Zlozvyky na kytaře

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Nero píše:Už mě nebaví se tady handrkovat o blbostech - prostě si to každej hrajte jak chcete a komu jako prvnímu odejdou šlachy, ten prohrál... :wink:
Uzavíráme sázky, sázím na sebe a na Nera (první a druhé místo, jen nevim v jakym pořadí), nějaké další návrhy?
EDIT: 1234. příspěvek, to by se mělo oslavit...
Die Hard or Die Home
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

OK, Trao, ale u nás nezáleží, jak hrajem... :lol: Já (bohužel :lol: ) nemám ty šlachy z kytary ale z jinejch věcí, který by kytarista dělat neměl, takže nevím, jestli neporušuju pravidla... :roll:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Trao
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Pravidla sis jasně určil sám v předchozim postu...
Bože, já nemůžu prohrát!!! :-D
Ne, mohli bysme se vrátit k otázce zlozvyků, je hezký, žes to tak krásně a optimisticky uzavřel s tim, že je to vlastně jedno, jak kdo hraje, ale mě ta problematika zajímá...

EDIT: Ještě jsem znova projížděl jimatorovu odpověď, co nastartovala zápěstí vs. loket. Ohledně toho prolamování:
Jimator píše:Takze prolamovani prstu:ucebnice ti rekne nedelej to, ale musis brat ohled na styl hry, kdy jednim prstem mackas dve nebo tri struny zaroven, cili ne bare, a to jinak neudelas, ja osobne i v nejzakladnejsich kilech toto pouzivam (Cdur ukazovak na 1. h, prostrednik na 2. g, prstanik na 3. A+E, Ami ukazovak na 1.h, prostrednik na 2. g+D, Edur podobne jako Ami ale o strunu vys)
Jo, s tim souhlasim, ale neni to přesně to, co bych měl na mysli, šlo mi o to opravdu klasické prohýbání ve chvíli, kdy se to dá zahrát bez problémů normálně...
To jsem v tom zase jednou udělal bordel...
Die Hard or Die Home
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

:mrgreen:
Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 24.11.2011 16:18, celkem upraveno 1 x.
impact

Příspěvek od impact »

Opírání malíčku je taky berlička. :) (je težké mít uvolněnou ruku, když se neustále opíráš o malíček)
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 24.11.2011 16:17, celkem upraveno 1 x.
Trao
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Počkej, co na tom vidíš neuvolněnýho?
Die Hard or Die Home
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: Zlozvyky na kytaře

Příspěvek od pupack »

miklop píše:Nazdar, jsem samouk a potřeboval bych vědet jaké jsou nejčastější zlozvyky při hraní na kytaře, abych věděl čemu se mám vyvarovat :roll:
já jsem ted s hrůzou po 3 měsících samoučení zjistil, že jsem udělal zásadní chybu. Hrál sem vždy jen v sedě. A ejhle, potřeboval jsem hrát ve stoje a už je problém. kytara je níž, šlachy nejsou zvyklý a začínám si drtit ruku od nuly :))) ted uz hraju i v sede i ve stoje... tot muj nejhorsi zlozvyk :))
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Drobák

Re: Zlozvyky na kytaře

Příspěvek od Drobák »

pupack píše:
miklop píše:Nazdar, jsem samouk a potřeboval bych vědet jaké jsou nejčastější zlozvyky při hraní na kytaře, abych věděl čemu se mám vyvarovat :roll:
já jsem ted s hrůzou po 3 měsících samoučení zjistil, že jsem udělal zásadní chybu. Hrál sem vždy jen v sedě. A ejhle, potřeboval jsem hrát ve stoje a už je problém. kytara je níž, šlachy nejsou zvyklý a začínám si drtit ruku od nuly :))) ted uz hraju i v sede i ve stoje... tot muj nejhorsi zlozvyk :))
Nejseš sám...ale zvykl sem si i na stání,to když hraju z kombem,když si brnkám tak sedim...
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

vikicek: to je tim, ze nejsi dost uvolneny... :)

nejak mi ten loket nejde dohromady s uvolnenim :) jak na to ? :)
Ginie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ginie »

hej ja todle s tim stanim zjistil taky asi po 3 mesicih samouky , ale seru na to , uz je to 6 mesicu a stejne sem vod ty doby skoro nikdy nehral ve stoje ,jenom u kamose kdyz si hrajeme , a boli me pak ruka jak krava , kamos zase vod zacatku hraje ejnom ve stoje a neumi hrat v sede , ale onehdat sem se nejak rozehral a strasne sem chtel si neco zahrat ve stoje no ale problem , NENASEL SEM REMEN :D ... a nevim kde je doted ...
Kytary: Fender strat. classic 60s HSS, Thomas superstrat floyd HSS
Efekty: Rocktron GAINIAC I 90s USA
Aparaty: Rozdall JCM 800 50w kopie, 1x12 box Celestion G12 Hot 100w
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

tak to si rikas ted, ale pokud budes v nejaky kapele, hrat v sede se ehodi, pokud nejsi borexc jako emanuel nebo reinhart ;)
Chip

Příspěvek od Chip »

Jde o to ze ve stoje muzes delat vetsi kraviny jinac je to podle me jedno
CORT MR 710 F
Pumlitch

Příspěvek od Pumlitch »

impact píše:Opírání malíčku je taky berlička. :) (je težké mít uvolněnou ruku, když se neustále opíráš o malíček)
Vim že opírání malíčku o pickuard jednou v kytarové škole v TV schvaloval Luboš Adršť, při vysvětlování pozice ruky a trsátka. Sám to taky dělam a dělal bych to asi tak jako tak :)
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

neni tezky mit uvolnenou ruku kdyz si opiras malicek :D pro me teda ne :) je tojenom fixace, nejde o to do ty kytary vyvrtat diru ;)
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Je to zvláštní, ale pro mě by bylo hrozně nepřirozený se opírat o malíček...fakt by mě to brzdilo. Ale tak každej je ňakej :)
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 3.01.2012 10:05, celkem upraveno 1 x.
Frostys

Příspěvek od Frostys »

r0nn!e píše:Ja se opiram o malicek ale asi bych se toho potreboval zbavit.... Uz jsem dal pryc pickguard z moji LP abych se o to nemohl opirat ale zvyk je zelezna kosile a tak se opiram o telo kytary :P podle me tim ze se opiram prichazim o urcitou rychlost trsani.... nejaky tipy jak se toho zbavit? Treba dat pod struny minu aby mi to utrhlo malicek kdyz se budu chtit oprit nebo tak? Proste mi to nejde se toho zbavit :/
Si tam přidělej něco ostrého. Špendlíky, nůž, žiletku :)
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Cože? Opírat malíček? Jde s tím vůbec hrát? Foto, pls.
Pumlitch

Příspěvek od Pumlitch »

Normálně. Hraješ a přitom máš malíček levé nohy opřený o pickguard.
Naposledy upravil(a) Pumlitch dne 19.04.2008 17:39, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“