Vox vs. Morley

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

qwer píše:jinak objednavat kvakadlo z ebay je blblost.. kvakadlo je tezka potvora a postovne muze stat vic nez kvakadlo samotne :)
Kvakadlo neni tezka potvora... Postovne vyjde furt dobre, zalezi spis na prodejci, jak moc te osuli (tam byvaji mnohem vyssi cenovy narusty). Ver mi, z eBaye jsem koupil asi 5 kvakadel :wink:
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
afektband

Příspěvek od afektband »

Tak nakonec jsem se rozhodl, že vyzkouším tuten VOX http://kytary.cz/vox-wah-wah-v-847/4891 ... 40ed4c6cc9
Uvidím jak bude hrát, kdyžtak přidám nějakej report.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

afektband píše:Uvidím jak bude hrát, kdyžtak přidám nějakej report.
Už se těšim. :) Právě se taky chystám na koupi kvákadla a nemůžu se rozhodnout - líbí se mi i Cry Baby, i ten Vox...
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

A co to PMT? Ja som ho este nemal moznost vyskusat, ale akonahle nasetrim.. tak je to pre mna najhorucejsi favorit :)
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ohledně PMt mám zvláštní poznatek

bůhví čím to je, ale pokud zapojím kvákadlo před zkreslení, je zvuk plnější v basech, ale dost brzo má nechutný skok a poak nereaguje vůbec. pokud je ZA zkreslením (kam ho tedy doporučuju) tak má krásný plynulý a dlouhý průběh, ale basy jsou více seřízlé :-) jinak zpracování je hodně kvalitní, robustní, zvuk pěkně výrazný, sice bych přivítal větší basovost, ale jinak nemám co vytknout :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
afektband

Příspěvek od afektband »

Tak jsem dneska koukal na oficiální stránky Voxe a ten wah V 847 fakt nemá díru pro adaptér, ten má až V 847 A a ten je o litra dražší. Už jsem nezkoumal jestli ten adaptér má v ceně, nebo ta díra je za litra, ale to je jedno, až to přijde, tak udělam menší upgrade.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

Wohma píše:
JanSpilka píše:
Wohma píše:JH-1 tak agresivni kvaknuti nema, oproti klasickymu Crybaby mi prijde prijemnejsi s tim, ze si furt zachovava urcity Crybaby charakter :)
Tak Hendrix, co ja vim, pouzival VOX :idea:
A co tim chce basnik rict? :) Myslim, ze autorovi nejde o presny napodobeni Hendrixe...
Ne tak, JH-1 nema tak agresivni kvaknuti asi proto, ze to bude napodobenina VOX, alespon bych to cekal...
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

Dark Axel píše:ohledně PMt mám zvláštní poznatek

bůhví čím to je, ale pokud zapojím kvákadlo před zkreslení, je zvuk plnější v basech, ale dost brzo má nechutný skok a poak nereaguje vůbec. pokud je ZA zkreslením (kam ho tedy doporučuju) tak má krásný plynulý a dlouhý průběh, ale basy jsou více seřízlé :-) jinak zpracování je hodně kvalitní, robustní, zvuk pěkně výrazný, sice bych přivítal větší basovost, ale jinak nemám co vytknout :-)
Ty ses barbar :lol: . Ja teda WAH pouzivam zasadne PRED zkreslenim, opacne to nezni vubec dobre (je mozny, ze to bude typem zkresleni).

Jinak vcera jsem experimentoval... a na mirne zkreslenej zvuk je podle me lepsi zas CryBaby... na silny zkresleni radsi pouzivam VOX.
Alternative Metal
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Experimentovani? Zapojte wah pedal naopak. Tedy jack z kytary misto IN do OUT a z IN do komba ... u Cry Baby to delalo zajimave vysledky, zvlaste pokud clovek ma k tomu fuzz nebo jine zkresleni...
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

wikxzen píše:Experimentovani? Zapojte wah pedal naopak. Tedy jack z kytary misto IN do OUT a z IN do komba ... u Cry Baby to delalo zajimave vysledky, zvlaste pokud clovek ma k tomu fuzz nebo jine zkresleni...
To je divne :D co presne to robi? Kvakadlo momentalne nemam... neslo by nieco take teoreticky aj s ostatnymi efektami?
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Hmm, me to znelo jako kosmicky bordeliozni sumovy chaos ve stylu rozladeneho radia, ale pokud to clovek blize zkouma a pohraje si s tim, tak se tam da najit par dobrych zvuku, ktery clovek muze vyuzit pro nahravani svych veci :D

EDIT: U ostatnich efektu se da treba obejit deucetone RAT, zasveceni vedi, ze jsou tam dva kanaly pod oznacenim A a B s vlastnimi vstupy IN a OUT. Pokud ma clovek 4 kabliky na propojeni krabicek, tak muze kanaly A a B prehodit ... to znamena aby signal z kytary nesel: Kytara->kanal A-> kanal B -> kombo ale takto:
Kytara -> kanal B -> kanal A -> kombo
Vyresil jsem tim problem s modem Clean RAT, tedy booster az overdrive...to znamena ze pokud jsem chtel treba Vintage RATa necim "ohulit", tak se to resilo tim opacnym zapojenim ...

Jinak jsem to u ostatnich efektu, co jsem mel nezkousel :D Ani nevim proc ...
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 17.03.2008 14:14, celkem upraveno 2 x.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

JanSpilka píše:Ty ses barbar :lol: . Ja teda WAH pouzivam zasadne PRED zkreslenim, opacne to nezni vubec dobre (je mozny, ze to bude typem zkresleni).

Jinak vcera jsem experimentoval... a na mirne zkreslenej zvuk je podle me lepsi zas CryBaby... na silny zkresleni radsi pouzivam VOX.
já stavým wah hned za kytaru. Boostr sem měl před a nebyl to zas takovej rozdíl, ale on je lehkej a lehce lítá :lol: za zkreslovadlem to bylo nic moc...
Je pravda že moc zkreslení nemám a to cry baby mi sedí dobře 8)
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

JS: hele, můžu sem hodit nahrávku PŘED a ZA a myslím, že se budeš divit :D

já to udělám, chvilu počkejte :D
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

taakže

ze začátku hraju bez kvákadla, abyste měli představu o základu zvuku
kvákadlo před jsem trochu odflákl, pro mě je ten zvuk neposlouchatelný :D

kvákadlo za jsem hodil jak se zkreslením, tak bez, dokocne i chvilku s echem

Před
http://www.box.net/shared/nh9nvglk48

Za
http://www.box.net/shared/ronbaynwg8

(sorry za chyby, teĎ jsem přišel ze školy a nejsem vůbec rozehraný :D )
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

Neni to zly, zni to kazdopadne lip, nez to znelo me. Ale porad sem toho nazoru, ze zkresleni je az za WAH ;) :) ... mimochodem, mas hodne intenzivni ten wah, co je to zac?

EDIT: PMT, uz to vidim... :)
Alternative Metal
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

PMT, no :-)

osobně myslím, že se to nedá tak generalizovat, rád věřím, že některé wahy zní líp před zkreslením... vlastně jsem byl dost překvapený, když mi to před zkreslením neznělo dobře :D

mimochodem tohle můžete brát jako zvukovou ukázku jak zní PMT :D
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

to před mi uzní líp... to za je jako by to byl uškrecenej volume pedál... v každým případě před se líbí víc.... Koukám že má ten Vox nějakej fest rozsah... rozhodně větší než cry baby. Já měnit neplánuju 8)
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

turbo_MaCk píše:to před mi uzní líp... to za je jako by to byl uškrecenej volume pedál... v každým případě před se líbí víc.... Koukám že má ten Vox nějakej fest rozsah... rozhodně větší než cry baby. Já měnit neplánuju 8)
to uškrcení je možná způsobené shitovým stolním mikrákem postaveným před kombo v debilním úhlu :-( jinak ta uzavřená poloha nezní tak potichu a zaškrceně

jestli je ten zvuk "před" to, jak to opravdu má znít, tak to teda potěš koště :D

PS: já nemám Voxe, jestlis myslel :wink:
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

oh sry překlep... :lol: nevím na co myslím
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“