želízko nad zámky

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Burimen

želízko nad zámky

Příspěvek od Burimen »

čau mam kytaru a dal sem si do ni zamky a schazí mi tam takove zelizko ktere mi ty struny pritlaci ke krku nevíte nekdo kde se to dá koupit ??????? dík :) 8)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Člověče, a ty máš na kobyle dolaďovací kolíky?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Burimen

Příspěvek od Burimen »

Nero píše:Člověče, a ty máš na kobyle dolaďovací kolíky?

mam jenze ja potrebuju takoví zelízko je mezi zamky a ladícími koliky problem je že mam moc struny na hore a jakmile utahnu zamky tim tlakem se to zpět rozladí :cry:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No na to se právě používá to dolaďování na kobyle... Jak to přitáhneš, tak se struny rozladí a ty je na kobyle dáš do kupy...

Nebo jsem nepochopil tvou myšlenku a dotaz... :?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

i tak tam ten srážeč strun má být. jde myslím o co nejlepší úhel lomu strun či co :D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak jo, ale stejnak to problém rozladění nevyřeší, na to je dolaďění... :wink: No, zkusil bych se kouknout u sollera... :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Nemyslíš náhodou srážeč strun?

koukni na Sollera ... je to až dole

Edit: byli holt rychlejší
Naposledy upravil(a) Peťan V. dne 20.03.2008 13:31, celkem upraveno 2 x.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

ten srážeč tam být nemusí, ale pokuď je tam blbej úhel, tak se to rozladí tak, že to ty dolaďovací kolíky na kobyle už nedoladijou ... záleží jak je udělaná hlava, jestli je rovná s krkem, nebo jde dozadu.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Burimen

Příspěvek od Burimen »

Peťan V. píše:ten srážeč tam být nemusí, ale pokuď je tam blbej úhel, tak se to rozladí tak, že to ty dolaďovací kolíky na kobyle už nedoladijou ... záleží jak je udělaná hlava, jestli je rovná s krkem, nebo jde dozadu.

jjj dik to je presne ono to ja mam hlavu dozadu jako na ty kytare :lol: tak to s tim želískem akorád vylepším ten uhel a bude to ok 8) dík všem
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

no i kdyz ti to struny "srazi" do spravnyho uhlu, nikdy to nebude OK a vzdycky ti po zamknuti vylezou basovky o pultonu nahoru... to je holt neduh FR, proto jsou tam ty doladovaci srouby na tremolu... ja osobne uz pri ladeni nechavam A, E o 1/4 tonu niz...
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

petrpeter píše:no i kdyz ti to struny "srazi" do spravnyho uhlu, nikdy to nebude OK a vzdycky ti po zamknuti vylezou basovky o pultonu nahoru... to je holt neduh FR, proto jsou tam ty doladovaci srouby na tremolu... ja osobne uz pri ladeni nechavam A, E o 1/4 tonu niz...
Co máš za zámky? půl tón je docela dost, ne že by mi to drželo stejně, taky tak 2 struny chtěj doladit, ale o tolik?Mám teda zámek, kde na něm struna leží po celý délce, jen se přitlačí.
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

mozna jsem prehnal - pul tonu, ale cca 1/4 tonu to je, a delalo mi to na Cort, na Ibanez, i ted na jednom korejskym FR, a struny vzdycky lezely hezky na zakladne zamku... proste tim pritazenim kamenu se to malinko vic napne, u basovek vic, rpotoze jsou tlusty... nevim no...
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

To jo, je to boj. Proto mě nějakou dobu zajimalo FR Speadloader, ale nikde nic, tak z toho sešlo.
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“