opravdu tak znatelny rozdil kdyz das vzdy dva repra seriove a tyhle dvojice pak paralelne, nebo das dva paralelne a dvojice seriove (vysledek porad stejny - 8ohm)... U 2x12" by to mozna bylo poznat jestli jsou seriove nebo paralelne, ale u 4x12" to asi bude stejny vysledny zvuk...
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
A tohle + rozměry je přesně to know how, za který se tvrdě platí při koupy originálních kvalitních boxů ...
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Takže jsem to dneska dorazil, chybí jen vyvrtat otvory na repra, a upnout je, bohužel jsem už nenašel sílu to dělat a ani vhodné šrouby... takže konečná. Dále mi chybí kolečka, která přijdou v úterý poštou, takže pak to dorazim a příští týden o zkoušku už to prubnu
... upnul jsem vám na ukázku pár foteček hotového boxu i s hlavou
vypadá moc mazcově... posuďte sami:
jinak s těmi zády to byla docela makačka, žezal jsem to tupím maflem, takže jsem se ještě napiloval... a dál jsem to nevychytal s horními rohy, musím vymyslet co s tím dál, ale takhle to nenechám, tyhle jsou tam jen prozatím... ... ... jinak zdar
jinak s těmi zády to byla docela makačka, žezal jsem to tupím maflem, takže jsem se ještě napiloval... a dál jsem to nevychytal s horními rohy, musím vymyslet co s tím dál, ale takhle to nenechám, tyhle jsou tam jen prozatím... ... ... jinak zdar
pekny.... 
ty ale covece rozhodne ti doporucim pridat srouby (mas tam asi vruty) nebo vruty (dlouhy konfirmaty) na pripevneni zadni steny, urcite jeste do rohu, nebo kolem rohu... tohle je docela malo, zvlast, pokud si jako vnitrni ram pouzil srmkovy hranoly (mekky drevo), to by bylo lepsi pouzit metricky okrasny (vetsi hlava) srouby + narazeci kontramatice do tech hranolu zevnitr...
A tayk se mi z jedne fotky zda , ze t to vzadu uplne netesni, tak muzes jeste potahnout ten vnitrni ram na ktery davas zadni desku nejakou plsti, 5mm penovym-gumovym pasem, apod....
Z ty zadni steny by ti mohly ty vruty casem "vytancovat"
S tou hlavou to vypada dobre...
ty ale covece rozhodne ti doporucim pridat srouby (mas tam asi vruty) nebo vruty (dlouhy konfirmaty) na pripevneni zadni steny, urcite jeste do rohu, nebo kolem rohu... tohle je docela malo, zvlast, pokud si jako vnitrni ram pouzil srmkovy hranoly (mekky drevo), to by bylo lepsi pouzit metricky okrasny (vetsi hlava) srouby + narazeci kontramatice do tech hranolu zevnitr...
A tayk se mi z jedne fotky zda , ze t to vzadu uplne netesni, tak muzes jeste potahnout ten vnitrni ram na ktery davas zadni desku nejakou plsti, 5mm penovym-gumovym pasem, apod....
Z ty zadni steny by ti mohly ty vruty casem "vytancovat"
S tou hlavou to vypada dobre...
- Scyther
- last.fm: http://www.last.fm/user/Homicidum
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/scyther
- Kontaktovat uživatele:
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Ty "vruty" vzádu jsou nábytkářské spojováky, jop musím jich ještě pár koupit taky mě to napadlo... přeci jenom vevnitř budou fakt tlaky jako kráva.... zase oni ty spojováky fakt udržej dost.... ale jistota je jistota 
Jinak na vytlumení zadní stěny jsem koupil polštář z dutých vláken
tak to vykuchám a použiju místo rouna, doufám, že to nebude mít uplně jiný vlastnosti....
Jako těsnění mezi zadní desku a vnitřní rám jsem koupil těsnění duté (20mm šířka má tvar jako písmeno B) na okna a dveře, až se trochu omačká, zadní stěna líp sedne a bude to v pohodě.
Ještě jak jsem uváděl, příští týden kolečka... díry na šrouby na repráky, repráky, tahokovový kryt, kabeláž a jdu to zkoušet... ale to až zase víkend
Jinak na vytlumení zadní stěny jsem koupil polštář z dutých vláken
Jako těsnění mezi zadní desku a vnitřní rám jsem koupil těsnění duté (20mm šířka má tvar jako písmeno B) na okna a dveře, až se trochu omačká, zadní stěna líp sedne a bude to v pohodě.
Ještě jak jsem uváděl, příští týden kolečka... díry na šrouby na repráky, repráky, tahokovový kryt, kabeláž a jdu to zkoušet... ale to až zase víkend
Nazdar kutilovia tak doniesol som domov svoj homemade box kedze som skoncil v kapele tak som nieco pofotil. Prepacte nizku kvalitu fotiek kedze je to len z telefonnu
'http://www.sendspace.com/file/21yqw7
Neni to uplne dokoncene takze ked to dotiahnem dokonca nieco pridam.
'http://www.sendspace.com/file/21yqw7
Neni to uplne dokoncene takze ked to dotiahnem dokonca nieco pridam.