první kytara... SQUIER BY FENDER???

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
scratchy

první kytara... SQUIER BY FENDER???

Příspěvek od scratchy »

ahoj! chtěl bych začít hrát na elektrickou kytaru, sem začátečník a nikdy sem nehrál ani na akustiku. Pročet sem si tohle fórum abych si vo tom všem udělal aspoň nějakou představu! :wink: Ale k věci: s ohledem na mou finanční situaci, na názory lidí tady na fóru a na předpokládaný styl hudby (PUNK ROCK) bych si představoval asi něco takovýho:
http://kytary.cz/squier-by-fender-affin ... 38:0:0:2:0
Co na to řikáte?
Omlouvám se, sem to asi nepatří ale když už sem v tom :) , chtěl bych se zeptat na kombo! možná je to trochu hloupej dotaz ale časem plánujem s kámošem kapelu a mě by zajímalo esli si teď mám koupit nějaký slabý kombíčko na doma a třeba za půl roku až našetřim, tak silnější do zkušebny a mít 2? A nebo rovnou nějaký výkonější a pak se snim tahat sem a tam? ptám se co by mě asi vyšlo výhodnějc, přece jenom mám omezený finance!
Předem děkuju všem za odpovědi! :wink:
ps: omlouvám se za délku příspěvku!
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Myslim že kytaru sis vybral dobře, jestli chceš stratocastera, tak rozhodně Squier :wink: .. možná eště hodně lidí doporučuje Fokus, to mužeš taky zčeknout.

Jasně, já to mam uplně stejně. Koupíš si malý kvalitní kombo na doma a pak jedno velký do zkušebny. Tahat se s velkym kombem do zkušebny a zpět neni sranda, jestli nemáš auto :)

P.S. Ale cenově je samozřejmě lepší mít jedno velký :P
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

na tvůj styl slušný výběr :-) pokud můžeš vybírat někde přímo na rpodejně, tak to určitě udělej a vezmi sebou někohom,kdo se alespoň trochu vyzná aby ti zkontroloval, jestli je ta kytara v pořádku

ohledně kombíčka jsi na to kápl - abys měl kdyžtak jedno na doma a jedno do zkušebny :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Joey
Kontaktovat uživatele:

Re: první kytara... SQUIER BY FENDER???

Příspěvek od Joey »

scratchy píše:ahoj! chtěl bych začít hrát na elektrickou kytaru, sem začátečník a nikdy sem nehrál ani na akustiku. Pročet sem si tohle fórum abych si vo tom všem udělal aspoň nějakou představu! :wink: Ale k věci: s ohledem na mou finanční situaci, na názory lidí tady na fóru a na předpokládaný styl hudby (PUNK ROCK) bych si představoval asi něco takovýho:
http://kytary.cz/squier-by-fender-affin ... 38:0:0:2:0
Co na to řikáte?
Omlouvám se, sem to asi nepatří ale když už sem v tom :) , chtěl bych se zeptat na kombo! možná je to trochu hloupej dotaz ale časem plánujem s kámošem kapelu a mě by zajímalo esli si teď mám koupit nějaký slabý kombíčko na doma a třeba za půl roku až našetřim, tak silnější do zkušebny a mít 2? A nebo rovnou nějaký výkonější a pak se snim tahat sem a tam? ptám se co by mě asi vyšlo výhodnějc, přece jenom mám omezený finance!
Předem děkuju všem za odpovědi! :wink:
ps: omlouvám se za délku příspěvku!
Kytara-ANO!!! a Komba radši dvě :wink:. Na doma doporučuju http://kytary.cz/fender-frontman-f15g/9 ... 64:0:0:1:0 :wink:.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

Affinity-Zvuk celkem dobrý měl jsem možnost hrát zvuk celkem pěkný hlavně čístý že jo,ale vzhledem Cena/výkon bych ti spíše doporučil Buletta-je o 2 tácy levnější a není špatný ladění drží neni posraný materiál jako u staggu atd. zvukově to na cenu není taky vůbec špatný...za ty 2 tácy cos ušetřil může být lepší Kombo nebo R.Mka
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
scratchy

Příspěvek od scratchy »

ty jo! tak vesměs pozitivní ohlasy sem ani nečekal! diky! koukal sem že ten frontman se taj hodně chválí tak bych ho asi bral! jinak kytary.cz maj v praze i kamenej krám kde si ji můžu vyzkoušet že jo? z liberce bych to neměl ani tak daleko! :D
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

scratchy píše:ty jo! tak vesměs pozitivní ohlasy sem ani nečekal! diky! koukal sem že ten frontman se taj hodně chválí tak bych ho asi bral! jinak kytary.cz maj v praze i kamenej krám kde si ji můžu vyzkoušet že jo? z liberce bych to neměl ani tak daleko! :D
Fender Frotman 15 G kup to géčko nekupuj určitě Reverb zbytečně připlatíš,tak frontmik slušněj čistej zvuk zkreslení chlustá něco čemu se ani moc nedá říkat zkreslení ale vůbec se nelekej stačí dokrmit nějakou krabkou tohle kombíčko ti vřele doporučuju nebo ještě zkus tohle http://kytary.cz/kustom-kytarove-kombo- ... 50:0:0:1:0 snad ti moje rady příjdou k něčemu což pochybuju
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Marko007 píše:
scratchy píše:ty jo! tak vesměs pozitivní ohlasy sem ani nečekal! diky! koukal sem že ten frontman se taj hodně chválí tak bych ho asi bral! jinak kytary.cz maj v praze i kamenej krám kde si ji můžu vyzkoušet že jo? z liberce bych to neměl ani tak daleko! :D
Fender Frotman 15 G kup to géčko nekupuj určitě Reverb zbytečně připlatíš,tak frontmik slušněj čistej zvuk zkreslení chlustá něco čemu se ani moc nedá říkat zkreslení ale vůbec se nelekej stačí dokrmit nějakou krabkou tohle kombíčko ti vřele doporučuju nebo ještě zkus tohle http://kytary.cz/kustom-kytarove-kombo- ... 50:0:0:1:0 snad ti moje rady příjdou k něčemu což pochybuju
Zkreslení toho Kustomu je hnus :roll:. Radši ber toho FM :wink:.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

Joey píše:
Marko007 píše:
Zkreslení toho Kustomu je hnus :roll:. Radši ber toho FM :wink:.
No to je aji toho Fendra,nevím ten kustom sem nehrál ale reprák to nebude zkurvený má celestion ale já jsem taky spíše pro Frontmana spí vedle mojí postele
edit:Chtělo by to třebas hodit čistý zvuk a dát tam efekt a zkoušet to na jedné kytaře jednom kablu prostě to samý a podle zvuku se rozhodnout (doufám že to někdo pochopil)Jinak fakt ti chválím ty straty do budoucna bych do nějakýho taky šel mrkni po tom bulletovi v té žluto bílé barvě je to fakt pastva pro oči
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Boom!

Příspěvek od Boom! »

mam toho Fendera (Frontman 15G) a do zacatku spokojenost ... ten zkreslenej kanal mi ani zezacatku moc nevadil (skoro mam dojem ze mi zacal vadit az kdyz jsem to zacal poustet prez MT-2 a to je zase neco nesrovnatelnyho) takze sve volby nelituju ... takovej hezky nasranej zvuk z toho zkreslenyho kanalu dostanes to zadna ... :)
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Ta kytara je slusna, ale v krame urcite nekupuj prvni, kterou uvidis, ale vyzkousej jich co mozna nejvic a vyber si, ktera ti sedi a hlavne ladi..
Drzeni ladeni se u techhle nizkonakladovek ani nepredpoklada (mam ted stratprojekt Stratocaster Standart), tudiz do mechaniky a snimacu je nutnost jeste zainvestovat, protoze zvuk puvodnich snimacu je opravdu otres..
Z levnych kytar je ne tom nejlip v pomeru kvalita/cena Cort - jak materialy, tak zpracovanim, ale je to takova znacka bez duse..Preci jen ta hlava, byt i Squiera, je proste hezka:)
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

O kytaře je vše důležitý vejš,ale jako kombíčko na doma tohle:
http://kytary.cz/roland-micro-cube/4920 ... Roland:1:0
Mám to a je to malej ďáblík :!:
Myslím,že ani po letech /až se na to naučíš/ tě nebude nudit :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

pavel68 píše:O kytaře je vše důležitý vejš,ale jako kombíčko na doma tohle:
http://kytary.cz/roland-micro-cube/4920 ... Roland:1:0
Mám to a je to malej ďáblík :!:
Myslím,že ani po letech /až se na to naučíš/ tě nebude nudit :wink:
Souhlas, at uz cube 15 nebo microcube...mnohem lepší volba než ten FM.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

zajdi si na muziker.cz a tam tě za toho squirera milerádi usmaží
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Kytara slušný výběr. Dá se použít, když už ti rupne v bedně a začneš hrát věci, které jsi původně nechtěl ^^
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
scratchy

Příspěvek od scratchy »

hej dik moc! :) hlavně s tou kytarou! to sem si fakt nebyl jistej! jinak ten bullet není špatnej ale má 3 singli a já chci min. 1HB! ale dik za tipy! :wink:
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Přesně tak, HB je HB :P ..
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

A single je single.......mě prostě přišel lepší bullet..
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

vikicek píše:Přesně tak, HB je HB :P ..
toš taky sem si říkával... ale dynamiku singlu to nemá... Jinou kytaru než sesinglem si v budoucnu nekoupím...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

turbo_MaCk píše:
vikicek píše:Přesně tak, HB je HB :P ..
toš taky sem si říkával... ale dynamiku singlu to nemá... Jinou kytaru než sesinglem si v budoucnu nekoupím...
moje řeč :lol: single je single
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“