Roland Cube 15x vs. Fender Frontman F15G
Pravidla fóra
Tak vzhled je otázkou vkusu ... to že tady nějakej uživatel řekne že se mu kombo nelíbí neznamená , že se nebude líbit i tobě..
...
http://www.bandzone.cz/beastart
kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
Ok, ještě bych to trochu posunul a zeptal se takhle:
Co byste mi doporučili, kdybych teď bez krabek chtěl dobrou variabilitu zvuku (čistý i zkreslený) a v budoucnu třeba využil nějakou tu krabici. Nechci kombíčko na chvíli, jedná se mi o pevnou součást domácího hudebního inventáře, který nezahodim třeba po výměně kytary apod. Takže kvalitní zvuk s určitou univerzálností bez pedálů a vůlí budoucí "kustomifikace". Vývoj příspěvků tak nějak směřuje pouze k tomu grandži, nechtěl bych to ale na něj omezovat, protože žánrů, co můžu je dost a dost... Rád si zahraju i klasik rock nebo blues, ale je pravda je srdíčko směřuje k tomu panku-grandži.
Předem díky
Co byste mi doporučili, kdybych teď bez krabek chtěl dobrou variabilitu zvuku (čistý i zkreslený) a v budoucnu třeba využil nějakou tu krabici. Nechci kombíčko na chvíli, jedná se mi o pevnou součást domácího hudebního inventáře, který nezahodim třeba po výměně kytary apod. Takže kvalitní zvuk s určitou univerzálností bez pedálů a vůlí budoucí "kustomifikace". Vývoj příspěvků tak nějak směřuje pouze k tomu grandži, nechtěl bych to ale na něj omezovat, protože žánrů, co můžu je dost a dost... Rád si zahraju i klasik rock nebo blues, ale je pravda je srdíčko směřuje k tomu panku-grandži.
Předem díky
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
Na tohle se dá říct jenom jedno buďto nějakou lampu na nebo....Valvetronixcalvera píše:Ok, ještě bych to trochu posunul a zeptal se takhle:
Předem díky
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
- Nero
- Rádce
Cube 15 stojí 3100, jestli se nepletu... Ten už stačí... Fakt, radši si přišetři o ten tisíc oproti dvojce, vyplatí se to... Jestli si MC myslel MicroCube, měl bych ted velké dilema, který brát... 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Nero
- Rádce
Jejda, tak to slevnili, jsem out-of-date... Oni ted vůbec slevnujou, jsou celkem filantropové...
Já mám Micro... Absolutní spokojenost, na doma skvělá věc, má víc možností, víc modelů ampů, efekty, je zas jen jednokanál a má menší výkon a repro, i tak je ale dost hlasitý (na plno ho v paneláku nedávám ani omylem, ani čistej natož se zkreslením)... Mě to na doma stačí, pokud chci hrát s někým a dělat velkej bordel, vezmu si Cube 30...
Já mám Micro... Absolutní spokojenost, na doma skvělá věc, má víc možností, víc modelů ampů, efekty, je zas jen jednokanál a má menší výkon a repro, i tak je ale dost hlasitý (na plno ho v paneláku nedávám ani omylem, ani čistej natož se zkreslením)... Mě to na doma stačí, pokud chci hrát s někým a dělat velkej bordel, vezmu si Cube 30...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ok, já totiž od začátku řešim jednu věc, a to, že MicroCube už mám, teď jsem ho koupil, jsem se zvukem velmi spokojenej, ALE ta síla a hutnost mi trochu schází... Já mam možnost cvičit na venkově (kromě toho, že jsem taky z paneláku) a chtěl bych nějakej kompromis v rámci svý kapsi, která je prostě maximálně na úrovni toho Cuba. Na panelák je MC opravdu naprosto dostačující, ale když máš tu možnost a chceš trochu popustit, tak se objevuje jeho principialní slabina = 5" repro a 2w. Mám tušení, že Cube 15x by ten kompromis mohl vyřešit... (nebo taky Fender Frontman 15
) Jaký máš na to názor?
- Nero
- Rádce
Z těhle 2 radši Roland... Ale můj osobní názor by bylo chvíli si počkat, přišetřit do na ty 4k a pořídit Cube 20... Větší výkon, dobrý repro, ten se ani s kapelou výrazně neztratí. + všechny možnosti Micra...
PetrPeter 1975 - 2008
Já myslim, že ten Roland na tom bude líp, ten Fender má slušnej čistej kanál, ale zkreslenej je fakt celkem na nic. Takže zkreslení jedině dohánět nějakou krabkou. Oproti tomu jeden čas jsem hrál na Roland Cube 30, není to sice to samý jako 15 a MC ale zas o tolik se to lilšit nemůže - čistej kanál to mělo taky slušnej, trochu se samozřejmě lišil od toho Fendera ale nedokážu říct, kterej z nich je lepší. Zkreslení to mělo mnohem lepší než ten Fender a navíc to má takovýty různý reverby a tak, i když to má ta 30, ta 15 toho má asi o dost míň ale stejně si myslim, že dostaneš víc zvukovejch možností s tim Rolandem.calvera píše:Ok, ještě bych to trochu posunul a zeptal se takhle:
Předem díky
"Dnes nejsem ve své kůži" - Thomas Hewitt 
No tak kejtra je rozhodně náchylnější než kombo...pokud nejsi ultra prase tak kombu nic neuděláš, ale když flákáš s kejtrou .... no, všechno se samozřejmě odvíjí od minulého majitele, jak je kejtra jetá. Někdo ji opečovává a vozí zásadně v tvrdym kufru a někdo se o ní třeba vůbec nestará 
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Čau, díky za info a díky i všem ostatním. Roland z toho vychází úspěšnějc, ten Frontman asi špatnej nebude, ale s čistym si bohužel nevystačim (a krabice teď neplánuju). Přesto mám teď v plánu zajít na Kytary a pokecat a zkusit na místě. Hodně, ale hooooodně zajímavý mi teď přijdou i ty Kustomy, kterým jsem moc nevěřil... Slyšel jsem Tube 12 a nevěřil jsem vlastnim uším. Takže je toho víc a rozmyslim se v obchodě... nebo...nebo... můžem rozjet třeba téma "nejlepší malé kombo na doma"Koxík píše:Já myslim, že ten Roland na tom bude líp, ten Fender má slušnej čistej kanál, ale zkreslenej je fakt celkem na nic. Takže zkreslení jedině dohánět nějakou krabkou. Oproti tomu jeden čas jsem hrál na Roland Cube 30, není to sice to samý jako 15 a MC ale zas o tolik se to lilšit nemůže - čistej kanál to mělo taky slušnej, trochu se samozřejmě lišil od toho Fendera ale nedokážu říct, kterej z nich je lepší. Zkreslení to mělo mnohem lepší než ten Fender a navíc to má takovýty různý reverby a tak, i když to má ta 30, ta 15 toho má asi o dost míň ale stejně si myslim, že dostaneš víc zvukovejch možností s tim Rolandem.calvera píše:Ok, ještě bych to trochu posunul a zeptal se takhle:
Předem díky
Nejlepší malé kombo na doma? Dřív bych řekl microcube, ale poté co jsem slyšel pár demíček Fender Super Champ XD, tak musím uznat, že lampy maj něco do sebe.
http://www.youtube.com/watch?v=-aGMTrL0 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=-aGMTrL0 ... re=related
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.