Nahrávání přes Digitech RP350
Pravidla fóra
Nahrávání přes Digitech RP350
Tak mě tak napadlo, jestli by tohle nemohla bejt jedna z variant - mulťák funguje jako zvukovka, je v něm hafo zvuků, navíc je přibalenej Cubase LE. Myslím, že tohle tu ještě nikdo nezmínil. Má s tím někdo zkušenost? Například kvalita převodníků a podobně.
- Jens Ludwig
- Odborník
přímo sám sem to nezkoušel, ale viděl sem to fungovat - ano je to jedna možnost, jak nahrát kytaru do kompu, i když trochu hodně specifická - pokud neni k dispozici RP350, tak jen kuli nahrávání bych jí nekupoval... - to za míň peněz vyrobim dle mě lepší nahrávací řetězec...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
- Jens Ludwig
- Odborník
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem to tu zmiňoval několikrát - nahrávám přes Zoom505II do Line In na notebooku s integrovanou zvukovkou přímo do Audacity a není v tom žádný problém...
viz. nahrávky: http://www.rotten77.ic.cz/media.php
viz. nahrávky: http://www.rotten77.ic.cz/media.php
Hraju na kytary a mašinky
- Jens Ludwig
- Odborník
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Skoro ve všechJens Ludwig píše:Rotten: ve kterých nahrávkách máš nějakou zkreslenou kytaru???
Straba, pEACE, Ant's Mind, Forgotten Head, Punk!, Stu Died In My Head, Blue Silent
Ale nejvíc zkreslení je tady:
Hole In The World, Amon Rea, Leader
Jinak, samozřejmě zvuk není nějak výbornej, ale za 1.000 za Zooma...
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
S tou latencí - bude to spíš ve zvukovce, možná jenom správně nastavit, nevím, musel bych to vidět. Ale pokud to pouštíš přímo do LineIn bez ASIO ovladač, tak by tam neměla být. Taky záleží v čem nahráváš, já v Audacity, a ten je dost "jednoduchej" na to, aby potřeboval k nahrávání nějaký spec. nároky.Mike K. píše:Mám stolní kompec i s firewire, ale mám jenom 512 mega ramky, Pentium4 3Ghz. Mám taky Zooma, ale 505. Přes line in taky zkouším nahrávat, ale má to dost katastrofickou latenci, takže je to takový všelijaký...
Možná je háček v tom, že máš někde zapnutej "Monitoring". Tzn. že zvuk nejde LineIn - LineOut, ale LineIn -> Ovladače zvukovky/Program -> LineOut, tam potom latence vzniká
Jinak - když jsme nahrávali s první kapelou album ve studiu s profi zvukovkou, tak taky nešlo nahrávat se zapnutým Monitoringem, natož ještě třeba s Amplitube...
Na těch nahrávák je všechno tuším v Jeskola BUZZu, takovej odlschoolovej Sequencer, něco možná ve FruityLoops, a Punk! v LMMS na Linuxu (to byl jenom takovej pokusMike K. píše:A bubny děláš v čem?
Simulaci. V Jeskola BUZZu to byl nějakej Cafe Bass II, Jeskola Bass, potom VSTi Raspier. Ve FruityLoops klasický BooBass. Třeba Unknow Noise je celej ve FL (i kytary)Mike K. píše:V těch nahrávkách používáš normální basu, nebo simulaci?
basa: http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... highlight=
Používám Audacity. Zkoušel jsem Kristal, ale vadí mi tam, že při nahrávání se mi nezobrazuje ta křivka ve stopě, teprve když to stopnu, tak tam je. Jinak tu basu jsem vyšpekuloval tak, že jsem to normálně nahrál na kytaře, a pak jsem to pomocí pluginu o oktávu podladil, ale není to nic moc, je to takový rozplizlý.... 
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jo, to mi tam taky trochu vadilo, ale spíš mě štvalo zpožděné nahrávání.Mike K. píše:Používám Audacity. Zkoušel jsem Kristal, ale vadí mi tam, že při nahrávání se mi nezobrazuje ta křivka ve stopě, teprve když to stopnu, tak tam je. Jinak tu basu jsem vyšpekuloval tak, že jsem to normálně nahrál na kytaře, a pak jsem to pomocí pluginu o oktávu podladil, ale není to nic moc, je to takový rozplizlý.... Smile
A při nahrávání ti Audacity dělá tu latenci? Zkus v nastavení vypnout (pokud to máš zaplé) to Software playthrough (Během nahrávání novou stopu zároveň přehrávat)
Přímo zo Zooma, v Audacity používám jenom ObálkuMike K. píše:Ještě dotaz, zkreslení děláš přes pluginy, nebo ho taháš z toho ZOOMa ? Já jsem si do Audacity natahal různý free distortiony a zkreslení ale je to hrůza hrůz, zlatej Lead nebo Overdrive ze ZOOMa!
- Jens Ludwig
- Odborník
http://kytary.cz/line6-guitar-port-3-us ... 67:0:0:1:0 - mam takový neblahý tušení, že tohle zvukově ten zoom strčí do kapsy a aj odpadnou problémy s latencema a podobnejma nesmyslama - navíc o proti 350 je to dost levnější
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To jo, uvažuju, že něco podobnýho brzo koupím.Jens Ludwig píše:http://kytary.cz/line6-guitar-port-3-us ... 67:0:0:1:0 - mam takový neblahý tušení, že tohle zvukově ten zoom strčí do kapsy a aj odpadnou problémy s latencema a podobnejma nesmyslama - navíc o proti 350 je to dost levnější
Máš pravdu že je ten guitarport levnější, ale u RP je zase Cubase LE, a používá snad i nějaký lexikoňácký zvuky, takže tu vyvstává otázka, který zařízení má použitelnější zvuky. Kdysi jsem chvíli měl prvního PODa, a moc mě ty zvuky nenadchly - lezlo to z toho tak nějak jak z chlupatý deky.Jens Ludwig píše:http://kytary.cz/line6-guitar-port-3-us ... 67:0:0:1:0 - mam takový neblahý tušení, že tohle zvukově ten zoom strčí do kapsy a aj odpadnou problémy s latencema a podobnejma nesmyslama - navíc o proti 350 je to dost levnější
Možná jdu ale úplně špatnou cestou, třeba by bylo lepší koupit nějakou zvukovku typu m-audio solo a nějakej soft k tomu. Nevím, nemám s tím žádný zkušenosti a proto uvítám každej názor a návrh. Mojí prioritou při nahrávání je to, aby to bylo v konečný fázi nahraný tak, aby se to přibližně stejně dalo zahrát i živě v obsazení - bicí, basa, dvě kytary + zpěv, případně ještě klávesy jako podkres. Žádný elektronický umělotiny, a nahrávka sice na poslech skoro bezchybná a vycizelovaná do posledního detailu, ale živě nehratelná.Jens Ludwig píše:http://kytary.cz/line6-guitar-port-3-us ... 67:0:0:1:0 - mam takový neblahý tušení, že tohle zvukově ten zoom strčí do kapsy a aj odpadnou problémy s latencema a podobnejma nesmyslama - navíc o proti 350 je to dost levnější
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ne, při nahrávání slyšíš to, co hraješ, tzn. že zvuk jde LineIn->LineOut a při tom se nahrává. Pokud je ten monitor zapnutej, tak to jde LineIn->Monitor->LineOut a v tom monitoru právě vzniká latence, protože on vlastně přehrává to, co nahráváš.Mike K. píše:Ještě jedna otázka, když máš vypnutej ten monitoring, tak slyšíš jenom ty nahraný stopy, a tu co zrovna nahráváš tak ne? To je ale dost blbý ne? To to musíš mít celý úplně potichu abys slyšel co na tu suchou kytaru hraješ ne ?