Cort X-5 vs. Cort X-11

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět

Která je lepší kus? :-)

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Ace

Cort X-5 vs. Cort X-11

Příspěvek od Ace »

Zdravím, mám už přes měsíc dilema a furt se nemůžu rozhodnout.. Předtím sem už chtěl vzít Cort Z-22, ale potom sem objevil Cort X-5

http://www.cort.co.kr/english/products/ ... uct_id=150#

který má v základu lepší snímače (Bluebucker) a IMHO i lepší tvar, jediné mínus je že se nevyrábí v černé barvě (pouze BSS a to není ono). A pak je tu kytara s pro mě naprosto dokonalým vzhledem Cort X-11

http://www.cort.co.kr/english/products/ ... uct_id=130

a lepšími snímačemi (EMG-HZ), ale nemá pevnou kobylku což je tu často zmiňováno jako nevýhoda.. A já sám bych tremolo jako začátečník nechtěl. Tak se chci zeptat na vaše názory, kterou byste vzali a jak je to s tím tremolem, jestli se ta "páčka" dá nějak odstranit, aby zbytečně nepřekážela když ji nechi používat, nebo jestli byste radši vzali Cort X-5. Cena nehraje roli, ale chci jednu z těchle dvou kytar.

Předem díky za názory a rady
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

páčka se bohužel nedá zas tak snadno odstranit, takze pokud chces kytaru bez paky, tak ber kytaru bez paky...

a treba KX-5 se ti nelibi? je to taky lipa, 24 prazcu, pevna kobyla, cerna barva s bilym lemem... podle me moc pekna kytara za ty penize...

snimace jdou vzdycky vymenit za lepsi...
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

No podívej. Jsi si jistý že chceš jít do té lípy? Nechci tě od toho odrazovat, ale máš aspoň představu co chceš hrát? To je docela užitečné vědět. Kdybych měl vybrat z těch cos napsal tak určitě tu X-5 páč má struny skrz tělo - dlouhý sustain a žádné starosti s páčkama a dalšíma věcma. Nevím jestli sis všim, ale teďka má Cort nové kousky tak se porozhlídni i po nich, vypadá to že to vzali za ten správný konec. Jak tady nadhodil Q. tak KX5 je hodně hezký kousek, hrál jsem ještě na tu starší verzi a málem jsem ji měl doma. Dobře sedí v ruce. Jinak bych ti vřele doporučil KX1Q to je už hodně parádička, ale záleží kolik do toho chceš vrazit. Kdybys třeba nelpěl na tvaru suprstrat a líbí se ti třeba P.R.S. tak se jukni na Cort M520. Parádní kousek, lepený krk, mahagon, tone pros kobylka, nemá chybu, kámoš ji má. Já mám o třídu vyšší M600 ale o ní tady psát nebudu to by byla slohovka... :lol:
:: ak. kytara - SX :: el. kytara - Cort M600 :: basa - Cort Precission Bass ::
:: kyt. kombo - VOX AD30VT :: bas. kombo - Warwick Blue Cab 60 :: kabel - Planet Waves ::
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Kamarádka má Cort X2, hrál sem na to a je to dost lehká kytara zároveň to má docela pěkný zvuk ale mě se moc nelíbí :roll: design jak pome dom.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Trainman
Kontaktovat uživatele:

X11 vs. x5

Příspěvek od Trainman »

Ta X 11 je nabušená. Hned bych do ní šel. Tremola bych se nebál. Z vlastní zkušenosti bejvaj na x-cortech slušný (úměrně svej třídě). :wink:
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Fandil bych X5ce, opravdu jako jestli nechceš jako začátečník tremolo, tak jseš u mě rozumnej člověk a uděláš dobře, doporučuju kouknout do topicu
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=6813 , taky se tam řeší stejný dilema, nechci se opakovat (a hlavně psát to podruhý ta pět minut)
Die Hard or Die Home
Ace

Příspěvek od Ace »

Tak sem se rozhodl pro X-5 :) Ale objevil se další problém, že teď nikde není v černé barvě (BSS) jenom v bílé a ta je hrozná :x tak pokud byste někdo věděli kde ji sehnat za cenu kolem 5000 nebo kdybyste někdo prodávali starší, dejte vědět :wink:
Ginie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ginie »

jak jako hrozna ??? ja ji mam a nic spatnyho to neni a neni to bila ale takova stribrna s bilejma cuckama na sobe , docela stylovy, snimace tam uz sou lepsi a ja si je musim chvalit , krasne sustainuje , a proste vubec v pohode kytara ....
Kytary: Fender strat. classic 60s HSS, Thomas superstrat floyd HSS
Efekty: Rocktron GAINIAC I 90s USA
Aparaty: Rozdall JCM 800 50w kopie, 1x12 box Celestion G12 Hot 100w
Ace

Příspěvek od Ace »

Tak každému se líbí něco jiného :wink: já třeba v bílé nemám rád skoro nic, kytary, auta, počítače.. Snad jenom holky jo, a to ještě jak které :D jinak už sem v černé barvě sehnal i když to vypadá že je to poslední kus v ČR.
afektband

Příspěvek od afektband »

Ace píše:Tak každému se líbí něco jiného :wink: já třeba v bílé nemám rád skoro nic, kytary, auta, počítače.. Snad jenom holky jo, a to ještě jak které :D jinak už sem v černé barvě sehnal i když to vypadá že je to poslední kus v ČR.
Tak jí pořádně zkontroluj, když je poslední... :D Aby to nebyl nějakej šmejd, co ho nikdo nechtěl.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Ace

Příspěvek od Ace »

No snad bude v pohodě, protože nejbližší předpokádáný termín dodání dalších kusů je někdy v červnu.. Prý jich neobjednávají víc, protože se jich strašně málo prodá, což se celkem divím na poměr cena/kvalita..
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“