Abych to uvedl na pravou miru, jsem totalni lamka, takze bych chtel poprosit nekoho o pomoc. Aby me tak nejak krok za krokem provedl celym procesem pokud mozno..
Pomoc s laděním
Pravidla fóra
Pomoc s laděním
Zdravim, dnes jsem si koupil prvni el. kytaru (Stagga, vim, ze na nej nadavate, ale pro zacatek, kdyz ani nevim jestli me to bude bavit to myslim vic nez staci) a potreboval bych ji naladit. Mam i ladicku (Ibanez GU30, takze by vsechno melo byt v poho, ale nejak si nejsem jistej.
Abych to uvedl na pravou miru, jsem totalni lamka, takze bych chtel poprosit nekoho o pomoc. Aby me tak nejak krok za krokem provedl celym procesem pokud mozno..
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
No na té ladičce by měl byt vstup (Input) do toho píchni kytaru , (Mozna je hloupe ti to rikat ale) pak ji zapni tu ladicku no a potom vybrnkavej jednotlive tony a az budou v rovine tak hotovo (Nevim presne , v jaké rovine nebo c oa jak se tam ma nastavovat jelikoz jsem tu ladicku nikdy nemel v ruce)
Diky a jen jeste jednu rad... Nedari se mi naladit D, at se snazim sebe vic, porad misto neho chytam "A" nebo "G"vikicek píše:když děláš třeba E6 tak musíš kroutit tak dlouho až se tam objeví ton "E" a pak to ještě citlivě doladíš podle tá stupnice...musíš to mít uprostřed, aby ti svítila ta zelená dioda. Takhle postupuješ u všech strun. Zeshora je to E,A,D,G,B,E
EDIT Uz v poho
Parada, tak uz mam naladeno
Mohl by mi ted jeste nekdo poradit jak se vyznat v tabech a jakej soft poridit na jejich prohlizeni (mam ted na mysli soubory s koncovkou *.pbt nebo *.ptb, nejsem si jistej, ale tak nejak to je, myslim
)
P.S.: Samozrejme akordy se ucim, ale abych vas s tim neotravoval pozdeji
Myslíš Guitar pro ? jo je to prográmek na který si stáhneš jakoby tabulatury ve formátu .gpX(x-5,3 atd) a potom si je jenom otevřeš většinou jsou k tomu dodělány i jiné nástroje takže si můžeš zahrát přímo s pcMalkivian píše:Parada, tak uz mam naladenoMohl by mi ted jeste nekdo poradit jak se vyznat v tabech a jakej soft poridit na jejich prohlizeni (mam ted na mysli soubory s koncovkou *.pbt nebo *.ptb, nejsem si jistej, ale tak nejak to je, myslim
)
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
A mohl bys mi jeste poradit jak se v tabech jeste vyznat? Tzv. abych nevidel jen spoustu cisel za sebou..Marko007 píše:Myslíš Guitar pro ? jo je to prográmek na který si stáhneš jakoby tabulatury ve formátu .gpX(x-5,3 atd) a potom si je jenom otevřeš většinou jsou k tomu dodělány i jiné nástroje takže si můžeš zahrát přímo s pcMalkivian píše:Parada, tak uz mam naladenoMohl by mi ted jeste nekdo poradit jak se vyznat v tabech a jakej soft poridit na jejich prohlizeni (mam ted na mysli soubory s koncovkou *.pbt nebo *.ptb, nejsem si jistej, ale tak nejak to je, myslim
)
ty čáry jsou struny-od shora-od nejtenší po nejtlustčí a ty čísla jsou čísla pražců, na kterým se ten tón nachází.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
jak na taby... hledej, než se zeptáš, bylo to tu už fakt hodněkrát... ale pro vělký úspěch zopakujeme
http://plihal.wz.cz/karel-plihal/navod- ... latur.html