zpěv pro začínající kapelu
Pravidla fóra
zpěv pro začínající kapelu
zdar jsme malá začínající kapela a už dlouho scháníme něco na zpěv ale nemáme dostatek peněz tak jsme přemýšleli na začátek tuhle bedínku http://kytary.cz/omnitronic-aktivni-rep ... 98:0:0:1:0 ale nevíme jestli stačí zapojit mikrofon a zpívat nebo jestli ještě něco potřebujeme a jestli se to vůbec hodí na zpěv. díky za rady
- Jens Ludwig
- Odborník
to postačí leda tak na country -
ale počítej s tim, že tahle bedna je uplně na nic
zkus si tu forum trochu projít - párkrát se tu omnišroťácký bedny už řešili - snad dokonce i tahle - pročti si to tam
EDIT: tady třeba http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... omnitronic
ale počítej s tim, že tahle bedna je uplně na nic
zkus si tu forum trochu projít - párkrát se tu omnišroťácký bedny už řešili - snad dokonce i tahle - pročti si to tam
EDIT: tady třeba http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... omnitronic
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
mame tohle ve zkusebne / koncertnim salku, jako odoslechy (2x100w a 1x180w) a vcelku pohoda. Nevyloudis z toho kloudnej zvuk, krasne to vazbi, ale do zkusebny ok 
MTD Beast 5, Marshall MB 4210, Warwick RockKejbl 6m, Warwick YellowLejbl
Audix OM2s
Klarinet, Melodica, fletny, nejake klapky, jambo, spanela, ...
--------------------------
Jolana Superstar misto luku =)
zmena: www.skazenaskarlet.wz.cz
Audix OM2s
- Jens Ludwig
- Odborník
nevim, jak na to kdo pohlíží, ale dle mě je právě zkušebna místo, kde by měl bejt zvuk co nejlepší... - resp. kvalita zvuku by neměla bejt šizená "jen proto, že to nikdo jinej neslyší" - když se dobře neslyší muzikanti, tak je to jak na podiu bez odposlechů...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
My mame 3 tyhle bedny jako odposlechy, tzn ze se slysime v pohode.
Jinak souhlasim, ze jedna tahle 80w opravdu nema do zkusebny smysl.
Jinak souhlasim, ze jedna tahle 80w opravdu nema do zkusebny smysl.
MTD Beast 5, Marshall MB 4210, Warwick RockKejbl 6m, Warwick YellowLejbl
Audix OM2s
Audix OM2s
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
asi takhle.. Když sme začínali s kapelou, tak sme původně spojili dvě hi-fi věže a zpívali sme přez to na prostoru asi 5x2 metrů.
Na to abysme to slyšeli to stačilo, ale kvalita byla dá se říct šílená.
Další období bylo, že v tom samém prostoru jsme měli Aktivní DUB 300W bednu, což už se víceméně dalo poslouchat, ale v refrémech pořád nic moc.
Teď sme na prostoru 4.5x5m a máme mixák Alesis multimix 16, zesík 2x750 W 8ohm a k tomu tři bedny (2x300W 8 ohm a 1x 250W 8 ohm)
troufám si říct, že je to konečný řešení.
Hrajeme na 1/10 gainu, na mixáku vybuzeno naplno a na zesíku půlka. zvuk je krásnej a jediný co ho ničí je mikrák AKG za 2200.-
Moje doporučení je: Kupte si spíš kvalitní mikrák a jeďte přez hi-fi a až budou prachy, tak kupte něco pořádnýho. Tady žádný kompromisy podle mě nemaj cenu.
Na to abysme to slyšeli to stačilo, ale kvalita byla dá se říct šílená.
Další období bylo, že v tom samém prostoru jsme měli Aktivní DUB 300W bednu, což už se víceméně dalo poslouchat, ale v refrémech pořád nic moc.
Teď sme na prostoru 4.5x5m a máme mixák Alesis multimix 16, zesík 2x750 W 8ohm a k tomu tři bedny (2x300W 8 ohm a 1x 250W 8 ohm)
troufám si říct, že je to konečný řešení.
Hrajeme na 1/10 gainu, na mixáku vybuzeno naplno a na zesíku půlka. zvuk je krásnej a jediný co ho ničí je mikrák AKG za 2200.-
Moje doporučení je: Kupte si spíš kvalitní mikrák a jeďte přez hi-fi a až budou prachy, tak kupte něco pořádnýho. Tady žádný kompromisy podle mě nemaj cenu.
ať to šlape!
Tak já na to pohlížím, tak že zvuk by měl bejt co nejlepší na koncertě, ve studiu i ve zkušebně. Ale jinak s tebou 100% souhlasim, nehledě na to , že pokud budeš zpívat přes náký s****y bedny , tak ti to může připadat celkem dobrý , a pak se prokoušeš na koncert koncert a sám se budeš divit , jak je ten zpěv najednou falešnej.Jens Ludwig píše:nevim, jak na to kdo pohlíží, ale dle mě je právě zkušebna místo, kde by měl bejt zvuk co nejlepší... - resp. kvalita zvuku by neměla bejt šizená "jen proto, že to nikdo jinej neslyší" - když se dobře neslyší muzikanti, tak je to jak na podiu bez odposlechů...
k úspěchu nevede výtah musí se jít po schodech
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele: