Schémata na kytarové efekty

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Odpovědět
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

tak musíš umět pájet. Musíš mít aspoň nějaký zkušenosti praktický... Třeba být schopnej najít v něčem rozbitým vadnou součástku. musíš se umět vyznat ve schématu, umě si vypočítat napětí, ubytky napětí, proudy... A taky musíš být schopnej navrhnout si vlastní tišťák, páč ten většinou neseženeš. My co to nestudujeme to máme hold těžší než tu páni elektrotechnici, ale kdyby sesk tmu dal tak se to dá zvládnout.... naučit se dá všechno, chce to odhodlání trpělivost a v neposlední řadě i peníze....
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Jack/J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jack/J »

takze kdyz je mi ctrnact tak to este do osmdesatky zvladam ne? me by to hrozne fascinovalo a bavilo vyrabet si vlastni krabicky
xalatan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xalatan »

efekt sem postavil ve 13, s pajkou blbnu uz tak od 6 let, s žarovičkama a dratkama odjakživa (sem si hold nestavěl z lega :lol: )

myslim ze to nebude o věku... ale pokud se treba nevyznas ve schematech tak se bojim ze to nedas
Za mnohé ze svých starých příspěvků se hluboce stydím.
hagridek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hagridek »

nemate treba nekdo neaky typ,kde bych se to mohl naucit?kdybych mel aspon nejakyho elektrikare v rodine... :oops:
________
Rock'n'Roll !!!
moonchild
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od moonchild »

vyráběl někdo wah-wah? ve schémetu je "wah pot" tak by mě zajímalo jestli je to nějaký speciální potenciometr na ten efekt (který by se třeba špatně sháněl) nebo jestli je to prostě potenciometr kterej je jen tak označenej aby se věděle k čemu tam je :)

a nevíte co znamená u potenciometru "rev."? ve schémetu je 10K rev. log.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

já bych tipnul, že to je potenciometr, ke kterému musí být přidělán osubené pásek upevněný k pedálu a tím se bude točit... a že bude mít správnou funkci už tam vyřeší ty různé obvody a tak ne?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Hele, projížděl jsem dlouho, ale nikde nic...
Kámoš totiž řikal, že někde viděl schéma na e-bow, netušíte, kde by se to mohlo nacházet, vim, že v principu tam jsou snad dvě cívky atd, ale bez schématu jsem v tahu a vyhazovat prachy za originál je nechutný...
Die Hard or Die Home
LXN

Odkazy

Příspěvek od LXN »

wikxzen
Rádce

Re: Odkazy

Příspěvek od wikxzen »

Docela by me zajimalo, kdy by mi nechal postavit Hotbox distortion :)
Trao
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

wikxzen píše:
Nejhorší je trafo, zbytek je docela v pohodě...
Die Hard or Die Home
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Trao píše:
wikxzen píše:
Nejhorší je trafo, zbytek je docela v pohodě...
Takze bys byl schopny to postavit? :D
Trao
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Ne, ponevadž mám se stavěnim dost práce, stavim zesika a rozděláváním kvanta věcí bych ve výsledku neměl vůůbec nic...
Die Hard or Die Home
Fishbed

Příspěvek od Fishbed »

Nenašel někdo schéma na Fulltone Octafuzz
Kytara Squier by Fender
kombo Laney LX 12
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
sifon

Příspěvek od sifon »

Hele dík Blues Breakera jsem plánoval koupit, neni na tom nic těžkýho to udělat, program na plošnáky se jmenuje eagle...tak si ho najděte...pak si ho můžete nechat vyrobit, firem je na to dost stojí to do stovky a součástky taky takže máte efekt do 300k i z krabkou, fakt dík zkusim to urobit a uvidim....
Jimy, Stevie Ray, B.B a Muddy
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

sifon píše:Hele dík Blues Breakera jsem plánoval koupit, neni na tom nic těžkýho to udělat, program na plošnáky se jmenuje eagle...tak si ho najděte...pak si ho můžete nechat vyrobit, firem je na to dost stojí to do stovky a součástky taky takže máte efekt do 300k i z krabkou, fakt dík zkusim to urobit a uvidim....
A můžu vědět jakou krabičku ? Navíc footswitch taky není levnej takže 300 ani náhodou. :P
A mimochodem není to ten novej bluesbreaker ale ten starej takže to možná bude hrát trošku jinak a hlavně to nebude mít tu nakopávací funkci. :wink:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
sifon

Příspěvek od sifon »

Smrťokvítek píše:
sifon píše:Hele dík Blues Breakera jsem plánoval koupit, neni na tom nic těžkýho to udělat, program na plošnáky se jmenuje eagle...tak si ho najděte...pak si ho můžete nechat vyrobit, firem je na to dost stojí to do stovky a součástky taky takže máte efekt do 300k i z krabkou, fakt dík zkusim to urobit a uvidim....
A můžu vědět jakou krabičku ? Navíc footswitch taky není levnej takže 300 ani náhodou. :P
A mimochodem není to ten novej bluesbreaker ale ten starej takže to možná bude hrát trošku jinak a hlavně to nebude mít tu nakopávací funkci. :wink:

Tak to je jedno do jaký krabky si to uděláš, si ji ohni z plechu nebo si to mužeš přidělat do krabičky od jogurtu to záleží na tobě.... a co jsem koukal tak v GM electronics maj hodně switchu a nejdraší za 80,- nemusí to bej ten pedal stačí nakej kterej sešlapneš a v tý poloze vydrží a zas naopak nebo ne?? Jako 3k podle mě jo, ted jsem dělal do školy jako ročníkovku Themerin, a to schéma bylo daleko složitější než tohle a celkem mě vyšel na 250,- plus kilo za pájení kámošovi....
Jimy, Stevie Ray, B.B a Muddy
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Hele já těm značkám vůbec nerozumim :lol: poznám baterii 8)
dá se někde sehnat něco jako návod jak to má vypadat v reálu? nějaký... vysvětlivky? :lol:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
ošťa

Příspěvek od ošťa »

A co když nechci dělat kopii ale udělat z toho nějakej bordel zvuk? :D Na jakejch součástkách to závisí nevíte?
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Zdarec lidi
Chtěl bych si udělat nějaký vlastní fuzz, myslíte, že něco takového: http://www.geocities.com/j4_student/rmclassicfuzz.gif bude fungovat a bude to aspoň připomínat fuzz???
btw. daj se sehnat takový tranzistory??
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“