Promiň, asi jsem blbej, ale já neslyším zhola nic...Ne, při nahrávání slyšíš to, co hraješ, tzn. že zvuk jde LineIn->LineOut a při tom se nahrává. Pokud je ten monitor zapnutej, tak to jde LineIn->Monitor->LineOut a v tom monitoru právě vzniká latence, protože on vlastně přehrává to, co nahráváš.
Nahrávání přes Digitech RP350
Pravidla fóra
Obecně platí, že lze už nahraný stopy přehrávat a zároveň nahrávat jinou. Monitoring - odposlech se provádí ne hardwarově na vstupu (line-in), ale softwarově - jak tu někdo správně napsal tak, že se hned přehrává zrovna to, co nahráváš. Tam je ale to úskalí latence, kdy hi-fi zvukovky nestíhaj v reálnym čase průběžně monitorovat ten aktuální recording, pak tam vzniká zpoždění mezi úderem do kytary a samotnym slyšitelnym zvukem.Mike K. píše:Ještě jedna otázka, když máš vypnutej ten monitoring, tak slyšíš jenom ty nahraný stopy, a tu co zrovna nahráváš tak ne? To je ale dost blbý ne? To to musíš mít celý úplně potichu abys slyšel co na tu suchou kytaru hraješ ne ? :shock:
Poloprofi a profi karty s ASIO driverama tuhle latenci mají v hodnotách tisícin sekundy nebo maji přímej hardwarovej monitoring, kdy se zvuk ze vstupu Line-in přimíchává přímo do výstupu.
Nizkou latenci muzes dosahnout skoro i jakekoli zvukovky pres http://asio4all.com/
BTW, kdyz nahravas pres ten Digitech, tak si z kompu pri nahravani muzes pustit ty puvodni stopy a do jinych bednicek/sluchatek vystup z multaku, ne? Je to sice lamerina, ale latence nebude zadna
))
BTW, kdyz nahravas pres ten Digitech, tak si z kompu pri nahravani muzes pustit ty puvodni stopy a do jinych bednicek/sluchatek vystup z multaku, ne? Je to sice lamerina, ale latence nebude zadna
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Zatím přes RP nenahrávám, protože ho nemám, ale předpokládám, že RP jakožto zvukovka určená k nahrávání hudby snad latence mít nebude! Jinak jsem to zkoušel v práci na takový plečce s 800Mhz Celeronem , 256 MB RAM a 2+1 integrovanou zvukovkou z roku 2000 a tam mi to při vypnutým monitoringu normálně hraje. Doma ovšem ne....Wohma píše:Nizkou latenci muzes dosahnout skoro i jakekoli zvukovky pres http://asio4all.com/
BTW, kdyz nahravas pres ten Digitech, tak si z kompu pri nahravani muzes pustit ty puvodni stopy a do jinych bednicek/sluchatek vystup z multaku, ne? Je to sice lamerina, ale latence nebude zadna))