Jaky kabel?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Jen tak informativně, dlouhej kabel žere hlavně vejšky, že jo? Já jen, že by to možná třeba na basgejtře tolika nevadilo. Ten bílej telefonní kejbl mmmm...*slint* :D
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Stanley píše:Jen tak informativně, dlouhej kabel žere hlavně vejšky, že jo? Já jen, že by to možná třeba na basgejtře tolika nevadilo. Ten bílej telefonní kejbl mmmm...*slint* :D
To si jen myslis, ze by to nevadilo. Charakter zvuku tvori z velke casti vyssi harmonicky frekvence, navic napr. pri slapovani jde i basa docela do vysek.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

afektband píše: Já teda doporučuju, pokud chcete kvalitní kabel za málo peněz kabely od smrčky, já ho mam a maximální spokojenost. Vyjdou lavnějš než klasický PW a navíc jsou tam nesrovnatelně lepší jacky.

Prosimtě co to je ten buffer? :oops: :D
lepší??? ani ne....
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Wohma píše:
Stanley píše:Jen tak informativně, dlouhej kabel žere hlavně vejšky, že jo? Já jen, že by to možná třeba na basgejtře tolika nevadilo. Ten bílej telefonní kejbl mmmm...*slint* :D
To si jen myslis, ze by to nevadilo. Charakter zvuku tvori z velke casti vyssi harmonicky frekvence, navic napr. pri slapovani jde i basa docela do vysek.
Tak informativně jsem byl setřen.
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
afektband

Příspěvek od afektband »

turbo_MaCk píše:
afektband píše: Já teda doporučuju, pokud chcete kvalitní kabel za málo peněz kabely od smrčky, já ho mam a maximální spokojenost. Vyjdou lavnějš než klasický PW a navíc jsou tam nesrovnatelně lepší jacky.

lepší??? ani ne....
má lepší čísla v charakteristice sraní zvuku. Jinak v kvalitě zpracování si myslim s pw nezadaj. Jediná výhoda pw konektorů je možná ty jejich vylepšováky, proti snadnýmu vyndání kabelu z aparátu. Což je podle mě ale zbytečnost.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
rehlo3

Příspěvek od rehlo3 »

afektband píše:
turbo_MaCk píše:

lepší??? ani ne....
má lepší čísla v charakteristice sraní zvuku. Jinak v kvalitě zpracování si myslim s pw nezadaj. Jediná výhoda pw konektorů je možná ty jejich vylepšováky, proti snadnýmu vyndání kabelu z aparátu. Což je podle mě ale zbytečnost.
ja mam PW taky a ten patent se mi tam uplne hodi,uz skoro ani neumim vytahnout kabel bez nej :D
Thinking ...
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

PW se mě stejně krouti resp děla takovyty malí očka což je uplně na hov**
za ty prachy sem čekal něco lepšího o proti mejm předešlejm
nadruhou stranu zvuk se je asi lepší a vytrhnuti opravdu nehrozi
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Nějak nechápu, proč tady řešíte, že se kabel kroutí. To není kabelem, to je spojnicí mezi kytarou a zemí (čti tebou).

Příklad: Když stojíš před aparátem ve zkušebně a chceš pošondat třeba equalízér, tak příjdeš k němu pošondáš a pravák se na 99% otočí do prava (levák zase doleva), vrátíš se na svoje místo a zase se na 99% otočíš v tom směru v jakým jses otočil u aparátu a to už máme 360°, takhle to uděláš párkrát a máš na světě zkroucenej kabel a je jedno jaká je to značka. Stejně to můžeš udělat když jdeš třeba k mixu nebo pro tršátko atd....

Další poškozování vzniká při motání, když kabel motáš na sílu a on pak tvoří takový osmičky.

Kroucený "telefoní" kabely jsou to nejhorší co může být, protože se nejvíc namáhají, kroutí a časem v nich praská.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Souhlas - kroucení kabelů si člověk způsobuje sám tím, jak s nimi zachází... Používám momentálně Planet Waves kabely, dřív jsem měl i kopu jinejch a žádnej se nekroutil, protože jsem se o ně pořádně staral...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Petan V.: Resi se to tady proto, ze je velkej rozdil mezi tim, jak moc se ruzny znacky a modely kabelu krouti a jak moc jim to vadi. I pri nejsetrnejsim zachazeni se ti obcas kabel o neco zasekne, nekdo ho pridupne apod., takze je nesmysl to svadet jen na lidi...
Somnus Aeternus
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

No tak mě to vysvětli. Mám už x-tej kabel a žádnej se mi nekroutil, tak kde je potom chyba? ... asi ve stratosféře a proude kladně nabitých částic z vesmíru :P

Měl jsem dělaný kabely Tasker, Proel a ještě něco noname a nemůžu na ně dopustit, vyměnil jsem je jenom proto, že mi neladily ke kyraře - jako fakt, některý mám doma a zbytek je jako záložní ve zkušebně.

Teď mám origo PW 6m s vypínačem, kterej je teda mnohem tužší a líp vede signál, ale že by se lámal nebo něco .....

Náš, naštěstí, bývalý druhý kytarista, to bylo h*v*d* v pravým slova smyslu. Motání kabelu = smachlání do klubka. Navíc kabely jsme mu museli dávat já s bráchem, páč kvůli jinejm zájmům na ně neměl - to byl jeden z mnoha důvodů proč jsme mu udělali pápá. A bylo jedno, co to bylo za kabel nebo za jack, to prostě shořelo v rukách ... ani Neutrick se nechytal
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mne se kroutily akorat levny kabely Bespeco, jinak nemam problem, ale je to tim, ze kupuju kvalitu, ne nejakyho Adam Hall a podobne...
Somnus Aeternus
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Takhle, ono jde jak o kabel tak o to jak se k němu chováš. Já mám jeden který je vyloženě šunt. Ten šum je slyšitelný i na mé slabé aparaturce a při motání neklade ani trochu odpor takže je spíš umění ho nezkroutit. Nedávno jsem si ale pořídil klotz funk master a to je jiné kafe. Když se namotává trochu šetrně tak se nekroutí vůbec (ten starý aby člověk prosil).
matezz06

Příspěvek od matezz06 »

zdravim, takze, chci si koupit jeden 3 a jeden 6 m kabel, chci kvalitni, zadnou spicku ale kvalitni, aby neco vydrzel a mel dobrej zvuk... jakej poradite a na kolik by me to asi vyjde dohromady?
Diamant

Re: Jaky kabel?

Příspěvek od Diamant »

Ahoj,

chtěl bych si koupit nový kabel ke kytaře, ale nevím jakou značku...když tady tak forum projíždím, tak jedni radí Planet Waves, druzí Bespeco, třetí Warvick....chtěl bych 3 m a cenově tak max 600 Kč...poradíte? :wink:
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar všem, jakýsi přehled je v tomto odkazu: http://www.ovnilab.com/articles/cablechoice.shtml
Závěr si musíš udělat sám.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Diamant píše:Ahoj,

chtěl bych si koupit nový kabel ke kytaře, ale nevím jakou značku...když tady tak forum projíždím, tak jedni radí Planet Waves, druzí Bespeco, třetí Warvick....chtěl bych 3 m a cenově tak max 600 Kč...poradíte? :wink:
Za ty prachy si kup 2 jacky - 300Kč a za zbytek kabel. Pak jen 10 minut práce a máš kabel, za který by si dal v obchodě minimálně tisícovku.
Diamant

Příspěvek od Diamant »

To mě taky napadlo, ale pokud bych si chtěl koupit tovární, tak jaké máte značkové priority, popřípadě typy?
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Diamant píše:jaké máte značkové priority, popřípadě typy?
Sám jsi už psal, že sis tipy a typy ostatních už přečetl. To tu chceš rozjíždět ty samé debaty znovu a znovu?
Diamant píše:... jedni radí Planet Waves, druzí Bespeco, třetí Warvick....
Každý si prošel zkoušením, nakupováním více značek kabelů, každý narazil na šmejd v té které značce, co sedí jednomu, nemusí sedět jinému. Prostě si kup kabel na který máš peníze a hraj.
Vlastní zkušenost je subjektivní a pochází od slova "zkusit". A zkušenosti jsou nepřenositelné.
Dostal jsi radu si kabel vyrobit. Tomu se bráníš a tak budeš muset kupovat a zkoušet.
Diamant

Příspěvek od Diamant »

No sorry MilanT, ale myslím si, že po těch 6 letech, kdy se tady naposledy o kabelech bavilo, tak se nové modely kabelů vyrobily, ti, kteří před šesti lety znali pár značek už vyzkoušeli zase další a tak jsem si myslel, že není žádný zločin znovu se zeptat....
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“