Přes co hrát počítač/hi-fi/staré rádio

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
BtV
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BtV »

Caggan píše:
BtV píše:Co mám nastavit na počítači? když to všechno zapojim, nic to nedělá.. kabely a redukce už mám. :)
otevři si ovladani hlasitosti (takovy kolečko vpravo dole na monitoru, jak je ICQ treba) a je tam zaskrtnute "ztlumit" pod vstup vnejsiho zdroje, tak od odskrkni a pde to
díky :) konečně to jde
mic

Příspěvek od mic »

a jak to hraje?
BtV
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BtV »

No, jen tak to hraje celkem dobře (až se divim), když ale přidám v gnuitar nějakej efekt, hrůza.rve to uši. :)

Teď odjíždim do rakouska, ale hned jak se vrátím, nějak to spojim s tim starym "rádiem" ..myslim že už vim jak na to :)

Ale zjistil jsem, že na domácí cvičení by mi, dokud nekoupim to kombo, docela ten počítač i stačil (vlastně na sucho je to taky fajn)..
steal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od steal »

Zdravim já mám 5,1 geniusky na PC jak by to hrálo na nich koupil sem kytaru ale kombo musí zas chvili počkat
přesně to jsou tyhle
http://cernabila.cz/genius-swhf-5000w-tmave-p-3166.html
pehve

Příspěvek od pehve »

steal píše:Zdravim já mám 5,1 geniusky na PC jak by to hrálo na nich koupil sem kytaru ale kombo musí zas chvili počkat
přesně to jsou tyhle
na tom PC je pouze line-in, line-out a mic s napájením(kondenz.) na těch 5.1 repro je více různých vstupů (4), jako nouzovka je to lepší řešení
steal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od steal »

pehve píše:
steal píše:Zdravim já mám 5,1 geniusky na PC jak by to hrálo na nich koupil sem kytaru ale kombo musí zas chvili počkat
přesně to jsou tyhle
na tom PC je pouze line-in, line-out a mic s napájením(kondenz.) na těch 5.1 repro je více různých vstupů (4), jako nouzovka je to lepší řešení
a ještě informaci je na to přímo kabel(kytara-repráky) nebo se musí nějak předělat
Pavis2

Příspěvek od Pavis2 »

pokud se nemylim tak je u tech repraku redukce z RCA (to je ten bilej- a cervenej+) na 3,5mm jack samce a u kytary je 6mm a na konci kablu taky samec.takze potrebujes redukci ze 6mm na 3,5mm a na obou stranach samice, ale da se to zapojit i jinak.
problem je v tom, ze z kytary jde mono (aspon myslim) a ten samec 3,5mm co jde z repraku je stereo.tak potrebujes tu redukci z mono na stereo a to nevim jestli se dela.
myslim ze tohleby bylo lepsi http://kytary.cz/stagg-redukce-2x-rca-t ... 86:0:0:1:0 ten jack strcis do kytary a ten zbytek do repraku(asi do cd/mp3) a to by melo fungovat.ten kabel je ale kratkejmusis koupit delsi.
no nevim jestli to chapes.ja jsem na to vysvetlovani nikdy moc nebyl.
tak at se dari
steal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od steal »

Pavis2 píše:pokud se nemylim tak je u tech repraku redukce z RCA (to je ten bilej- a cervenej+) na 3,5mm jack samce a u kytary je 6mm a na konci kablu taky samec.takze potrebujes redukci ze 6mm na 3,5mm a na obou stranach samice, ale da se to zapojit i jinak.
problem je v tom, ze z kytary jde mono (aspon myslim) a ten samec 3,5mm co jde z repraku je stereo.tak potrebujes tu redukci z mono na stereo a to nevim jestli se dela.
myslim ze tohleby bylo lepsi http://kytary.cz/stagg-redukce-2x-rca-t ... 86:0:0:1:0 ten jack strcis do kytary a ten zbytek do repraku(asi do cd/mp3) a to by melo fungovat.ten kabel je ale kratkejmusis koupit delsi.
no nevim jestli to chapes.ja jsem na to vysvetlovani nikdy moc nebyl.
tak at se dari
chápu to dobře akorát se mi na internetu nepodařilo nikde najít ten delší kabel ale zkusim se kouknout tady do našich místních hudebnin a snad se něco najde a jinak díky moc
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

hrála by mě basa přes normální hifinu ? třeba přes AUX ?

http://www.bandzone.cz/beastart

kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
tronik

Re: Přes co hrát počítač/hi-fi/staré rádio

Příspěvek od tronik »

Je to sice už dávno co tu byl poslední koment, ale stejně to sem dám kdyby to někdo hledal...
Hrani přes staré lampové rádio?
Pořídíl sem dvě starý (stejný) lampový rádia, ze začátku kuli tomu, abych z jednoho pouzil trafa a postavil si vlastni lampovy kombo a to druhý kuli tomu, že se mi to tak zalíbilo, že sem si to jedno musel zprovoznit, aby bylo funkční :D. Ale vrátíme se k tomu hraní, podle mě není nic jednoduššího než hrát na kytaru přes starý lampový radio, když nemáte kombo. Jediná moje uprava, která byla nutna udělat bylo, že sem musel radio nejprve zprovoznit ( což bývá největší problém :D, ale nakonec se povedlo) většinou je radio nefunkční jenom díky Hovňákům = starým popraskaným tesláckým hnědým kondíkům. Po jejich výměně mě čekala výměna potenciometru na basy a vejšky. Poté stačí pouze udělat redukci 6,3mm jack na dva banánky, která se připojí na gramofonový vstup a nebo, jako já rovnou demontovat jednu svorkovnici na banánek a dát tam jack 6,3 a mužete rovnou připojit kytaru. I když sám kombo mám (Fender Mustang1) Bral sem to jako pokus a dělal sem to taky hlavně kuli tomu, abych posbíral nějaké zkušenosti s lampamy než začnu stavět celé lampové kombo. Výsledný zvuk z rádia se mi dost líbí. Oproti tranzistoru je opravdu znát, že se jedná o lampu a celkovej zhodnocení beru jako výborné. Z rádia leze takový medový, až lehce crunch zvuk při hlastosti na max. není to však žádný řvoun, jinak řečeno potřebuju kombo na hraní při pokojové hlasitosti a tohle je uplně ideální. Možná by rádio bylo vhodnější jako preamp.
Jediné co mi tedkon zbývá je opravit puvodni kasli jelikož byla v tak zuboženém stavu, že bych se bál v tom radio/zesilovač přenést :D. Pokud by měl někdo zájem můžu sem klidně lupnout nějakou tu nahrávku a abych ještě doplnil všechny informace tak: rádio, které sem použil: TESLA 532A Echo ( koupeno cca 200 + cca 150 oprava ( ještě bez renovace kasle to je ale taky max tak cca 200))
Jak je vidět je to asi nejlevnější zpusob jak na kytaru přes "něco" celkem slušně hrát, co mám zkušenosti s tranzi kombama, tak se to absolutně nedá srovnat, dokonce se mi zdá ten výslednej zvuk, co z toho leze je mi příjemější, než dokážu dostat z toho myho mustanga ( a že tam je z čeho vybírat.. :D)
Nutno však dodat že při opravě/práci s takovýmto starým rádiem je třeba brát v potaz, že se v zařízení vyskytuje vysoké napětí (jako v každém lampovém zařízení) , které může při neopatrném zacházení vážně ublížit, či dokonce zabít. Proto prosím berte v potaz tento fakt
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Nedávno jsem taky chtěl vyměnit poťáky ve starém lampovém stroji. Koupil jsem v GESu 6 ks po 12Kč. Z nich jeden nefungoval a jeden šuměl. Tak jsem vzal ty staré poťáky, které už fungovaly 30 let, rozebral, vyčistil a nemají chybu, úplně bez šumu, určitě budou spolehlivější než současná čína (ty z GESu putovaly do koše).
tronik

Příspěvek od tronik »

:D :D tak tomu řikám štěstí no.. :D Já sem tam dal nějaky starší co sem našel doma... ty co tam byli puvodně byli uplně total... měli i tu osičku uplně v pr**** tak sem je tam dal.. ted je jeste celkem dost spatnej ten velkej na hlasitost ale má 4 vývody a po přeměření nějak nevim jak bych ho mohl nahradit.. :roll: a tak sem se na nej vyprdnul zatim teda no... ono je to znat když se s tim točí když ne tak to nedělá nějakej šum.. ono to rádio trošku samozřejmě šumí samo o sobě ale neni to nic strašnýho.. a na moje potřeby to je uplně v pohodě :)
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

hrál jsem takhle před lety přes Teslu Nabucco, měl jsem z toho vytažený výstup na box a používal kytarovou 1x12 bednu a pro víc gainu jsem to ještě nakopával Jackhammerem, a ano, znělo to líp než moje tehdejší tranzistorové kombo od laneyho
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
tronik

Příspěvek od tronik »

jj já sem to včera teprv dokončil a kasle jak sem psal je ještě v nepoužitelnym stavu každopádně výstup na ext repro to má taky, takže časem možná něco připojím, nezní to ale vubec špatně i takle jak to je a že mam venku komplet šasí a repra jenom tak vedle toho... čili žádná ozvučnice a o tom, že to nakopnu sem už taky přemějšlel mám doma pár bastlu efektu tak k tomu zkusim neco hodit, ale i ted sem spokojenej. Jediny co me trochu mrzi je, ze takovej "sunt" za pár stovek je daleko lepsi nez kombo za nekolik tisíc.. :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“