Zvuková karta + software do 10000
Pravidla fóra
Zvuková karta + software do 10000
Je pravda, že se to dá vyhledat, ale dumám nad tím už čtrnáct dní a uvítám osobní zkušenosti. Musí to mít v sobě bubny a simulátor basy, třeba v podobě VST pluginu.
- Jens Ludwig
- Odborník
Phonic Helixboard - nějakej menší - máš k tomu Cubase LE - tam si namlátíš jak bicí, tak basu
EDIT: Pokud chceš ale nějaký i kytarový simulace, tak bych se koukal po nějakým LINE6 Portu.. nevim, jestli je u toho nějakej SW, ale to by se dalo poladit Audacitou
EDIT: Pokud chceš ale nějaký i kytarový simulace, tak bych se koukal po nějakým LINE6 Portu.. nevim, jestli je u toho nějakej SW, ale to by se dalo poladit Audacitou
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Jo, ty TonePort UX produkty od Line6 maji v sobe soft, kterej je udajne vybornej na nahravani kytary. Podle me bude ale nejlepsi koupit v podstate jakoukoli zvukovku s dobryma ovladacema, latenci a prevodnikama a prikoupit Cubase SE3.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
To je zajímavá idea, ale obávám se, že do desítky se asi nevejdu, a taky jde o to, čemu se říká "jakákoli zvukovka s dobrejma ovladačema".Wohma píše:Jo, ty TonePort UX produkty od Line6 maji v sobe soft, kterej je udajne vybornej na nahravani kytary. Podle me bude ale nejlepsi koupit v podstate jakoukoli zvukovku s dobryma ovladacema, latenci a prevodnikama a prikoupit Cubase SE3.
No omezil bych vyber jen na osvedcene firmy - ESI, E-mu, M-Audio, Terratec, pripadne i Lexicon, Presonus, Alesis. Prakticky info o jednotlivych modelech bych hledal na electrozone.cz foru, kvalitni prevodniky znamenaji 24 bitu, nejlepe 96kHz a slusnej odstup od sumu.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
O Lexiconu jsem už taky uvažoval, má v základu Cubase LE, na pohled vypadá moc pěkně, ale podporuje údajně jenom USB 1.1, a to může bejt trochu problém, ne? Navíc mám jenom 512 MB ramky, tak nevím jestli by to chudák stíhal..Nero píše:Lexicon Lambdu mám ted doma (na Jensovo doporučení), kdybys chtěl, poreferuju...
- Nero
- Rádce
- Jens Ludwig
- Odborník
A jsme zase u toho - chtělo by to radu, jak se systém odlaďuje pro práci s hudbou.Jens Ludwig píše:navíc dneska neni už takovej problém rozšířit na 2048 - pokud si pak systém jen trochu odladíš na práci s hudbou, tak se to nesekne, ani kdyby chtělo
- Nero
- Rádce
Já teda reverb moc nepoužívám, ale co jsem si chvilku s tím jejich hrál, bylo to velmi podařené... Jinak zezačátku jsem měl trochu problém rozchodit to Cubase LE, nechtělo to najít drivery, ale pak se to nějak chytlo.
Každopádně, tu Lambdu můžu jen doporučit. Zvouček je parádní jak při nahrávání tak při přehrávání...
Každopádně, tu Lambdu můžu jen doporučit. Zvouček je parádní jak při nahrávání tak při přehrávání...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ty drivery se tam nahrávaj při instalaci tý zvukovky, ne? To by mě asi trefilo, kdybych to koupil a pak mi to nechtělo běhat, nota bene, když ten soft nabízej jako součást tý zvukovky, tak bych předpokládal, že to bude kompatibilní....Nero píše:Já teda reverb moc nepoužívám, ale co jsem si chvilku s tím jejich hrál, bylo to velmi podařené... Jinak zezačátku jsem měl trochu problém rozchodit to Cubase LE, nechtělo to najít drivery, ale pak se to nějak chytlo.
- Jens Ludwig
- Odborník
no, jenže to ber tak, že nikdo nebude programovat miliardu verzí Cubace LE jen proto, že se dodává s miliardou různejch zvukovek...
je to prostě o tom, že dostaneš nějakou zvukovku (tu, kterou si koupíš) a k ní ovladače...
pak dostaneš Cubase LE - když nainstaluješ tuto, tak si otevřeš utilitu ASIO miltimedia setup a tam si nastavíš tvou novou zvukovku aby fungovala správně a pak v Cubase si vybereš, kterou zvukovku budeš chtít používat (budeš mít na výběr tu novou a pak ještě tu původní, kterou se ti nejspíš nepodaří vyndat, bo bude nejspíš on-board)
je to prostě o tom, že dostaneš nějakou zvukovku (tu, kterou si koupíš) a k ní ovladače...
pak dostaneš Cubase LE - když nainstaluješ tuto, tak si otevřeš utilitu ASIO miltimedia setup a tam si nastavíš tvou novou zvukovku aby fungovala správně a pak v Cubase si vybereš, kterou zvukovku budeš chtít používat (budeš mít na výběr tu novou a pak ještě tu původní, kterou se ti nejspíš nepodaří vyndat, bo bude nejspíš on-board)
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
No, tak jak to píšeš to vypadá celkem jednoduše a logicky, jenom aby to fungovalo i v praxi!
Jen tak pro zajímavost, před chvílí jsem mluvil s kamarádem kterej si sám zvučí zábavovou kapelu, a ten mi důrazně vyvracel, že by zkreslený zvuky z digitechu stály za prd a že by byly pro živý hraní nepoužitelný. Kytarista hraje z digitechu rovnou do mixu a zvuky prej jako víno. Navíc prej na nějakým tom GNX typu skládá muziku pro divadlo.
Tak nevím co si mám myslet..
Tak nevím co si mám myslet..
K čemu je tahle věcička vůbec dobrá? Do toho jako píchnu kytaru a propojím z PC a simuluje to zvuk zesíku, nebo jakým způsobem se přes to nahrává? Taky po tom pokukuju, jistý známy kytarista mi to doporučilWohma píše:Jo, ty TonePort UX produkty od Line6 maji v sobe soft, kterej je udajne vybornej na nahravani kytary. Podle me bude ale nejlepsi koupit v podstate jakoukoli zvukovku s dobryma ovladacema, latenci a prevodnikama a prikoupit Cubase SE3.
Jestli myslis ten soft u Toneportu, tak by mel byt velmi podobny Amplitubu, aspon co se tyka funkci. Toneport je zkratka uceleny system pro nahravani kytary, koupis Toneport, pichnes kytaru a muzes nahravat se vsim vsudy. Samotnej Cubase v sobe zadny vylozene kytarovy efekty nema (aspon si toho nejsem vedom), nicmene ma podporu VST, coz je to podstatne - je to pak rozsiritelne takrka cimkoli (aspon co se tyce softwaru).
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
No samotna zvukovka zadny simulace nema, vsechno obstarava ten software k tomu. Myslim, ze to neni spatna volba, pokud s tim clovek nechce moc laborovat a nevadi mu, ze si trochu priplati za uceleny reseni.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus