Smerovost zvuku

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
stita

Smerovost zvuku

Příspěvek od stita »

Když hraju a stojím přesně proti boxu,tak to má pěkný zvuk,ale když se posunu o kousek do boku,tak ten zvuk je takovej přebasovanej.Co s tím?
Předem díky

Upraven nadpis - Wohma
Kytara Jackson DXMG,Cort,Hlava Engl - Powerball 100 W, Reprobox Engl standard 4+12 celestion vintage 60,Efekt Boss super chorus CH1,Boss delay D6,mikrofón SHURE SM57
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

to by melo byt spis sirenim frekvenci k tvemu uchu nez posunem kytary.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Presne tak, tohle je klasicky problem hlavne u sestav s jednim reprakem, ale 4 repra to nevyresi. Kvuli tomuhle zvukovymu efektu se taky casto boxy a komba snimaji dvema mikrakama, jeden primo pred reprakem a druhej snima jakoby vibrace boxu, vetsinou byva nekde uplne naboku. Pokud uz mas 4x12 box, tak si asi moc nepomuzes, dela to jen u vas ve zkusebne, nebo sis toho vsiml treba i na koncertu? ono to nemusi byt jen boxem, ale i spatnou akustikou.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
stita

Příspěvek od stita »

I na koncertě,ale zkusil jsem to včera vzít z boxu mikrofonem a je to dobrý.
Štve mě,že ve zkušebně to nemůžu ozvučit mikrákem,protože je zkušebna malá a to už by tam asi druhej kytarista nemusel bejt
Kytara Jackson DXMG,Cort,Hlava Engl - Powerball 100 W, Reprobox Engl standard 4+12 celestion vintage 60,Efekt Boss super chorus CH1,Boss delay D6,mikrofón SHURE SM57
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Asi sem divnej, ale mě se zdá že kombo slyšim nejlíp když jsem na straně od něho, né před nim ... :D
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

zkus zezadu otevřít box :wink:
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

turbo_MaCk píše:zkus zezadu otevřít box :wink:
Ale tím ztratí basy..
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
stita

Příspěvek od stita »

Vyndat vzadu ten dekl?Nikde jsem to neviděl,že by to někdo měl
afektband

Příspěvek od afektband »

stita píše:Vyndat vzadu ten dekl?Nikde jsem to neviděl,že by to někdo měl
Dost často jsem to vyděl, když někdo nahrával ve studiu, tak měl zadní desku odšroubovanou.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

afektband: To mohlo byt treba kvuli proximity efektu, majky se davaji sakra blizko. Ale abych pravdu rekl, tak zadni kryt jsem nikdy nestudoval :)

Vikicek: v tom pripade mas asi rad britskej sound (spis zahuhlanej :))
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

a na tom boxu máš repráky zvenku nebo zevnitř ? to hodně ovlivnuje výslednej zvuk. At už je máš jakkoliv, vyzkoušel bych to přehodit. Jestli máš uzavřenou ozvučnici tak může pomoct i malej otvor (cca 15*15 cm) basy to tak moc neovlivní jako kdybys to sundal celý a bude to hrát vyrovnanějc do prosoru. Já tetka hodně experimentuju s boxem 2*12 a nakonec sem skončil u zavřený ozvučnice a reprákama zevnitř (ale chystám se tam vyříznout ten otvor). Dobrá věc je taky udělat mezi polovinama boxu přepážku a jednu část udělat oevřenou a druhou zavřenou, jak to děla mesa v nějakech boxech
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
afektband

Příspěvek od afektband »

afektband píše:
stita píše:Vyndat vzadu ten dekl?Nikde jsem to neviděl,že by to někdo měl
Dost často jsem to vyděl, když někdo nahrával ve studiu, tak měl zadní desku odšroubovanou.
OT: Sorry já normálně vidim, ale už jsem unavenej, tak je to trocha tvrdý.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

ty 2 sektory - otevřenej a zavřenej má např mesa.... ale byl by to docela zásah do boxu.... začni otevřením zezadu, pak kdyžtak repráky zepředu.

P.S. mě se taky líbí víc zvuk kterej nejde přímo z repra, ale až ten ovlivněnej akustikou boxu a místnosti.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
stita

Příspěvek od stita »

Tak díky Vám všem.Zkusim to a pak podam hlášení,jak to dopadlo :)
stita

Příspěvek od stita »

Tak odzkoušíno.Sundal jsem ze zadu u boxu kryt.Slišim se lepší,když jsem vedle něj než před tím,ale je to dost ochuzený na basech.Mam tam tedy vyříznout otvory?
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

stita píše:Tak odzkoušíno.Sundal jsem ze zadu u boxu kryt.Slišim se lepší,když jsem vedle něj než před tím,ale je to dost ochuzený na basech.Mam tam tedy vyříznout otvory?
No já tí nevím, ale sdělávat u 4x12 boxu zadní kryt.. Vždyť 4x12 boxy se dělají právě hlavně kvůli basům. A když se neslyšíš u 4x12, tak to nevím co to s tebu je :lol: Ale rozhodně bych si tam ten kryt nechal..
Ibanez RG321 MH-WK
Behringer GM 108
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

já mám otevřené kombo s dvouma 10* reprama, a je jen místo když stojím přesně vedle něj a trochu nad nim, ze si stoupnu třeba na stul nebo tak. jinak kdyz poskakuju kolem komba to pusobi jen dojmem že hraju jednou silněj podruhe slaběj, dyž o tom človek neví tak to nepozna

co mas za repra?
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
stita

Příspěvek od stita »

turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Sami píše:No já tí nevím, ale sdělávat u 4x12 boxu zadní kryt.. Vždyť 4x12 boxy se dělají právě hlavně kvůli basům. A když se neslyšíš u 4x12, tak to nevím co to s tebu je :lol: Ale rozhodně bych si tam ten kryt nechal..
dovoluju si neosuhlasit.... ty nejdražší boxy sou polootevřený nebo otevřený. Zavřený to je aby to tlačilo dopředu. nemyslím že 4*12" je "kvůli basům".

jak vznikl 4*12" box a s ním i pojem stack??

rozovor s Jimem Marshallem:
Kdo vlastně přišel s ideou stacku Marshall a kabinetem 4 x 12"? Byl to Pete Townshend?
Začali jsme s kabinetem 2 x 12". V té době nebyly reproduktory příliš kvalitní, a jestliže JTM-45 měl výkonovou špičku okolo 75 wattů, tak jsme prakticky odpálili každý reproduktor. Proto jsem přišel s myšlenkou, postavit kabinet 4 x 12". Myslím, že to bylo v roce 1965, kdy mě Pete Townshend požádal o 100 wattovou hlavu. Tak jsme mu vyrobili tři. Na otázku, jakou reprobendu by si přál, odpověděl, že jednu s osmi dvanáctipalcovými reproduktory. Oponoval jsem mu, že tak velká bedna s malým zesilovačem nahoře nebude dobře vypadat. Ale udělali jsme to. Už při vynášení reprobedny z dílny jsem věděl, že je neskutečně těžká. Roadies tě zabijou, když to budou muset tahat po koncertech. "Jsou za to placeni," řekl Pete. Nicméně za čtrnáct dní byl zpátky a povídá: "Měl jste pravdu, nešlo by to nějak rozpůlit?" Změnil jsem design a bylo to ono. Rovný spodní kabinet 4 x 12", na něm zkosený a100 wattová hlava nahoře. Stack byl na světě.
Kdyby šlo o basy nejde o počet repráků ale objem boxu... udělat pořádně hlubokej
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

Neřekl sjem že se dělají jnom kvůlibasům.. Samozřejmě kvůli výkonu, směrovosti atd.. :wink:
Ibanez RG321 MH-WK
Behringer GM 108
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“